Ενημέρωση Εκπαιδευτικών

ΟΛΜΕ,   ΕΛΜΕ Ν. ΑΘΗΝΑΣ
ΣΕΕΠΕΑΑ,   ΠΟΣΕΕΠΕΑ,  ΕΝ.Ε.Λ.Ε.Α.

Εικονική Επιχείρηση

EDUcatering LOGO-SMALL

3s logo              froutoekplikseis logo 

European School Radio

  

Ακούστε την εκπομπή των μαθητών μας αφιέρωμα στη δεκαετία του 80... εδώ

comenius logo

one-team-logo

Μαγειρική

Το  Σάββατο 16 Φεβρουαρίου 2013 έγινε η κοπή της βασιλόπιτας στο χώρο εκδηλώσεων της Παιδικής Χορωδιάς της Εθνικής Λυρικής Σκηνής. Οι βασιλόπιτες μαζί με χυμούς και άλλα γλυκίσματα παρασκευάσθηκαν και προσφέρθηκαν από το τμήμα Μαγειρικής – Ζαχαροπλαστικής του σχολείου μας. Στην εκδήλωση παρευρέθηκε και ο Διευθυντής της Λυρικής Σκηνής κ. Μ. Μιχαηλίδης ο οποίος συνεχάρη τους μαθητές του εργαστηρίου για την ευγενική προσφορά τους καθώς και για την ενεργή συμμετοχή τους στην εκδήλωση.

Το Σάββατο 2 Φεβρουαρίου 2013, το σχολείο μας μετά από κάλεσμα του Συλλόγου Αυτιστικών Πειραιά συμμετείχε στην οργάνωση μπουφέ παρασκευάζοντας εδέσματα, βασιλόπιτες και χυμούς για την εκδήλωση του Συλλόγου, που έγινε στον χώρο του Πολιτιστικού Κέντρου της Εκκλησίας του Αγίου Βασιλείου στον Πειραιά. Οι μαθητές του εργαστηρίου Μαγειρικής-Ζαχαροπλαστικής καθ’ όλη τη διάρκεια της εκδήλωσης προσέφεραν τις υπηρεσίες τους μέσα σε κλίμα καλής συνεργασίας.

Στις 18 Ιανουαρίου 2013 κόψαμε την καθιερωμένη βασιλόπιτα για το νέο έτος, για το κάθε εργαστήριο ξεχωριστά καθώς και για το προσωπικό του σχολείου. Τα υλικά για τις βασιλόπιτες προσέφερε ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου, μέλη του οποίου συμμετείχαν μαζί με τους μαθητές του εργαστηρίου Μαγειρικής-Ζαχαροπλαστικής στην παρασκευή τους. Οι τυχεροί μαθητές παρέλαβαν δωροεπιταγή, προσφορά των πολυκαταστημάτων Public.

Στο πλαίσιο της εκπαιδευτικής αποστολής του σχολείου μας να φέρει τους μαθητές σε επαφή με πραγματικές συνθήκες εργασίας, πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 29 Ιανουαρίου 2013, η εκπαιδευτική επίσκεψη του εργαστηρίου Μαγειρικής-Ζαχαροπλαστικής στη Στέγη Πρόνοιας της Νέας Σμύρνης “ΟΙ ΑΓΙΟΙ ΑΝΑΡΓΥΡΟΙ” της Ιεράς Μητρόπολης Νέας Σμύρνης. Οι μαθητές και οι συνοδοί τους, δέχτηκαν ιδιαίτερα θερμή υποδοχή από τον υπεύθυνο του ιδρύματος και από τις εθελόντριες που προσφέρουν ανελιπώς τις υπηρεσίες τους στις υπερήλικες που διαμένουν εκεί. Οι μαθητές του εργαστηρίου μαγείρεψαν το φαγητό της ημέρας σε συνεργασία με τις εθελόντριες και στη συνέχεια σέρβιραν τις είκοσι γερόντισσες. Αφού τακτοποίησαν το χώρο, πρόσφεραν το χειροποίητο γλυκό τους καθώς και χυμό παραγωγής του εργαστηρίου. 

Ευχαριστούμε θερμά όλους όσους βοήθησαν να ολοκληρωθεί με επιτυχία η αποστολή μας.