Ενημέρωση Εκπαιδευτικών

ΟΛΜΕ,   ΕΛΜΕ Ν. ΑΘΗΝΑΣ
ΣΕΕΠΕΑΑ,   ΠΟΣΕΕΠΕΑ,  ΕΝ.Ε.Λ.Ε.Α.

Εικονική Επιχείρηση

EDUcatering LOGO-SMALL

3s logo              froutoekplikseis logo 

European School Radio

  

Ακούστε την εκπομπή των μαθητών μας αφιέρωμα στη δεκαετία του 80... εδώ

comenius logo

one-team-logo

Τη Δευτέρα 20/5/19 επισκεφθήκαμε με το σχολείο μας το "Λουτρό των αέρηδων" στην Πλάκα στο πλαισιο του εκπαιδευτικού προγράμματος «…με πάστρα και σαπούνι». Ένα ταξίδι στο σώμα και την ψυχή μέσα από την εμπειρία του χώρου του Λουτρού των Αέρηδων. Ιστορίες συνύπαρξης, έκθεσης, αποδοχής αλλά και απόλαυσης. Μέσα από βιωματικό παιχνίδι-παιχνίδι ρόλων, τα παιδιά μας μυήθηκαν στην ιστορία των χαμάμ και στα μυστικά της τελετουργίας του λουτρού ως διαδικασία.

Την Πέμπτη 9 Μαΐου 2019 πραγματοποιήθηκε εκπαιδευτική επίσκεψη στο Πάρκο Τρίτση στο Ίλιον. Εκεί οι μαθητές παρακολούθησαν το εκπαιδευτικό πρόγραμμα της  Ορνιθολογικής  Εταιρείας, που περιελάμβανε επίσκεψη και ενημέρωση στο Κέντρο Προσανατολισμού και Ενημέρωσης της Εταιρείας. Στη συνέχεια έγινε περιήγηση σε ένα ειδικά διαμορφωμένο εκπαιδευτικό μονοπάτι γύρω από τη λίμνη και οι μαθητές εξοικειώθηκαν με την παρατήρηση πουλιών.

Tην Τρίτη 16 Απριλίου 2019  το σχολείο μας συμμετείχε  στην αθλητική ήμερα που  διοργάνωσε  το Ε.Ε.Ε.ΕΚ. Ηρακλείου στο γυμναστήριο «Ολυμπιονίκης Χαρά Καρνάμη» με αγώνες  καλαθοσφαίρισης,Boccia και παιχνίδια ψυχοκινητικής.

Tην Πέμπτη 16 Μαΐου 2019 μαθητές του σχολείου πήραν μέρος μας στην αθλητική ημερίδα κολύμβησης που διοργάνωσε ο Πανελλήνιος Σύλλογος Προσαρμοσμένων Δραστηριοτήτων ΑΛΜΑ στο ανοιχτό κολυμβητήριο Πολιτιστικού και Αθλητικού Κέντρου Π. Φαλήρου.

Την Τετάρτη 10/4/19 επισκεφθήκαμε με το σχολείο μας το Αττικό Πάρκο. Το Αττικό πάρκο είναι ένα από τα μεγαλύτερα ψυχαγωγικά και εκπαιδευτικά πάρκα για παιδιά και ενήλικες στην Ευρώπη, φιλοξενεί σπάνια είδη απ΄ όλο τον κόσμο. Επισκεφθήκαμε την Αφρικανική Σαβάνα, το Δάσος των Μαϊμούδων, τον Κόσμο των Ερπετών, την Ελληνική Πανίδα, τα αρπακτικά πουλιά. Το πάρκο εκτός από τον ψυχαγωγικό του ρόλο έχει και εκπαιδευτικό, ενημερώνει τα παιδιά και όχι μόνο, γύρω από το ζωικό και φυσικό βασίλειο και την προστασία της πανίδας και του περιβάλλοντος γενικά. Κάναμε έναν όμορφο περίπατο και πικ νικ στη φύση.