Υλικό για ασύγχρονη εξ αποστάσεως εκπαίδευση

e-me

pinakas_anakoinvsevn.jpg

.jpeg

 
111.jpg
 

Laboratory of Special Vocational Education of Agios Dimitrios

final.jpg

EWWR23-Eeeek & 1st Gymnasium of Agios Dimitrios "When Trash becomes Art"

appy.png

Πρόγραμμα κολύμβησης

swimming 2

Ενημέρωση Εκπαιδευτικών

ΟΛΜΕ,   ΕΛΜΕ Ν. ΑΘΗΝΑΣ
ΣΕΕΠΕΑΑ,   ΠΟΣΕΕΠΕΑ,  ΕΝ.Ε.Λ.Ε.Α.

Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων

94491801 105354947824085 4510004630494642176 n

Σχολικά Προγράμματα 2020-2021

    

a.jpg  easy_cook.jpg

168907299_451744279426995_4319178746079446406_n.jpg

European School Radio

  

Εικονική Επιχείρηση

EDUcatering LOGO-SMALL 3s logo  froutoekplikseis logo  

  logo-702x459.jpg  ela_snack.jpg

HUNGRY_MINDS_LOGO.jpg

comenius logo

one-team-logo

3s logo

EIKONIKH ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ  3S SCHOOL SYNERGY SNACKS -  ΣΝΑΚ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ

Για τρίτη συνεχή χρονιά, το Εργαστήριο Μαγειρικής του σχολείου μας σε συνεργασία με το ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΝΕΩΝ υλοποιεί ένα πρόγραμμα Εικονικής Επιχείρησης. Το όνομα της νέας επιχείρησης είναι το “3S School Synergy Snacks - Σνακ Σχολικής Συνεργασίας”. Πρόκειται για ένα πρόγραμμα συνεκπαίδευσης-συνεργασίας μεταξύ μαθητών του ΕΕΕΕΚ και του 1ου ΕΠΑΛ Ν.Ιωνίας με άξονα την Καινοτομία και την Κοινωνική Επιχειρηματικότητα.

Το πρόγραμμα θα έχει πολλαπλά οφέλη για τους μαθητές και τις μαθήτριες αλλά και για το ευρύτερο κοινωνικό σύνολο, καθώς στοχεύει κατά κύριο λόγο στην ευαισθητοποίηση αλλά και στην ενεργοποίηση φορέων της τοπικής αυτοδιοίκησης, της γειτονιάς, γονέων, εθελοντών, τοπικών και μη επιχειρήσεων. Ο υπό έμφαση στόχος είναι να μπορέσουν όλοι οι εμπλεκόμενοι να συνειδητοποιήσουν ότι οι διαφορές μεταξύ των ανθρώπων είναι πολυδιάστατες κι όχι επιφανειακές ή μονοσήμαντες, να μάθουν να αποδέχονται και να διαχειρίζονται τη διαφορετικότητα, με βασικό σκοπό να ενσωματώνονται όλοι ομαλά και ισότιμα στην κοινωνία και να εξασφαλίζονται με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, δομές συνεργασίας και σύνδεσης με την αγορά εργασίας.

Οι μαθητές και μαθήτριες των δύο σχολείων, μέσα από σύγχρονες μεθόδους διδασκαλίας και τη χρήση νέων τεχνολογιών (τηλεδιάσκεψη, ηλεκτρονική πλατφόρμα, κλπ), θα συνεργαστούν και θα λειτουργήσουν τη μαθητική τους επιχείρηση, με στόχο την παραγωγή και πώληση ενός καινοτόμου προϊόντος. Το προϊόν θα είναι μια μπάρα δημητριακών ως ένα αντιπροσωπευτικό έδεσμα της Αττικής καθώς θα συνδυάζει τις πιο χαρακτηριστικές γεύσεις της (μέλι, σύκο, ελιά, φυστίκι αιγίνης, καρύδια κ.λπ). Το προϊόν της επιχείρησης σκοπεύει να προβάλλει και να “διαφημίζει” τη χώρα μας, και συγκεκριμένα για τη φετινή χρονιά την περιοχή της Αττικής, μέσα από ένα βίντεο εμπνευσμένο από τις παραδοσιακές γεύσεις της, ώστε να προσελκύει τουρίστες να την επισκεφτούν. Ο σχεδιασμός και η παραγωγή του προϊόντος πραγματοποιείται με τη συνεργασία του φούρναρη κ. Νίκου Δασκαλάκη και του διάσημου Σεφ Ηλία Μαμαλάκη. Το βίντεο προώθησης του προϊόντος θα γίνει με τη συνεργασία φοιτητών του τμήματος σκηνοθεσίας του ΙΕΚ Ακμή. Η προώθηση και η πώληση του προϊόντος θα γίνεται επίσης σε μπαζάρ του σχολείου, στην Εμπορική Μαθητική Έκθεση του Σωματείου Επιχειρηματικότητας Νέων σε συνεργαζόμενες επιχειρήσεις και οργανισμούς καθώς και σε εκδηλώσεις που θα συμμετέχει η εικονική επιχείρηση. Το ποσό των κερδών θα διατεθεί για φιλανθρωπικούς σκοπούς.

Συντονίστριες του προγράμματος: κ. Ευστρατία Χρυσού-εκπαιδευτικός Μαγειρικής του ΕΕΕΕΚ Αγίου Δημητρίου, κ. Ειρήνη Καϊμακάμη-εκπαιδευτικός Οικονομικών του 1ου ΕΠΑΛ Ν.Ιωνίας. Συνεργαζόμενοι στο πρόγραμμα από το ΕΕΕΕΚ Αγίου Δημητρίου: κ. Γεωργία Μπουλμέτη-Κοινωνική Λειτουργός, κ. Γιώργος Σκαβάρας-Εκπαιδευτικός Καλλιτεχνικών. Εθελόντρια επιχειρησιακή σύμβουλος του προγράμματος: κ. Ελένη Σκόνδρα.

 

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την εικονική μαθητική επιχείρηση School Synergy Snacks επισκεφτείτε τον ιστότοπο ΕΔΩ