Ενημέρωση Εκπαιδευτικών

ΟΛΜΕ,   ΕΛΜΕ Ν. ΑΘΗΝΑΣ
ΣΕΕΠΕΑΑ,   ΠΟΣΕΕΠΕΑ,  ΕΝ.Ε.Λ.Ε.Α.

Εικονική Επιχείρηση

EDUcatering LOGO-SMALL

3s logo              froutoekplikseis logo 

European School Radio

  

Ακούστε την εκπομπή των μαθητών μας αφιέρωμα στη δεκαετία του 80... εδώ

comenius logo

one-team-logo

ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ
Πρόγραμμα «fOOD ARΤ» παιχνίδι-δημιουργία- έμπνευση
εκπαιδευτικοί στόχοι του  προγράμματος
Εξασκούνται και καλλιεργούνται:

  1. Λεπτή κινητικότητα
  2. Κατασκευαστική ικανότητα
  3. Απτική διάκριση–ιδιοδεκτική διάκριση
  4. Αμφίπλευρος συντονισμός
  5. Κινητικός σχεδιασμός

Τα παιδιά εκπαιδεύονται στο :

  •  Να χρησιμοποιούν μαχαίρι, αποφλοιωτή και κάθε είδους εργαλείο της κουζίνας, προκειμένου να δώσουν σχήματα και μορφή στα τρόφιμα.
  •  Μαθαίνουν τα φρούτα και λαχανικά, δοκιμάζουν νέες γεύσεις και διδάσκονται διατροφικές έννοιες.
  •  Μαθαίνουν για τα σχήματα και τα χρώματα.
  •  Εξασκούν τη φαντασία και το αισθητικό κριτήριο συνδυάζοντας χρώματα και γεύσεις.
  •  Εκπαιδεύονται στην διακόσμηση και αισθητικό εμπλουτισμό ενός μπουφέ.