Ενημέρωση Εκπαιδευτικών

ΟΛΜΕ,   ΕΛΜΕ Ν. ΑΘΗΝΑΣ
ΣΕΕΠΕΑΑ,   ΠΟΣΕΕΠΕΑ,  ΕΝ.Ε.Λ.Ε.Α.

Εικονική Επιχείρηση

3s logo              froutoekplikseis logo 

European School Radio

  

Ακούστε την εκπομπή των μαθητών μας αφιέρωμα στη γιορτή των ερωτευμένων  εδώ

comenius logo

one-team-logo

Μαγειρική

Τη Δευτέρα 13 Φεβρουαρίου 2017, μαθητές από όλα τα εργαστήρια του σχολείου μας, επισκέφτηκαν μαζί με τους συνοδούς εκπαιδευτικούς τους το εκπαιδευτικό κέντρο “ ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ” στον Άγιο Δημήτριο. 

Στο πλαίσιο του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Ατόμων με Αναπηρία, την Παρασκευή 2 Δεκεμβρίου 2016, το σχολείο οργάνωσε ενημερωτική συνάντηση με τίτλο “Το δικαίωμα στην εκπαίδευση και στην απασχόληση για τα άτομα με αναπηρία: Εφαρμογή στην Πράξη” με ενδιαφέρουσες παρουσιάσεις και ομιλίες εκπροσώπων συλλόγων, εργαζόμενων ατόμων με ειδικές ανάγκες καθώς και μιας τελειόφοιτης μαθήτριας του σχολείου μας.

Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκαν με μεγάλη επιτυχία τα εγκαίνια της καφετέριας του σχολείου, η οποία λειτουργεί για τρίτο συνεχές έτος με στόχο την εκπαίδευση μαθητών του εργαστηρίου Μαγειρικής σε πραγματικές συνθήκες εργασίας. Στην προετοιμασία και στην ολοκλήρωση του χώρου της καφετέριας “Αερόστατο”, όπως ονομάστηκε μετά από ψηφοφορία, αλλά και στην διοργάνωση των εγκαινίων της, συνέβαλαν πολλοί.

Θα θέλαμε να εκφράσουμε τις θερμές μας ευχαριστίες στην εταιρία Ν. Γεωργόπουλος ΙΚΕ για την χορηγία της επαγγελματικής μηχανής καφέ, εξοπλισμού και αναλώσιμων, την εταιρία Σπίνος για την χορηγία καφέ εσπρέσσο-καπουτσίνο, το Μουσικό Σχολείο Πειραιά για τη ζωντανή μουσική κατά τη διάρκεια των εγκαινίων, το Ειδικό Επαγγελματικό Γυμνάσιο που συνεργάστηκε με το σχολείο  μας για τον σχεδιασμό και την κατασκευή των στολών εργασίας των μαθητών, τους Ζωγράφους σε Δράση για τα Παιδιά που ζωγράφισαν σε συνεργασία με εκπαιδευτικούς, μαθητές και γονείς το φουαγιέ της καφετέριας, το εργαστήριο Μαγειρικής που διοργάνωσε το catering της εκδήλωσης, το ΕΕΕΕΚ Αιγάλεω και το σύλλογο Ερμή για την παραχώρηση επαγγελματικού εξοπλισμού, το Εργαστήριο Κεραμικής και τους εκπαιδευτικούς Καλλιτεχνικών για τη δημιουργία του λογότυπου, τη διακόσμηση του χώρου και το ζωγράφισμα των τραπεζιών, το εργαστήριο Υδραυλικής για το βάψιμο του εσωτερικού χώρου της καφετέριας, το εργαστήριο Κηπουρικής για το στολισμό του χώρου με φυτά και το εργαστήριο Ξυλουργικής για την κατασκευή των βάσεων των μενού και τη δημιουργία του “Παραδοσιακού Καφενείου” που κοσμεί το φουαγιέ της καφετέριας.

Οι μαθητές του εργαστηρίου Μαγειρικής προετοιμάζονται μέσα από παιχνίδια ρόλων στο χώρο του εργαστηρίου Μαγειρικής προκειμένου να ανταποκριθούν στις ανάγκες της πρακτικής τους άσκησης. Μοιράζονται και ανταλλάσουν μεταξύ τους ρόλους πελάτη και εργαζόμενου, αναπαριστώντας τις πραγματικές εργασιακές συνθήκες ενός αρτοποιείου. Έτσι επιτυγχάνεται η ενεργή συμμετοχή των συμμετεχόντων μαθητών με στόχο να εμπλακούν φυσικά αλλά και νοητικά στη διαδικασία της μάθησης.

 

 

Έτοιμα τα προϊόντα του εργαστηρίου Μαγειρικής για το Χριστουγεννιάτικο παζάρι!