Ενημέρωση Εκπαιδευτικών

ΟΛΜΕ,   ΕΛΜΕ Ν. ΑΘΗΝΑΣ
ΣΕΕΠΕΑΑ,   ΠΟΣΕΕΠΕΑ,  ΕΝ.Ε.Λ.Ε.Α.

Εικονική Επιχείρηση

EDUcatering LOGO-SMALL

3s logo              froutoekplikseis logo 

European School Radio

  

Ακούστε την εκπομπή των μαθητών μας αφιέρωμα στη δεκαετία του 80... εδώ

comenius logo

one-team-logo

Την Παρασκευή 5/4/2019 οι μαθητές του ΕΕΕΕΚ Αγίου Δημητρίου πραγματοποίησαν εκπαιδευτική επίσκεψη στη βιομηχανία γάλακτος της ΔΕΛΤΑ στον Ταύρο. Μετά τη φιλική υποδοχή από τους υπεύθυνους ξεναγήθηκαν και γνώρισαν από κοντά τους χώρους του εργοστασίου, ξεκινώντας από μια ειδικά διαμορφωμένη αίθουσα συνεδριάσεων όπου παρακολούθησαν βίντεο για την ιστορία της γαλακτοβιομηχανίας, τις εγκαταστάσεις της σ΄ όλη την Ελλάδα και τα προϊόντα που παράγει. Στη συνέχεια, φορώντας ειδικές λευκές στολές, επισκέφτηκαν την κύρια μονάδα παραγωγής. Εκεί ενημερώθηκαν για τους βασικούς κανόνες υγιεινής και ασφάλειας που τηρούνται στον χώρο καθώς και για τη διαδικασία καθαρισμού και φιλτραρίσματος του γάλακτος. Παρακολούθησαν από κοντά με υποδειγματική πειθαρχία και μεγάλο ενδιαφέρον τη διαδικασία παραγωγής από το αρχικό έως το τελικό στάδιο της συσκευασίας, όπου το γάλα είναι έτοιμο προς πώληση και εντυπωσιάστηκαν από τις υπερσύγχρονες και τεχνολογικά εξελιγμένες εγκαταστάσεις οι οποίες πληρούν τις προδιαγραφές για την παραγωγή γάλακτος με ποιοτική και γευστική ανωτερότητα. Τέλος, ως αναμνηστικά αυτής της επίσκεψης μοιράστηκαν στα παιδιά χυμοί, γιαούρτια, δωράκια και έντυπα.

Την Τετάρτη  13/3/19 πραγματοποιήθηκε επίσκεψη στη « γαϊδουροχώρα ». Φιλοξενηθήκαμε και ξεναγηθήκαμε στο κτήμα, όπου οι μαθητές μας αρχικά ενημερώθηκαν για την καταγωγή και την προέλευση των γαϊδουριών, τον τρόπο ζωής τους, τον χαρακτήρα τους αλλά και για τις φιλίες που δημιουργούνται, αναπτύσσονται μεταξύ τους. Γνωρίσαμε, ταΐσαμε και περιποιήθηκαμε τους μικρούς τετράποδους φίλους μας και αλληλεπιδράσαμε μαζί τους!!! Αναμένουμε σύντομα να επαναλάβουμε την παιδαγωγική αυτή επίσκεψη το συντομότερο και με άλλους μαθητές του σχολείου μας.

Την Τρίτη 5/3/19 μας επισκέφθηκαν στο σχολείο οι σπουδαστές από το ΕΕΑ ΜΑΡΓΑΡΙΤΑ.
Μαγείρεψαν για μας συνταγές από Πορτογαλία (Tigelada) και Ιρλανδία(Cottage Pie) στο πλαίσιο του προγράμματος Erasmus Plus "Easy Cooking". Η ομάδα Easy Cooking απαρτίζεται από το ΕΕΑ "ΜΑΡΓΑΡΙΤΑ" την Εταιρεία Ψυχοκοινωνικών Μελετών (Ε.ΨΥ.ΜΕ.), το Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο, Οργάνωση Γη - Organization Earth, Orchardville and Fundació Ramon Noguera. Στόχος τους είναι η συγκέντρωση συνταγών για γεύματα που είναι απλά και εύκολα στη προετοιμασία, από διάφορες χώρες της Ευρώπης που συμμετέχουν στο πρόγραμμα. Τα γεύματα έχει επιμεληθεί επιστημονικά-διατροφικά το Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο. Εμείς από την πλευρά μας ανταποδώσαμε κι ευχαριστήσαμε τους επισκέπτες μας με ένα αποκριάτικο "παγώνι" αλλαντικών.

Την Πέμπτη 7/3/19 επισκεφθήκαμε το Ναυτικό Μουσείο της Ελλάδος, το οποίο βρίσκεται στην όμορφη Μαρίνα Ζέας, στην πλατεία όπου δεσπόζει τμήμα του θρυλικού υποβρυχίου Παπανικολής. Το μουσείο είναι πολύ όμορφα διαμορφωμένο κατά περιόδους της Ελληνικής ναυτικής, εμπορικής και πολεμικής ιστορίας. Θαυμάσαμε πολλά εκθέματα από ναυμαχίες, όπως την τορπίλη που χτύπησε την Έλλη στην Τήνο λίγους μήνες πριν την ηρωική 28η  Οκτωβρίου 1940. Είδαμε  και κομμάτι του Θεμιστόκλειου τείχους, διάφορα ιστορικά κειμήλια, χάρτες, εμβλήματα και ό,τι έχει διασωθεί από τη ναυτική μας κληρονομιά.

 

Την Παρασκευή 01 Mαρτίου 2019, το Ε.Ε.Ε.ΕΚ Αγίου Δημητρίου έλαβε μέρος για τέταρτη χρονιά στην 13η Πανελλήνια Εμπορική Μαθητική Έκθεση με την εικονική επιχείρηση ΕDUcatering. Το αντικείμενο της επιχείρησης ήταν η παρασκευή ελληνικών παραδοσιακών εδεσμάτων για τη διοργάνωση εκδηλώσεων μαζικής εστίασης και η σύνδεσή τους με στοιχεία του κάθε τόπου (κουζίνα, ιστορία, λαογραφία κλ.π.) αξιοποιώντας την έξυπνή τους συσκευασία με τη χρήση bar code. 

Η έκθεση έγινε στο Εμπορικό Κέντρο “The Mall Athens” στο Μαρούσι, στο πλαίσιο του εγκεκριμένου εκπαιδευτικού προγράμματος από το Υπουργείο Παιδείας Έρευνας και Θρησκευμάτων, «Εικονική Επιχείρηση» που διοργανώνει το Σωματείο Επιχειρηματικότητας Νέων/Junior Achievement Greece (ΣΕΝ/JA Greece) που για πρώτη φορά φέτος έχει τεθεί υπό την Αιγίδα της Α.Ε. του Προέδρου της Δημοκρατίας κυρίου Προκοπίου Παυλοπούλου. Οι Μαθητικές Εμπορικές Εκθέσεις του προγράμματος «Εικονική Επιχείρηση 2019» τη φετινή χρονιά ήταν πανηγυρικές καθώς εορτάζονται τα 100 χρόνια του παγκόσμιου οργανισμού Junior Achivement Worldwide, παράρτημα του οποίου είναι το Σωματείο Επιχειρηματικότητας Νέων/Junior Achievement Greece.

Ο εκπαιδευτικός σκοπός της έκθεσης είναι να έρθουν οι μαθητές σε επαφή με το αγοραστικό τους κοινό, να προωθήσουν τα προϊόντα τους, να παρουσιάσουν τη δουλειά τους, να διαπιστώσουν την ανταπόκριση που έχει η μαθητική τους επιχείρηση και να διαθέσουν τα όποια κέρδη σε φιλανθρωπικούς και κοινωφελείς σκοπούς. Κατά τη διάρκεια της έκθεσης οι νεαροί “μαθητές επιχειρηματίες” παρουσίασαν με μεγάλη επιτυχία τη δημιουργική και επιχειρηματική τους δράση σε συμμαθητές τους από άλλα σχολεία, σε καθηγητές και σε περαστικούς πελάτες. Μίλησαν με ενθουσιασμό για την εμπειρία τους και παρουσίασαν τα προϊόντα και τις δράσεις τους στους κριτές των περιπτέρων και στο κοινό της έκθεσης. 

Τα προϊόντα της επιχείρησης βρήκαν για άλλη μια φορά ιδιαίτερη ανταπόκριση από τους επισκέπτες της έκθεσης λόγω της ποιότητας και της εντυπωσιακής συσκευασίας  τους. Οι μαθητές ανέλαβαν την προώθησή των προϊόντων τους μοιράζοντας διαφημιστικό έντυπο υλικό, παρουσιάζοντας παράλληλα και ένα καινοτόμο εκπαιδευτικό κουίζ που είχαν δημιουργήσει στο εργαστήριο Πληροφορικής, επιδιώκοντας να δώσουν έμφαση στον εκπαιδευτικό χαρακτήρα της επιχείρησης. Ιδιαίτερη εντύπωση έκανε το περίπτερο της επιχείρησης, το οποίο επιμελήθηκε μαζί με τους μαθητές του ο καθηγητής εικαστικών του ΕΕΕΕΚ Αγίου Δημητρίου κ. Γιώργος Σκαβάρας. Στην επιτυχημένη παρουσίαση των εδεσμάτων της μαθητικής επιχείρησης συνέβαλαν επίσης μαθητές και εκπαιδευτικοί του εργαστηρίου Υδραυλικής με τη δημιουργία πρωτότυπης διακοσμητικής κατασκευής από χαλκοσωλήνες. 

Η διοίκηση του σχολείου, οι μαθητές που απαρτίζουν το Διοικητικό Συμβούλιο της εικονικής επιχείρησης και οι συντονιστές εκπαιδευτικοί του προγράμματος κα. Χρυσού Ε. (Εκπαιδευτικός Μαγειρικής), κα. Τσιόπελα Δ.(Εκπαιδευτικος Πληροφορικής), κ. Σερέτης Κ. (Εκπαιδευτικός Κοινωνικής Αγωγής) κα. Μπουλμέτη Γ. (Κοινωνική Λειτουργός), εκφράζουν τις θερμές τους ευχαριστίες στον επιχειρησιακό σύμβουλο κ. Γιώργο Μπουλούκο για την υποστήριξη και την πολύτιμη συνεργασία του σε όλη τη διάρκεια διεξαγωγής του προγράμματος καθώς και στους πολύτιμους χορηγούς, υποστηρικτές και συνεργάτες τους:  Τα σούπερ μάρκετ ΣΚΛΑΒΕΝΙΤΗΣ, τους ΜΥΛΟΥΣ ΑΧΑΪΑΣ και τη ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΙΑ ΤΣΙΜΙΝΗ για την προμήθεια πρώτων υλών, την εταιρεία γραφικών τεχνών και ψηφιακών εκτυπώσεων EPSILON PRINT για τον σχεδιασμό και την εκτύπωση του έντυπου υλικού και τον σχεδιασμό του λογότυπου, την εταιρία Ε-EXOPLISMOS για την χορηγία της συσκευασίας, την εταιρία υδραυλικών υλικών ΛΑΤΣΗ Γ. για τη χορηγία υλικών για την διακοσμητική κατασκευή παρουσίασης των εδεσμάτων, την εταιρία  CHEF HOUSE  για την χορηγία στολών και την βιοτεχνία κεντημάτων ΝΙΚΟΛΑΪΔΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ  για τον σχεδιασμό του λογότυπου στις στολές των μαθητών

Την Παρασκευή 01 Mαρτίου 2019, το Ε.Ε.Ε.ΕΚ Αγίου Δημητρίου έλαβε μέρος για τέταρτη χρονιά στην 13η Πανελλήνια Εμπορική Μαθητική Έκθεση με την εικονική επιχείρηση ΕDUcatering. Το αντικείμενο της επιχείρησης ήταν η παρασκευή ελληνικών παραδοσιακών εδεσμάτων για τη διοργάνωση εκδηλώσεων μαζικής εστίασης και η σύνδεσή τους με στοιχεία του κάθε τόπου (κουζίνα, ιστορία, λαογραφία κλ.π.) αξιοποιώντας την έξυπνή τους συσκευασία με τη χρήση bar code.

Η έκθεση έγινε στο Εμπορικό Κέντρο “The Mall Athens” στο Μαρούσι, στο πλαίσιο του εγκεκριμένου εκπαιδευτικού προγράμματος από το Υπουργείο Παιδείας Έρευνας και Θρησκευμάτων, «Εικονική Επιχείρηση» που διοργανώνει το Σωματείο Επιχειρηματικότητας Νέων/Junior Achievement Greece (ΣΕΝ/JA Greece) που για πρώτη φορά φέτος έχει τεθεί υπό την Αιγίδα της Α.Ε. του Προέδρου της Δημοκρατίας κυρίου Προκοπίου Παυλοπούλου. Οι Μαθητικές Εμπορικές Εκθέσεις του προγράμματος «Εικονική Επιχείρηση 2019» τη φετινή χρονιά ήταν πανηγυρικές καθώς εορτάζονται τα 100 χρόνια του παγκόσμιου οργανισμού Junior Achivement Worldwide, παράρτημα του οποίου είναι το Σωματείο Επιχειρηματικότητας Νέων/Junior Achievement Greece.

Ο εκπαιδευτικός σκοπός της έκθεσης είναι να έρθουν οι μαθητές σε επαφή με το αγοραστικό τους κοινό, να προωθήσουν τα προϊόντα τους, να παρουσιάσουν τη δουλειά τους, να διαπιστώσουν την ανταπόκριση που έχει η μαθητική τους επιχείρηση και να διαθέσουν τα όποια κέρδη σε φιλανθρωπικούς και κοινωφελείς σκοπούς.

Κατά τη διάρκεια της έκθεσης οι νεαροί “μαθητές επιχειρηματίες” παρουσίασαν με μεγάλη επιτυχία τη δημιουργική και επιχειρηματική τους δράση σε συμμαθητές τους από άλλα σχολεία, σε καθηγητές και σε περαστικούς πελάτες. Μίλησαν με ενθουσιασμό για την εμπειρία τους και παρουσίασαν τα προϊόντα και τις δράσεις τους στους κριτές των περιπτέρων και στο κοινό της έκθεσης.

Τα προϊόντα της επιχείρησης βρήκαν για άλλη μια φορά ιδιαίτερη ανταπόκριση από τους επισκέπτες της έκθεσης λόγω της ποιότητας και της εντυπωσιακής συσκευασίας  τους. Οι μαθητές ανέλαβαν την προώθησή των προϊόντων τους μοιράζοντας διαφημιστικό έντυπο υλικό, παρουσιάζοντας παράλληλα και ένα καινοτόμο εκπαιδευτικό κουίζ που είχαν δημιουργήσει στο εργαστήριο Πληροφορικής, επιδιώκοντας να δώσουν έμφαση στον εκπαιδευτικό χαρακτήρα της επιχείρησης.

Ιδιαίτερη εντύπωση έκανε το περίπτερο της επιχείρησης, το οποίο επιμελήθηκε μαζί με τους μαθητές του ο καθηγητής εικαστικών του ΕΕΕΕΚ Αγίου Δημητρίου κ. Γιώργος Σκαβάρας. Στην επιτυχημένη παρουσίαση των εδεσμάτων της μαθητικής επιχείρησης συνέβαλαν επίσης μαθητές και εκπαιδευτικοί του εργαστηρίου Υδραυλικής με τη δημιουργία πρωτότυπης διακοσμητικής κατασκευής από χαλκοσωλήνες.

Η διοίκηση του σχολείου, οι μαθητές που απαρτίζουν το Διοικητικό Συμβούλιο της εικονικής επιχείρησης και οι συντονιστές εκπαιδευτικοί του προγράμματος κα. Χρυσού Ε. (Εκπαιδευτικός Μαγειρικής), κα. Τσιόπελα Δ.(Εκπαιδευτικος Πληροφορικής), κ. Σερέτης Κ. (Εκπαιδευτικός Κοινωνικής Αγωγής) κα. Μπουλμέτη Γ. (Κοινωνική Λειτουργός),