Ενημέρωση Εκπαιδευτικών

ΟΛΜΕ,   ΕΛΜΕ Ν. ΑΘΗΝΑΣ
ΣΕΕΠΕΑΑ,   ΠΟΣΕΕΠΕΑ,  ΕΝ.Ε.Λ.Ε.Α.

Εικονική Επιχείρηση

3s logo              froutoekplikseis logo 

European School Radio

  

Ακούστε την εκπομπή των μαθητών μας αφιέρωμα στη γιορτή των ερωτευμένων  εδώ

comenius logo

one-team-logo

Την Τετάρτη 07-02-2018 το σχολείο μας πραγματοποίησε επίσκεψη στο Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης. Οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να ξεναγηθούν στην έκθεση και να συμμετάσχουν σε εργαστήριο ζωγραφικής και κεραμικής με θέμα "Η καθημερινότητα στην Αρχαία Ελλάδα"

Σας παρουσιάζουμε το μενού του ΕΕΕΕΚ catering και περιμένουμε τις παραγγελίες σας για τις εκδηλώσεις σας στο χώρο του σχολείου μας.

Στις 11-12-2017 επισκεφθήκαμε τη Βουλή των Ελλήνων. Oι μαθητές ξεναγήθηκαν στους χώρους του Κοινοβουλίου και σε έκθεση αφιερωμένη στον Ιωάννη Καποδίστρια όπου απάντησαν σε ερωτήσεις της ξεναγού. Τα παιδιά είχαν την ευκαιρία να μπουν στην αίθουσα του Κοινοβουλίου και να καθίσουν στα έδρανα των βουλευτών.  Ακόμη πετύχαμε την αλλαγή φρουράς στο Μνημείο του Άγνωστου στρατιώτη μπροστά από τη Βουλή. Στο τέλος κάναμε βόλτα στην Πλατεία Συντάγματος και στον Εθνικό Κήπο.

Στις 25 Ιανουαρίου 2018, το σχολείο μας επισκέφτηκε το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο, το μεγαλύτερο της Ελλάδας. Εκεί οι μαθητές μας, είχαν την ευκαιρία να ξεναγηθουν και να δουν από κοντά, μοναδικές συλλογές κι ευρήματα. Κάποια από αυτά ήταν η συλλογή προϊστορικών αρχαιοτήτων, αγγείων και μικροτεχνιας, έργων μεταλλοτεχνιας κι έργων γλυπτικής. Τα παιδιά το απόλαυσαν κι έδειξαν έντονο ενδιαφέρον για τα εκθέματα. 

Στο πλαίσιο του βιωματικού εκπαιδευτικού προγράμματος «Ελιά. Στου λιοτριβιού τις μυρωδιές» οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να βιώσουν τον παραδοσιακό τρόπο εξαγωγής του ελαιόλαδου. Αφού επισκέφτηκαν με ελαιόπανα, ραβδιά και χτένια τον Ελαιώνα του Πάρκου και έμαθαν για την ωφελιμότητα, την καλλιέργεια και τη συγκομιδή του καρπού, πήραν τα γεμάτα με ελιές καλάθια και οδηγήθηκαν σε ένα από τα παραδοσιακά ελαιοτριβεία του Πάρκου. Εκεί τα παιδιά ζωντάνεψαν το λιοτρίβι και συνεργάστηκαν για να βγάλουν το πολύτιμο ελαιόλαδο. Μετά επισκέφτηκαν το εργαστήρι Βρώσιμης Ελιάς για να φτιάξουν ελιές. Τέλος έμαθαν για την Παρασκευή του σαπουνιού από ελαιόλαδο.