Ενημέρωση Εκπαιδευτικών

ΟΛΜΕ,   ΕΛΜΕ Ν. ΑΘΗΝΑΣ
ΣΕΕΠΕΑΑ,   ΠΟΣΕΕΠΕΑ,  ΕΝ.Ε.Λ.Ε.Α.

Εικονική Επιχείρηση

EDUcatering LOGO-SMALL

3s logo              froutoekplikseis logo 

European School Radio

  

Ακούστε την εκπομπή των μαθητών μας αφιέρωμα στη δεκαετία του 80... εδώ

comenius logo

one-team-logo

Εκδρομές

Την Παρασκευή 5/4/2019 οι μαθητές του ΕΕΕΕΚ Αγίου Δημητρίου πραγματοποίησαν εκπαιδευτική επίσκεψη στη βιομηχανία γάλακτος της ΔΕΛΤΑ στον Ταύρο. Μετά τη φιλική υποδοχή από τους υπεύθυνους ξεναγήθηκαν και γνώρισαν από κοντά τους χώρους του εργοστασίου, ξεκινώντας από μια ειδικά διαμορφωμένη αίθουσα συνεδριάσεων όπου παρακολούθησαν βίντεο για την ιστορία της γαλακτοβιομηχανίας, τις εγκαταστάσεις της σ΄ όλη την Ελλάδα και τα προϊόντα που παράγει. Στη συνέχεια, φορώντας ειδικές λευκές στολές, επισκέφτηκαν την κύρια μονάδα παραγωγής. Εκεί ενημερώθηκαν για τους βασικούς κανόνες υγιεινής και ασφάλειας που τηρούνται στον χώρο καθώς και για τη διαδικασία καθαρισμού και φιλτραρίσματος του γάλακτος. Παρακολούθησαν από κοντά με υποδειγματική πειθαρχία και μεγάλο ενδιαφέρον τη διαδικασία παραγωγής από το αρχικό έως το τελικό στάδιο της συσκευασίας, όπου το γάλα είναι έτοιμο προς πώληση και εντυπωσιάστηκαν από τις υπερσύγχρονες και τεχνολογικά εξελιγμένες εγκαταστάσεις οι οποίες πληρούν τις προδιαγραφές για την παραγωγή γάλακτος με ποιοτική και γευστική ανωτερότητα. Τέλος, ως αναμνηστικά αυτής της επίσκεψης μοιράστηκαν στα παιδιά χυμοί, γιαούρτια, δωράκια και έντυπα.

Την Τετάρτη  13/3/19 πραγματοποιήθηκε επίσκεψη στη « γαϊδουροχώρα ». Φιλοξενηθήκαμε και ξεναγηθήκαμε στο κτήμα, όπου οι μαθητές μας αρχικά ενημερώθηκαν για την καταγωγή και την προέλευση των γαϊδουριών, τον τρόπο ζωής τους, τον χαρακτήρα τους αλλά και για τις φιλίες που δημιουργούνται, αναπτύσσονται μεταξύ τους. Γνωρίσαμε, ταΐσαμε και περιποιήθηκαμε τους μικρούς τετράποδους φίλους μας και αλληλεπιδράσαμε μαζί τους!!! Αναμένουμε σύντομα να επαναλάβουμε την παιδαγωγική αυτή επίσκεψη το συντομότερο και με άλλους μαθητές του σχολείου μας.

Τη Δεύτερα 14/1/19 πήγαμε εκδρομή στο εργοστάσιο της ΙΟΝ. Φτάσαμε στο χώρο του εργοστασίου και μας οδήγησαν σε μια αίθουσα με δυνατότητα προβολής. Μας μίλησαν  για την ιστορία της σοκολάτας και για το πώς παράγεται. Στη συνέχεια πήγαμε  στον κυρίως χώρο του εργοστασίου, φορέσαμε καπελάκια για να πάμε. Στο χώρο του εργοστασίου είδαμε τα μηχανήματα από το πρώτο μέχρι το τελευταίο στάδιο που συσκευάζεται μια σοκολάτα. Φάγαμε κ λίγες σοκολατίτσες καθώς συσκευαζόντουσαν. Στο τέλος, γυρίσαμε στην αίθουσα όπου είδαμε ένα βίντεο διάρκειας 20 λεπτών για την ιστορία και κυρίως την παραγωγή της σοκολάτας. Στα παιδιά μοίρασαν σοκολάτες που άρεσαν πολύ.

Την Πέμπτη 7/3/19 επισκεφθήκαμε το Ναυτικό Μουσείο της Ελλάδος, το οποίο βρίσκεται στην όμορφη Μαρίνα Ζέας, στην πλατεία όπου δεσπόζει τμήμα του θρυλικού υποβρυχίου Παπανικολής. Το μουσείο είναι πολύ όμορφα διαμορφωμένο κατά περιόδους της Ελληνικής ναυτικής, εμπορικής και πολεμικής ιστορίας. Θαυμάσαμε πολλά εκθέματα από ναυμαχίες, όπως την τορπίλη που χτύπησε την Έλλη στην Τήνο λίγους μήνες πριν την ηρωική 28η  Οκτωβρίου 1940. Είδαμε  και κομμάτι του Θεμιστόκλειου τείχους, διάφορα ιστορικά κειμήλια, χάρτες, εμβλήματα και ό,τι έχει διασωθεί από τη ναυτική μας κληρονομιά.

 

 
Ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα, στο εργαστήριο Κεραμικής Τέχνης του Β. Γκούμα.
 
Την Τετάρτη στις 12/12/18, επισκεφθήκαμε με το σχολείο μας, το εργαστήρι κεραμικής τέχνης του κ.Γκούμα στην Ακαδημία Πλάτωνος.
Τα παιδιά είχαν την ευκαιρία να δουν τον κεραμεικό τροχό, τον κεραμεικό κλίβανο, το ζυμωτήριο του πηλού, τον αργαλειό καθώς επίσης και  μουσειακά αντίγραφα αγγείων και παιχνιδιών, αγγεία όλων των ειδών και τύπων: από στάμνες και πιθάρια εως κρατήρες και αμφορείς. Αποκτώντας κατά αυτόν τον τρόπο μια εποπτεία όλου του φάσματος της κεραμεικής τέχνης αλλά και άλλων παραδοσιακών τεχνών.
Το σημαντικότερο σημείο στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα ήταν η καθαυτή δουλειά και δημιουργία από το πρωτογενές υλικό. Δημιουργήσαμε τα δικά μας έργα.