Ενημέρωση Εκπαιδευτικών

ΟΛΜΕ,   ΕΛΜΕ Ν. ΑΘΗΝΑΣ
ΣΕΕΠΕΑΑ,   ΠΟΣΕΕΠΕΑ,  ΕΝ.Ε.Λ.Ε.Α.

Εικονική Επιχείρηση

3s logo              froutoekplikseis logo 

European School Radio

  

Ακούστε την εκπομπή των μαθητών μας αφιέρωμα στη δεκαετία του 80... εδώ

comenius logo

one-team-logo

Μαγειρική

Την Κυριακή 2 Δεκεμβρίου 2012 στο γήπεδο του Πανιώνιου στη Νέα Σμύρνη και κατά τη διάρκεια του αγώνα Πανιώνιος - ΠΑΟ, το τμήμα Mαγειρικής - Zαχαροπλαστικής του σχολείου μας συμμετείχε στη διεξαγωγή μπουφέ για τους VIP θεατές του αγώνα. Εκεί παρευρέθηκαν οι μαθητές του εργαστηρίου μας, οι οποίοι πρόσφεραν γλυκά και χυμούς παραγωγής μας.

Tην Τετάρτη 28 Νοεμβρίου 2012 πραγματοποιήθηκε με επιτυχία ημέρα Πίτσας στο εργαστήριο μαγειρικής - ζαχαροπλαστικής του σχολείου μας, με την ευγενική χορηγία του εργαστηρίου Σφολιάτας – Τυρόπιτας-Καρανάτσης Παναγιώτης. Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης ο κος Παναγιώτης σε συνεργασία με τους μαθητές του εργαστηρίου, παρασκεύασε γευστικότατες πίτσες καθώς και διάφορα είδη σφολιάτας, τα οποία στο τέλος της ημέρας προσφέρθηκαν σε όλους τους μαθητές του σχολείου. 
Τον ευχαριστούμε θερμά!
 
 
Φέτος έγινε η επέκταση του εργαστηρίου Μαγειρικής - Ζαχαροπλαστικής του σχολείου μας σε νέα αίθουσα. Το νέο εργαστήριο διαθέτει σύγχρονο επαγγελματικό εξοπλισμό και πληροί τις απαραίτητες προδιαγραφές λειτουργίας και ασφαλείας. Στην ολοκλήρωση του έργου συνέβαλαν μαθητές και εκπαιδευτικοί του σχολείου, ενώ τη χρηματοδότησή του ανέλαβε εξ’ ολοκλήρου το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος. Τους ευχαριστούμε όλους θερμά!
 
 
Mε μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια του νέου εργαστηρίου Μαγειρικής-Ζαχαροπλαστικής του σχολείου μας, την Πέμπτη 25 Οκτωβρίου 2012.
 

Κατά τη διάρκεια ης σχολικής χρονιάς υλοποιήθηκε πρόγραμμα σίτισης οικονομικά ασθενών μαθητών. Καθημερινά προσφερόταν δεκατιανό γεύμα (κέικ, σάντουιτς, γάλα με δημητριακά, φυσικός χυμός, σπανακοτυρόπιτα κτλ.) το οποίο προετοίμαζαν οι μαθητές του εργαστήριου Μαγειρικής-Ζαχαροπλαστικής.
Άλλες δραστηριότητες του εργαστηρίου Μ-Ζ
• Διοργάνωση κέτερινγκ στο ΚΕΔΔΥ Δ’ Αθήνας στο πλαίσιο εκδήλωσης των σχολικών συμβούλων Δ’ Αθήνας,  όπου προσφέρθηκαν καφές, κέικ, τυροπιτάκια.
• Προετοιμασία και οργάνωση μπουφέ μετά από κάθε σχολική εκδήλωση.

ΣΤΟΧΟΙ


• Σίτιση μαθητών
• Αυτονόμηση μαθητών
• Ανάπτυξη δεξιοτήτων του εργαστηρίου
• Ανάπτυξη κοινωνικών δεξιοτήτων
• Εργασία σε πραγματικές συνθήκες