Ενημέρωση Εκπαιδευτικών

ΟΛΜΕ,   ΕΛΜΕ Ν. ΑΘΗΝΑΣ
ΣΕΕΠΕΑΑ,   ΠΟΣΕΕΠΕΑ,  ΕΝ.Ε.Λ.Ε.Α.

Εικονική Επιχείρηση

EDUcatering LOGO-SMALL

3s logo              froutoekplikseis logo 

European School Radio

  

Ακούστε την εκπομπή των μαθητών μας αφιέρωμα στη δεκαετία του 80... εδώ

comenius logo

one-team-logo

Στις 30/3/2014 το Εργαστήριο Μαγειρικής- Ζαχαροπλαστικής πραγματοποιήσε εκπαιδευτική εκδρομή στο Βιωματικό Πάρκο Paradise Park. 
Τους μαθητές συνόδευσαν οι εκπαιδευτικοί Πολιτίδου Έφη και Παληάμπελου Σαββούλα, σε συνεργασία με γονείς.

Τα παιδιά έκαναν βόλτα στη φάρμα με τα ζώα, όπου είχαν την ευκαιρία να χαϊδέψουν, να αγκαλιάσουν και να ταΐσουν κατσικάκια, πρόβατα, μικρά πόνυ, μοσχαράκι, ελαφάκι, κουνελάκια, κότες και χήνες. Σ’ όλη αυτή την βόλτα είδαν ελαιόδεντρα, αμπέλια, δεντράκια με ακτινίδια και κήπους ζαρζαβατικών. Συμμετείχαν στο άρμεγμα της κατσίκας και γνώρισαν τη διαδικασία παραγωγής των προϊόντων γάλακτος. Συγκεκριμένα με το γάλα που πήραν έφτιαξαν τυρί φέτα, έπηξαν γιαούρτι και χτύπησαν το γάλα με το παραδοσιακό μποτινέλο για να βγάλουν βούτυρο. Δοκίμασαν τα κύρια ελληνικά τυριά (φέτα, κασέρι) καθώς και γιαούρτι. Η επίσκεψη ολοκληρώθηκε με παιχνίδια προσαρμοσμένα στην ηλικία των παιδιών πχ: (τσουβαλοδρομίες, χρωματιστά μπαλάκια).

Συνολικά, τα παιδιά έμαθαν για:
• τα ζώα που παράγουν γάλα
• την παρασκευή τυριού και τα είδη των τυριών (φέτα, κασέρι, γραβιέρα, κεφαλογραβιέρα, λαδοτύρι...)
• την παρασκευή γιαουρτιού
• την παρασκευή βουτύρου
• τα παραδοσιακά εργαλεία του τυροκόμου
• τη σημασία των γαλακτοκομικών στη διατροφή μας

 

Περιγραφή Paradise Park:

Μέσα σε ένα καταπράσινο περιβάλλον 20.000 τ.μ. δημιουργήσαμε με μεράκι, ένα πρότυπο βιωματικό πάρκο, το Junior Paradise. Σκοπός μας είναι να προσφέρουμε στα παιδιά γνώσεις και εμπειρίες μέσα από βιωματικές δραστηριότητες που έχουν γράψει την ιστορία του τόπου και του πολιτισμού μας, αλλά τείνουν να εξαλειφθούν από το σύγχρονο τρόπο ζωής. Ο ξεχωριστός κόσμος που δημιουργήσαμε φιλοδοξούμε να αποτελέσει ερέθισμα δημιουργικής σκέψης και φαντασίας για χιλιάδες παιδιά. Η αγάπη μας για τα παιδιά, το εξειδικευμένο προσωπικό και οι ασφαλείς εγκαταστάσεις μας θα δώσουν στα παιδιά τη χαρά της μάθησης μέσα από το παιχνίδι.  Είμαστε 1500μ. από την Εθνική οδό και Αττική οδό έχοντας την έγκριση όλων των κρατικών φορέων (Περιφέρεια Ανατολικής Αττικής, Γενική γραμματεία Αθλητισμού, Δήμος Αχαρνών, Πυροσβεστική & Υγειονομική υπηρεσία) και διαθέτουμε πάρκινγκ 3000τ.μ.