Υλικό για ασύγχρονη εξ αποστάσεως εκπαίδευση

e-me

pinakas_anakoinvsevn.jpg

.jpeg

 
111.jpg
 

Laboratory of Special Vocational Education of Agios Dimitrios

final.jpg

EWWR23-Eeeek & 1st Gymnasium of Agios Dimitrios "When Trash becomes Art"

appy.png

Πρόγραμμα κολύμβησης

swimming 2

Ενημέρωση Εκπαιδευτικών

ΟΛΜΕ,   ΕΛΜΕ Ν. ΑΘΗΝΑΣ
ΣΕΕΠΕΑΑ,   ΠΟΣΕΕΠΕΑ,  ΕΝ.Ε.Λ.Ε.Α.

Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων

94491801 105354947824085 4510004630494642176 n

Σχολικά Προγράμματα 2020-2021

    

a.jpg  easy_cook.jpg

168907299_451744279426995_4319178746079446406_n.jpg

European School Radio

  

Εικονική Επιχείρηση

EDUcatering LOGO-SMALL 3s logo  froutoekplikseis logo  

  logo-702x459.jpg  ela_snack.jpg

HUNGRY_MINDS_LOGO.jpg

comenius logo

one-team-logo

Το ΕΕΕΕΚ Αγίου Δημητρίου για τη σχολική χρονιά 2020-2021 και για 5η χρονιά, συμμετέχει στο πρόγραµµα Εικονική Επιχείρηση του Σωµατείου Επιχειρηµατικότητας Νέων µε µία νέα επιχείρηση. Πρόκειται για ένα εκπαιδευτικό πρόγραµµα που απευθύνεται κυρίως στους τελειόφοιτους µαθητές των εργαστηρίων, στο πλαίσιο της πρακτικής τους άσκησης, µε στόχο την απόκτηση κοινωνικών και προ επαγγελµατικών δεξιοτήτων και τη σύνδεσή τους µε την εργασιακή και κοινωνική πραγµατικότητα. Στο πρόγραµµα συµµετέχουν µαθητές από τα εργαστήρια της Μαγειρικής και της Υδραυλικής. Στόχος του προγράµµατος είναι να βοηθήσει τους µαθητές να συνειδητοποιήσουν τη σηµασία της ανακύκλωσης και της προστασίας του περιβάλλοντος και να βιώσουν από κοντά τον τρόπο που ένα υλικό το οποίο φαινοµενικά µοιάζει άχρηστο, µπορεί να µετατραπεί σε κάτι πολύ χρήσιµο.


Η νέα µαθητική επιχείρηση µε το όνοµα REUZ δραστηριοποιείται στο χώρο της βιοµηχανίας και έχει ως αντικείµενο την ανακύκλωση και επαναχρησιµοποίηση υλικών που προέρχονται από παλιά, χρησιµοποιηµένα µαγειρικά σκεύη ή εργαλεία καθώς και τη τελική µεταποίησή τους σε χρηστικά αντικείµενα όπως κορνίζες, φωτιστικά, κρεµάστρες, ρολόγια, γλάστρες κ.α. Με το σύνθηµα …δες τα σκεύη σου αλλιώς τονίζεται η αξία και τα οφέλη της ανακύκλωσης και µε την αξιοποίηση των εσόδων για τη στήριξη του σχολικού συσσιτίου για τους µαθητές του σχολείου που αντιµετωπίζουν οικονοµικά προβλήµατα δίνεται έµφαση στον κοινωνικό χαρακτήρα της επιχείρησης.
Κατά τη διάρκεια διεξαγωγής του διαθεµατικού προγράµµατος οι µαθητές κερδίζουν µια πραγµατική βιωµατική εµπειρία καθώς έχουν τη δυνατότητα να στήσουν τη δική τους επιχείρηση, να µοιραστούν µεταξύ τους ρόλους και αρµοδιότητες, να λειτουργούν συνεργατικά σε οµάδες και να κατανοήσουν τις βασικές έννοιες που αφορούν στη λειτουργία µιας επιχείρησης και να αντιληφθούν τον ρόλο και τις υποχρεώσεις των στελεχών και των εργαζοµένων της. Μαθαίνουν την έννοια της αυτο-απασχόλησης καθώς και τρόπους αντιµετώπισης δυσκολιών και επίλυσης προβληµάτων ενώ παράλληλα αναπτύσσουν κοινωνικές δεξιότητες καθώς τους δίνεται η ευκαιρία να παρουσιάσουν τις δράσεις τους στους υπόλοιπους µαθητές της Ελλάδας µέσω της διαδικτυακής εµπορικής µαθητικής έκθεσης που διοργανώνει το Σωµατείο Επιχειρηµατικότητας Νέων.


Συντονίστρια του προγράµµατος: Ε. Χρυσού, Εκπαιδευτικός Μαγειρικής ΠΕ80

Συνεργαζόµενοι εκπαιδευτικοί:
Γ. Κολλιός, Εκπαιδευτικός Υδραυλικής ΠΕ82
Γ. Σκαβάρας, Εκπαιδευτικός Καλλιτεχνικών ΠΕ89 Μ. Μανωλά, Φιλόλογος ΠΕ02
Κ. Σερέτης, Εκπαιδευτικός Κοινωνικής Αγωγής ΠΕ78

Εθελοντής επιχειρησιακός σύµβουλος του προγράµµατος: κ. Κάρολος Μαρκουίζος

follow