Ενημέρωση Εκπαιδευτικών

ΟΛΜΕ,   ΕΛΜΕ Ν. ΑΘΗΝΑΣ
ΣΕΕΠΕΑΑ,   ΠΟΣΕΕΠΕΑ,  ΕΝ.Ε.Λ.Ε.Α.

Εικονική Επιχείρηση

EDUcatering LOGO-SMALL

3s logo              froutoekplikseis logo 

European School Radio

  

Ακούστε την εκπομπή των μαθητών μας αφιέρωμα στη δεκαετία του 80... εδώ

comenius logo

one-team-logo

 2014-15

 Σεμινάριο «Πρώτων Βοηθειών»

Στις 30/10/2014 πραγματοποιήθηκε εκπαιδευτικό/διαδραστικό σεμινάριο «Πρώτων Βοηθειών και Πρόληψης Ατυχημάτων» από την κ. Νικάκη Ειρήνη (πιστοποιημένη εκπαιδεύτρια). Στο σεμινάριο συμμετείχαν οι εκπαιδευτικοί του ΕΕΕΕΚ και του Ειδικού Γυμνασίου Αγίου Δημητρίου.


 Βιωματικό σεμινάριο: «Αγωγή Στοματικής Υγείας»

Βιωματικό σεμινάριο με θέμα: «Αγωγή Στοματικής Υγείας» παρουσίασαν 24 φοιτητές του Εργαστηρίου Κοινωνικής και Προληπτικής Οδοντιατρικής της Οδοντιατρικής Σχολής Αθηνών (Δ/ντρια Κυρία Κουνάρη Χαριτίνη), με την εποπτεία του καθηγητή τους, Κυρίου Μαργαρίτη Βασίλη.

Το σεμινάριο πραγματοποιήθηκε στις 10 - 11 - 24/11/2014, στο αμφιθέατρο και συμμετείχαν όλοι σχεδόν οι μαθητές του Σχολείου.

Οι φοιτητές εφάρμοσαν τη μέθοδο της βιωματικής διδασκαλίας, που περιελάμβανε: σύντομη παρουσίαση διαφανειών και ομιλία, επίδειξη κατά ομάδες, του σωστού τρόπου βουρτσίσματος των δοντιών με τη χρήση προπλασμάτων , ερωτήσεις και συζήτηση.


 Έλεγχος Σπονδυλικής Στήλης

Στις 21/11/2014 πραγματοποιήθηκε Ορθοπεδικός έλεγχος παραμορφώσεων Σπονδυλικής Στήλης από το τμήμα ΄΄Σκολίωσης και Σπονδυλικής Στήλης΄΄ του Νοσοκομείου ΚΑΤ (Δ/ντής κ. Τσαφαντάκης). Στο πρόγραμμα συμμετείχε και το συστεγαζόμενο Ειδικό Επαγγελματικό Γυμνάσιο.

Συνολικά ελέγχθηκαν 106 μαθητές (Α΄& Β΄ τάξεις). Στάδια διαδικασίας:

 • Ενημέρωση/συναίνεση γονέων.
 • Κλινική Εξέταση στο Ιατρείο του Σχολείου.
 • Πραγματοποίηση ακτινογραφιών Σ.Σ. στο ΚΑΤ, για επιβεβαίωση ή μη των κλινικών ευρημάτων σε 19 μαθητές (9/12/2014 & 21/1/2015)
 • Έγγραφη και προσωπική ενημέρωση (ραντεβού) των γονέων από τους Ιατρούς της κλινικής (20/2/2015), ως προς την διάγνωση και την συνιστώμενη θεραπεία/αντιμετώπιση, κατά περίπτωση.

 Εμβολιαστικός Έλεγχος

Τον Μάιο 2015, το Ιατροκοινωνικό Κέντρο (ΙΑΚ) Ελληνικού, που υπάγεται στο

Β΄ΠΕ. ΣΥΠ. Αττικής, πραγματοποίησε έλεγχο της εμβολιαστικής κατάστασης των πρωτοετών μαθητών. Ελέγχθηκαν 32 «Βιβλιάρια Υγείας Παιδιού» και δόθηκαν έγγραφες οδηγίες προς τους γονείς, για τα υπολειπόμενα εμβόλια που πρέπει να γίνουν.


 Προληπτικός Οδοντιατρικός Έλεγχος

 Στις 6/5/2015 πραγματοποιήθηκε οδοντιατρικός έλεγχος των πρωτοετών μαθητών του Σχολείου μας, από τους εθελοντές Οδοντιάτρους κυρία Πετρά Κωνσταντίνα και κύριο Χανσανέα Ευάγγελο. Οι γονείς ενημερώθηκαν εγγράφως για τα αποτελέσματα της εξέτασης.


Στοματική Υγεία

Συνεχίστηκε και την φετινή σχολική χρονιά η συνεργασία, υποστήριξη και θεραπευτική αντιμετώπιση των οδοντικών προβλημάτων των μαθητών του Σχολείου μας από τους παρακάτω φορείς:

 •  Τις Οδοντιατρικές Κλινικές των Νοσοκομείων:
  • ΄΄Ασκληπιείο Βούλας΄΄ (Δ/ντρια κ. Ζερβού)
  • ΄΄Παίδων Πεντέλης΄΄ (Δ/ντης κ. Κουτσούκος)
  • ΄΄Κρατικό Νίκαιας΄΄ (Δ/ντης κ. Χριστοφορίδης)
 • Την Οδοντιατρική Σχολή του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και συγκεκριμένα:
 • Την Παιδοδοντιατρική Κλινική (Δ/ντρια κ. Παπαγιαννούλη) και
 • την Ορθοδοντική Κλινική  (Δ/ντρια Κ. Μάκου),

  Θερμές ευχαριστίες  σε όλους για την υποστήριξη και την βοήθεια που μας προσέφεραν.