Ενημέρωση Εκπαιδευτικών

ΟΛΜΕ,   ΕΛΜΕ Ν. ΑΘΗΝΑΣ
ΣΕΕΠΕΑΑ,   ΠΟΣΕΕΠΕΑ,  ΕΝ.Ε.Λ.Ε.Α.

Εικονική Επιχείρηση

EDUcatering LOGO-SMALL

3s logo              froutoekplikseis logo 

European School Radio

  

Ακούστε την εκπομπή των μαθητών μας αφιέρωμα στη δεκαετία του 80... εδώ

comenius logo

one-team-logo

Μαγειρική

Με την ευκαιρία της συμμετοχής των ΦρουτοΕΕΕΕΚπλήξεων στο Φεστιβάλ Αγάπης οι μαθητές επισκέφτηκαν το 2ο Δημοτικό Σχολείο Αχαρνών προκειμένου
να γνωριστούν με τους μαθητές του και να τους ευαισθητοποιήσουν μέσα από μια βιωματική παρουσίαση των δράσεων τους.  Η υποδοχή από τους μαθητές και το εκπαιδευτικό προσωπικό του σχολείου  ήταν ιδιαίτερα θερμή και αφού οι μαθητές ξεναγήθηκαν σε όλους τους χώρους του, παρουσίασαν την επιχείρησή τους σε αρκετές τάξεις του σχολείου συζητώντας με τους μαθητές και λύνοντας τυχόν απορίες τους. Στο τέλος της επίσκεψης προσφέρθηκε στους μαθητές ένα πλούσιο πρωινό από τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του Σχολείου.

Η ομάδα ΦρουτοΕΕΕΕΚπλήξεις μετά από πρόσκληση του 2ου Δημοτικού Σχολείου Αχαρνών συμμετείχε στο 3ο διαδραστικό Φεστιβάλ Αγάπης-Ετερότητας που διοργάνωσε το σχολείο μέσα από ποικίλες βιωματικές δράσεις σε συνεργασία με αξιόλογους φορείς και συλλόγους που ευαισθητοποιούνται στα ανθρώπινα δικαιώματα. Κατά τη διάρκεια του φεστιβάλ, οι μαθητές σε συνεργασία με τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του ΕΕΕΕΚ έστησαν το μπαζάρ της επιχείρησής τους στο προαύλιο του σχολείου, συμμετείχαν σε καλλιτεχνικές βιωματικές δράσεις, παρουσίασαν με μεγάλη επιτυχία την επιχείρησή τους στο αμφιθέατρο του σχολείου και διασκέδασαν με την ψυχή τους στα εντυπωσιακά πολιτιστικά δρώμενα που έκλεισαν την εκδήλωση. 

ΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΤΟΥ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟΥ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ ΦΤΙΑΧΝΟΥΝ ΣΟΥΒΛΑΚΙΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ COMENIUS

Στις 30-04-2015 η ομάδα των ΦρουτοΕΕΕΕΚπλήξεων συμμετείχε σε τηλεδιάσκεψη με το ΕΕΕΕΚ ΚΟΖΑΝΗΣ με τους μαθητές που συμμετέχουν στο πρόγραμμα εικονικής επιχείρησης με θέμα “το ΕΕΕΕΚ Κοζάνης Δημιουργεί και Επιχειρεί”. Οι μαθητές και των δύο εικονικών επιχειρήσεων είχαν επαγγελματική εμφάνιση καθώς φορούσαν μπλουζάκια και καπέλα με το λογότυπό τους, παρουσίασαν με μεγάλο ενθουσιασμό τα προϊόντα που οι ίδιοι είχαν δημιουργήσει, μίλησαν για τις δράσεις τους και μοιράστηκαν τις εμπειρίες τους από την επιτυχημένη συμμετοχή τους στις εμπορικές εκθέσεις της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης όπου και οι δύο απέσπασαν έπαινο καλύτερης αξιοποίησης προϊόντων ελληνικής γης.

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε για την τρέχουσα σχολική χρονιά η διεξαγωγή πρακτικής άσκησης των τελειόφοιτων μαθητών του εργαστηρίου Μαγειρικής σε γειτονικό αρτοποιείο. Το αντικείμενο της εκπαίδευσης τους αφορούσε στην εξυπηρέτηση πελατών και σε βοηθητικές εργασίες αρτοποιίας.