Ενημέρωση Εκπαιδευτικών

ΟΛΜΕ,   ΕΛΜΕ Ν. ΑΘΗΝΑΣ
ΣΕΕΠΕΑΑ,   ΠΟΣΕΕΠΕΑ,  ΕΝ.Ε.Λ.Ε.Α.

Εικονική Επιχείρηση

EDUcatering LOGO-SMALL

3s logo              froutoekplikseis logo 

European School Radio

  

Ακούστε την εκπομπή των μαθητών μας αφιέρωμα στη δεκαετία του 80... εδώ

comenius logo

one-team-logo

2013-14

Καρδιολογικός Έλεγχος - Triplex καρδιάς

Ο καρδιολόγος κύριος Δεληγεώργης Αλέξανδρος, προσέφερε εθελοντικά τις υπηρεσίες του σε αριθμό μαθητών του Σχολείου μας και συγκεκριμένα: 

Στις 13/3 πραγματοποιήθηκε, καρδιολογικός έλεγχος (καρδιακή και πνευμονική ακρόαση) και στις 27/3 εξετάστηκαν οι οκτώ μαθητές-αθλητές της ομάδας μπάσκετ (καρδιακή και πνευμονική ακρόαση, λήψη ΗΚΓ, TRIPLEX καρδιάς).

Θερμές ευχαριστίες


Εμβολιαστικός Έλεγχος

Τον Μάρτιο 2014, το Ιατροκοινωνικό Κέντρο (ΙΑΚ) Ελληνικού που υπάγεται στο Β΄ΠΕ. ΣΥΠ. Αττικής, πραγματοποίησε έλεγχο της εμβολιαστικής κατάστασης των πρωτοετών μαθητών. Ελέγχθηκαν 24 «Βιβλιάρια Υγείας Παιδιού» και δόθηκαν έγγραφες οδηγίες προς τους γονείς, για τα υπολειπόμενα εμβόλια που θα έπρεπε να γίνουν.

Θερμές ευχαριστίες


 Προληπτικός Οδοντιατρικός Έλεγχος

Πραγματοποιήθηκε οδοντιατρικός έλεγχος όλων των μαθητών του Σχολείου μας στις 21/2, 7/3 και 11/3/2014, από τους εθελοντές Οδοντιάτρους:
Κυρία Πετρά Κωνσταντίνα και Κύριο Χείλαρη Τάσο.

Θερμές ευχαριστίες για την προσφορά τους


 Προϊόντα Στοματικής Υγιεινής

 Θερμές ευχαριστίες στις παρακάτω εταιρείες για την ευγενική προσφορά προϊόντων Στοματικής Υγιεινής τους μαθητές μας:

  • PROCTER and GAMBLE: 240 οδοντόβουρτσες ORAL-B
  • COLGATE – PALMOLIVE: Ενημερωτικό υλικό και φυλλάδια για την στοματική  υγιεινή
  • CARE DIRECT: 420 οδοντόπαστες ORAL-B
  • ΕΛΑΪΣ-UNILEVER HELLAS: 240 οδοντόβουρτσες ΑΙΜ και 30 οδοντόπαστες ΑΙΜ

TRIPLEX καρδιάς

Θερμές ευχαριστίες στην Ελληνική Καρδιολογική Εταιρεία για την πραγματοποίηση TRIPLEX καρδιάς, στους 7 μαθητές-αθλητές της ομάδας Μπάσκετ, του Σχολείου μας.
Η εξέταση πραγματοποιήθηκε στις 13/2/2014, στο Κοινωνικό Καρδιολογικό Ιατρείο της Εταιρίας, από την καρδιολόγο Κυρία Δ. Τσεκούρα.
Ιδιαίτερες ευχαριστίες στην Δ/ντρια διοικητικού, Κυρία Γιαννουλίδου και στην Γραμματέα, Κυρία Καρατζίκου, για την υποστήριξή τους.


 Οδοντιατρική Σχολή Αθηνών

Συνεχίζεται και την φετινή σχολική χρονιά η συνεργασία και υποστήριξη του Σχολείου μας, από το Παιδοδοντιατρικό Εργαστήριο (Διευθύντρια Κυρία Παπαγιαννούλη) και
το Εργαστήριο Προληπτικής και Κοινωνικής Οδοντιατρικής (Διευθύντρια Κυρία Κουνάρη), της Οδοντιατρικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Θερμές Ευχαριστίες


 Βιωματικό σεμινάριο: «Αγωγή Στοματικής Υγείας»

Βιωματικό σεμινάριο με θέμα: «Αγωγή Στοματικής Υγείας» παρουσίασαν 30 φοιτητές του Εργαστηρίου Κοινωνικής και Προληπτικής Οδοντιατρικής της Οδοντιατρικής Σχολής Αθηνών (Δ/ντρια Κυρία Κουνάρη Χαριτίνη), με την εποπτεία του καθηγητή τους, Κυρίου Μαργαρίτη Βασίλη.

Το σεμινάριο πραγματοποιήθηκε στις 18 - 19 - 20/2/2014, στο αμφιθέατρο και συμμετείχαν όλοι σχεδόν οι μαθητές του Σχολείου.
Οι φοιτητές εφάρμοσαν τη μέθοδο της βιωματικής διδασκαλίας, που περιελάμβανε: σύντομη παρουσίαση διαφανειών και ομιλία, επίδειξη κατά ομάδες, του σωστού τρόπου βουρτσίσματος των δοντιών με τη χρήση προπλασμάτων , ερωτήσεις και συζήτηση.

Θερμές Ευχαριστίες