Ενημέρωση Εκπαιδευτικών

ΟΛΜΕ,   ΕΛΜΕ Ν. ΑΘΗΝΑΣ
ΣΕΕΠΕΑΑ,   ΠΟΣΕΕΠΕΑ,  ΕΝ.Ε.Λ.Ε.Α.

Εικονική Επιχείρηση

EDUcatering LOGO-SMALL

3s logo              froutoekplikseis logo 

European School Radio

  

Ακούστε την εκπομπή των μαθητών μας αφιέρωμα στη δεκαετία του 80... εδώ

comenius logo

one-team-logo

Μαγειρική

Την Τετάρτη 4 Φεβρουαρίου 2015 κόψαμε την καθιερωμένη βασιλόπιτα για το νέο έτος, για το κάθε εργαστήριο ξεχωριστά. Τα υλικά για τις βασιλόπιτες προσέφερε ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου και οι βασιλόπιτες παρασκευάστηκαν από τους μαθητές του εργαστηρίου Μαγειρικής σε συνεργασία με τον κ.Δασκαλάκη από τον Φούρνο της γειτονιάς μας.

Στις 28/05/2014 το Εργαστήριο Μαγειρικής στο πλαίσιο του προγράμματος “Η ελιά και ο πλούτος της” πραγματοποίησε εκπαιδευτική επίσκεψη στο εργοστάσιο “Ελαϊς”. Οι μαθητές αρχικά ξεναγήθηκαν στο μουσειακό χώρο του εργοστασίου όπου και παρακολούθησαν εκπαιδευτικό βίντεο για την ιστορία της ελιάς, την επεξεργασία της, τη διατροφική σημασία της και τη διαδικασία τυποποίησης των προϊόντων της.
Στη συνέχεια φόρεσαν ποδιές και σκουφιά και ξεναγήθηκαν αρχικά στο χώρο του χημείου όπου γίνεται ο έλεγχος και η επεξεργασία δειγμάτων ελαιολάδου. Εκεί είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν με πολύ παραστατικό τρόπο τη διαδικασία ελέγχου της ποιότητας και της οξύτητας του ελαιολάδου που πρόκειται να συσκευαστεί στο εργοστάσιο. Ξεναγήθηκαν στους χώρους συγκέντρωσης και τυποποίησης του ελαιολάδου όπου παρακολούθησαν όλη τη διαδικασία και στο τέλος επισκέφθηκαν τον χώρο αποθήκευσης των τυποποιημένων προϊόντων του εργοστασίου. Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης είχαν την ευκαιρία να δουν τις εργασίες που γίνονται σε κάθε τμήμα ξεχωριστά όπως: παραλαβή, εμφιάλωση, ετικετοποίηση, διαχωρισμό συσκευασιών και αποθήκευση. Η υποδοχή και η ξενάγηση από τον υπεύθυνο εκπαίδευσης κ. Βασιλάκη, τους συνεργάτες και τους υπαλλήλους του ήταν ιδιαίτερα θερμή και τα παιδιά έδειξαν πολύ ενδιαφέρον κάνοντας ερωτήσεις σε όλη τη διάρκεια της επίσκεψης.

Οι μαθητές του Εργαστηρίου Μαγειρικής φτιάχνουν γλυκά για να κεράσουν τους καλεσμένους της Χριστουγεννιάτικης γιορτής του σχολείου.

Φτιάξαμε Χριστουγεννιάτικα μελομακάρονα μαζί με τον κ. Δασκαλάκη από τον φούρνο της γειτονιάς μας.