Ενημέρωση Εκπαιδευτικών

ΟΛΜΕ,   ΕΛΜΕ Ν. ΑΘΗΝΑΣ
ΣΕΕΠΕΑΑ,   ΠΟΣΕΕΠΕΑ,  ΕΝ.Ε.Λ.Ε.Α.

Εικονική Επιχείρηση

EDUcatering LOGO-SMALL

3s logo              froutoekplikseis logo 

European School Radio

  

Ακούστε την εκπομπή των μαθητών μας αφιέρωμα στη δεκαετία του 80... εδώ

comenius logo

one-team-logo

mamalakis1

Την Τετάρτη 12 Μαρτίου 2014 ο καταξιωμένος και τόσο αγαπητός σε όλους μας Σεφ Ηλίας Μαμαλάκης, επισκέφτηκε το σχολείο μας, μετά από σχετική πρόσκληση από τους καθηγητές του εργαστηρίου Μαγειρικής. Σκοπός της επίσκεψής του ήταν να τονώσει με την παρουσία του το διαθεματικό πρόγραμμα που υλοποιείται την τρέχουσα σχολική χρονιά από το εργαστήριο Μαγειρικής, σε συνεργασία με το εργαστήριο Κηπουρικής, με θέμα “Η ελιά και ο πλούτος της”. Ο κύριος Μαμαλάκης έφτασε στο σχολείο μας στις 11 το πρωί, μίλησε στο αμφιθέατρο σε όλους τους μαθητές της μαγειρικής για την ελιά, τα παράγωγά της και τη χρήση τους στη μαγειρική τέχνη και στη συνέχεια υλοποιήσε μαζί με τους μαθητές που παρακολουθούν το διαθεματικό πρόγραμμα, μέσα σε κλίμα άριστης συνεργασίας, ένα υπέροχο μπριάμ! Έπειτα, απάντησε με χαρά στις ερωτήσεις των μαθητών.

Παράλληλα, στον χώρο του εργαστηρίου Μαγειρικής, η ομάδα που υλοποιεί την πρακτική της άσκηση στον φούρνο της γειτονιάς μας, υλοποίησε υπό την εποπτεία του ιδιοκτήτη του φούρνου κ. Νίκου Δασκαλάκη δύο λαχταριστές συνταγές ελαιόψωμου. Το αποτέλεσμα....εξαιρετικό!

Λίγο πριν το τέλος της επίσκεψης του, ο  κ. Μαμαλάκης συνάντησε όλους τους μαθητές στο προαύλιο του σχολείου και υπέγραψε πολλά αυτόγραφα. Οι μαθητές όλων των εργαστηρίων του πρόσφεραν με τη σειρά τους ένα δείγμα από τις χειροποίητες δημιουργίες τους.  Φεύγοντας μας υποσχέθηκε πως θα μας ξανάρθει σύντομα! Ελπίζουμε την επόμενη φορά να τον έχουμε περισσότερο χρόνο κοντά μας.

O Ηλίας Μαμαλάκης μίλησε για την επισκεψή του στο σχολείο μας στη ραδιοφωνική του εκπομπή Στο Κόκκινο στις 17 Μαρτίου. Μπορείτε να ακούσετε την εκπομπή κάνοντας κλικ εδώ.