Ενημέρωση Εκπαιδευτικών

ΟΛΜΕ,   ΕΛΜΕ Ν. ΑΘΗΝΑΣ
ΣΕΕΠΕΑΑ,   ΠΟΣΕΕΠΕΑ,  ΕΝ.Ε.Λ.Ε.Α.

Εικονική Επιχείρηση

EDUcatering LOGO-SMALL

3s logo              froutoekplikseis logo 

European School Radio

  

Ακούστε την εκπομπή των μαθητών μας αφιέρωμα στη δεκαετία του 80... εδώ

comenius logo

one-team-logo

Το ΕΕΕΕΚ Αγίου Δημητρίου συμμετέχει στο 3ο Φεστιβάλ Αγάπης (Αποδοχής) :«Γιορτάζουμε την Ετερότητα»

Σάββατο 30 Μαΐου, 4:30μμ-10:00μμ, στο 2o Δημοτικό Σχολείο Αχαρνών

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Με σεβασμό στα Δικαιώματα των παιδιών όλου του κόσμου, όπως αυτά διατυπώνονται στη Διακήρυξη των Δικαιωμάτων του Παιδιού (1959) και τη Διεθνή Σύμβαση για τα Δικαιώματα του Παιδιού του ΟΗΕ (1989), την οποία έχει υπογράψει και η χώρα μας, η σχολική μας κοινότητα προωθεί, τόσο στο σχολείο όσο και μέσα στην τοπική κοινωνία μας, την Ιδέα της Αποδοχής του Διαφορετικού. Το 2ο Δημ. Σχ. Αχαρνών προστατεύει τα δικαιώματα όλων των μαθητών του στη μόρφωση, στην έκφραση και στις ίσες ευκαιρίες, ανεξάρτητα από την εθνικότητα, τη θρησκεία ή την αναπηρία τους. Στο φετινό μας Φεστιβάλ γιορτάζουμε την αξιοπρέπεια της Ετερότητας, δίνουμε έμφαση στα δικαιώματα των παιδιών με αναπηρία και δεσμευόμαστε να εξασφαλίζουμε την ισότιμη παρουσία και πρόσβαση όλων των μαθητών στο σχολείο .

Στα πλαίσια του Φεστιβάλ θα πραγματοποιηθούν χαιρετισμοί και εισηγήσεις φορέων και συλλόγων που ευαισθητοποιούνται στα ανθρώπινα δικαιώματα και θα λάβουν χώρα βιωματικές δράσεις τόσο για τους μαθητές όσο και για τους γονείς με την υποστήριξη και συμμετοχή των παρακάτω: Batala Atenas, Graduado Tucano Abadá-Capoeira , ActionAid Hellas, Generation 2.0 RED, Xαμόγελο του παιδιού, Ελληνική Αντικαρκινική Εταιρεία -Παράρτημα Αχαρνών, Σύλλογος Μερίμνης Ανηλίκων, Διεθνής Οργανισμός Μετανάστευσης Δ.Ο.Μ., SCI Hellas-Κίνηση εθελοντών, Studenti-Σύλλογος Αλβανών φοιτητών, Εργαστήριο Origami, Πολυφωνικό σχήμα:Grupi polifonik lab "Lot Kurbeti", ‘’Βρούμηδες’’ -ομάδα κουκλοθέατρου, Playfull dust, Panx Romana, Παραδοσιακά Μονοπάτια – Πολιτιστικό Μουσικοχορευτικό Σωματείο, Graffiti Artists, ‘’Ηλιαχτίδα’’- Eνωση Γονέων& Φίλων ατόμων με σύνδρομο Down, Εργαστήριο Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης (EEEEK) Αγ. Δημητρίου, Καλλιτεχνείο Αχαρνών, Σύλλογος δασκάλων “Σωκράτης”, Ένωση Γονέων δήμου Αχαρνών και ο Δήμος Αχαρνών.

Κατά τη διάρκεια του Φεστιβάλ θα δοκιμάσουμε διεθνή κουζίνα στο ΤΡΑΠΕΖΙ ΤΩΝ ΕΘΝΩΝ με γεύσεις που θα μας προσφέρουν οι γονείς του σχολείου και ομάδες μεταναστών και εθνοτήτων από τον τόπο τους, ενώ παράλληλα, graffiti artists θα δημιουργήσουν στους τοίχους του σχολείου μηνύματα αγάπης και αποδοχής.Το φεστιβάλ θα ολοκληρωθεί με εμφανίσεις μουσικών και χορευτικών σχημάτων, παρέλαση όλων μας στους δρόμους γύρω από το σχολείο με τους BATALA ATENAS και τέλος με DJ party.

AFISA