Υλικό για ασύγχρονη εξ αποστάσεως εκπαίδευση

e-me

pinakas_anakoinvsevn.jpg

.jpeg

 
111.jpg
 

Laboratory of Special Vocational Education of Agios Dimitrios

final.jpg

EWWR23-Eeeek & 1st Gymnasium of Agios Dimitrios "When Trash becomes Art"

appy.png

Πρόγραμμα κολύμβησης

swimming 2

Ενημέρωση Εκπαιδευτικών

ΟΛΜΕ,   ΕΛΜΕ Ν. ΑΘΗΝΑΣ
ΣΕΕΠΕΑΑ,   ΠΟΣΕΕΠΕΑ,  ΕΝ.Ε.Λ.Ε.Α.

Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων

94491801 105354947824085 4510004630494642176 n

Σχολικά Προγράμματα 2020-2021

    

a.jpg  easy_cook.jpg

168907299_451744279426995_4319178746079446406_n.jpg

European School Radio

  

Εικονική Επιχείρηση

EDUcatering LOGO-SMALL 3s logo  froutoekplikseis logo  

  logo-702x459.jpg  ela_snack.jpg

HUNGRY_MINDS_LOGO.jpg

comenius logo

one-team-logo

Μαγειρική

Υποδεχόμαστε την καθαρά Δευτέρα και την Σαρακοστή
 
Δημιουργίες στο πνεύμα των ημερών : Χαρταετός - Κυρά σαρακοστή- Λαζαράκια
 

Οι μαθητές του εργαστηρίου Μαγειρικής λατρεύουν τόσο τις απόκριες όσο και τα μπισκότα. Συνδύασαν και τα δύο φτιάχνοντας πεντανόστιμα μπισκότα μάσκες. H χρωματιστή τρούφα έπεσε σαν κονφετί κι έδωσε αποκριάτικη νότα στις γλυκές δημιουργίες τους!

.jpg

Μαθητές των εργαστηρίων Μαγειρικής και Κηπουρικής ενώσαν τις δυνάμεις τους για να δημιουργήσουν εκλεκτά προϊόντα με πρώτες ύλες από τον κήπο του σχολείου. Πρώτη συνταγή: μαρμελάδα μανταρίνι. Ξεκίνησαν τη διαδικασία με τη συγκομιδή των μανταρινιών υπό την καθοδήγηση των μαθητών της Κηπουρικής, συνέχισαν στον χώρο του εργαστηρίου Μαγειρικής με την επεξεργασία των καρπών (αποφλοίωση, απομάκρυνση κουκουτσιών), την παρασκευή της μαρμελάδας και ολοκλήρωσαν το έργο τους με την εμφιάλωση του προϊόντος. Επόμενες συνταγές: γλυκό του κουταλιού λεμόνι - πορτοκάλι, συμπυκνωμένος χυμός πορτοκάλι, λικέρ λεμόνι!!!

 

Οι μαθητές του Εργαστηρίου Μαγειρικής συμμετέχουν ενεργά στην προετοιμασία, παρασκευή και συσκευασία των γλυκών για το κοινωνικό συσσίτιο 100 ωφελουμένων πολιτών του δήμου Αγίου Δημητρίου. Με τον τρόπο αυτό, οι μαθητές μας μαθαίνουν να λειτουργούν κάτω από απαιτητικές συνθήκες και να εξοπλίζονται με τις απαραίτητες θεωρητικές και εργαστηριακές γνώσεις για να τις εφαρμόσουν αργότερα σε πραγματικές συνθήκες εργασίας.
Για το μήνα Νοέμβριο έχουν παρασκευάσει : Κέϊκ σοκολάτας, μηλόπιτα, ρολάκια κανέλας με σάλτσα καραμέλας και παραδοσιακό μωσαϊκό

Οι επιβλέποντες καθηγητές του προγράμματος
Καραγιάννης Φώτιος ΠΕ8804 και Ζουλιάτης Κων/νος ΠΕ80

Στο πλαίσιο υλοποίησης της πρακτικής άσκησης των τελειόφοιτων μαθητών των Εργαστηρίων Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης, όπως προβλέπεται από τον Ν.4186/2013/“Αναδιάρθρωση της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και λοιπές διατάξεις-Θέματα ειδικής αγωγής”/ άρθρο 28, με σκοπό τον εμπλουτισμό των δεξιοτήτων των μαθητών και την εξοικείωσή τους στο εργασιακό περιβάλλον οι τελειόφοιτοι μαθητές του εργαστηρίου Μαγειρικής συμμετέχουν στα ακόλουθα προγράμματα πρακτικής άσκησης:

Κοινωνικό Συσσίτιο του Δήμου Αγίου Δημητρίου:
Για τρεις συνεχείς χρονιές στο πλαίσιο της συνεργασίας μεταξύ της Κοινωνικής Υπηρεσίας και συγκεκριμένα της δομής του Κοινωνικού Συσσιτίου του Δήμου Αγίου Δημητρίου και του ΕΕΕΕΚ Αγίου Δημητρίου οι τελειόφοιτοι μαθητές του Εργαστηρίου Μαγειρικής ετοιμάζουν, συσκευάζουν και παραδίδουν το επιδόρπιο για 100 ωφελούμενους πολίτες του Κοινωνικού Συσσιτίου κάθε Παρασκευή. Η συνεργασία αυτή του Δήμου με το ΕΕΕΕΚ πραγματοποιείται στο πλαίσιο της ένταξης των ατόμων με αναπηρία στην τοπική κοινωνία, της εμπλοκής τους στη ζωή της πόλης, υποστηρίζοντας παράλληλα ευπαθείς οικονομικά κοινωνικές ομάδες.

Φούρνος Δασκαλάκη
Η μακρόχρονη συνεργασία του σχολείου μας με το αρτοποιείο δίνει στους μαθητές του εργαστηρίου, τη δυνατότητα να εμπλουτίσουν τις προ-επαγγελματικές τους δεξιότητές και να εξοικειωθούν στην πράξη με το εργασιακό περιβάλλον. Τους βοηθάει επίσης να αξιοποιήσουν τις γνώσεις που έχουν αποκτήσει κατά τη φοίτησή τους στο εργαστήριο Μαγειρικής του σχολείου και να τις εφαρμόσουν σε πραγματικές συνθήκες εργασίας. Η εκπαίδευση τους αφορά τον τομέα εξυπηρέτησης πελατών και σε βοηθητικές εργασίες του αρτοποιείου. Οι μαθητές τηρούν ημερολόγιο πρακτικής άσκησης όπου καταγράφουν σε εβδομαδιαία βάση τις εργασίες που εκτελούν κατά τη διάρκεια της πρακτικής τους άσκησης.

Rock Food Cafe
Για τρίτη συνεχή χρονιά το σχολείο μας συνεργάζεται με τη γειτονική καφετέρια Rock Food όπου μαθητές του εργαστηρίου Μαγειρικής εκπαιδεύονται στον τομέα παρασκευής και σερβιρίσματος καφέ και σνακ, καθώς και σε βοηθητικές εργασίες της καφετέριας (καθαριότητα, οργάνωση χώρου, εφοδιασμός πρώτων υλών κ.λπ).

Λειτουργία Σχολικού Catering
Για τρίτη συνεχή χρονιά λειτουργεί στο σχολείο μας, το εκπαιδευτικό πρόγραμμα EEEEKcatering. Η υπηρεσία αφορά το προσωπικό του σχολείου που για οποιοδήποτε λόγο επιθυμεί να κεράσει εδέσματα εντός του σχολικού χώρου. Oι μαθητές εκπαιδεύονται στη λήψη παραγγελίας, στον προγραμματισμό εργασιών, την προετοιμασία του χώρου της εκδήλωσης, την παρασκευή και το σερβίρισμα των εδεσμάτων, την τήρηση κανόνων προσωπικής υγιεινής και ενδυμασίας, την κοινωνική συναλλαγή-κώδικα συμπεριφοράς, την καθαριότητα και τακτοποίηση του εξοπλισμού και του επαγγελματικού χώρου.

Εκ μέρους της Διεύθυνσης, του Συλλόγου Διδασκόντων και των μαθητών του σχολείου μας, θα θέλαμε να εκφράσουμε τις θερμές μας ευχαριστίες για τη συμβολή του Δήμου Αγίου Δημητρίου, της επιχείρησης “Φούρνος Δασκαλάκη” και του Rock Food Cafe στην ουσιαστική εκπαίδευση των μαθητών μας. Ευχαριστούμε επίσης τους εργαζόμενους του σχολείου και τους γονείς των μαθητών μας που υποστηρίζουν και συμβάλλουν ενεργά στην αποτελεσματική λειτουργία του σχολικού Catering.