Ενημέρωση Εκπαιδευτικών

ΟΛΜΕ,   ΕΛΜΕ Ν. ΑΘΗΝΑΣ
ΣΕΕΠΕΑΑ,   ΠΟΣΕΕΠΕΑ,  ΕΝ.Ε.Λ.Ε.Α.

European School Radio

  

Ακούστε την εκπομπή των μαθητών μας αφιέρωμα στη γιορτή των ερωτευμένων  εδώ

Εικονική Επιχείρηση

3s logo              froutoekplikseis logo 

comenius logo

one-team-logo

Την Παρασκευή 19 Μαΐου 2017 πραγματοποιήσαμε εκπαιδευτική επίσκεψη στο μουσείο Ελληνικής Παιδικής Τέχνης και συμμετείχαμε στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα του Μουσείου “Φροντίζω με Τέχνη”. Η επίσκεψη έγινε στα πλαίσια του προγράμματος “Ενίσχυση Ψυχικής Ανθεκτικότητας”. Οι μαθητές καθοδηγήθηκαν στο να προσεγγίσουν βιωματικά την πολύπλευρη έννοια της φροντίδας μέσα από τα έργα της έκθεσης και να συνειδητοποιήσουν ότι η φροντίδα ξεκινάει από τον εαυτό και επεκτείνεται στο οικογενειακό πλαίσιο, στο αστικό και φυσικό περιβάλλον και στις κοινωνικά ευπαθείς ομάδες.  Η διαδικασία μάθησης μέσω της τέχνης ολοκληρώθηκε με συμμετοχή σε εργαστήρι ζωγραφικής με θέμα τη φροντίδα.

Οι μαθητές του σχολείου μας συμμετείχαν στους αγώνες ποδοσφαίρου Special Olympics που πραγματοποιήθηκαν στο προπονητικό κέντρο της ΠΑΕ Ολυμπιακός στο Ρέντη.

Το σχολείο μας πήρε μέρος στο 17ο τουρνουά Basketball 3 on 3, που διοργάνωσε το Ίδρυμα για το παιδί «Η Παμμακάριστος» στη Ν Μάκρη την Τρίτη 9 Μαΐου 2017.Οι μαθητές μας είχαν τη ευκαιρία να διασκεδάσουν να αθληθούν και αν γνωριστούν με άλλους μαθητές από δομές τη ειδικής αγωγής.