Ενημέρωση Εκπαιδευτικών

ΟΛΜΕ,   ΕΛΜΕ Ν. ΑΘΗΝΑΣ
ΣΕΕΠΕΑΑ,   ΠΟΣΕΕΠΕΑ,  ΕΝ.Ε.Λ.Ε.Α.

Εικονική Επιχείρηση

3s logo              froutoekplikseis logo 

European School Radio

  

Ακούστε την εκπομπή των μαθητών μας αφιέρωμα στη δεκαετία του 80... εδώ

comenius logo

one-team-logo

Εκδηλώσεις

Με επιτυχία παρουσιάστηκε η εργασία των μαθητών μας για την Οικολογική και Ανεμπόδιστη Μετακίνηση στην Πόλη μας την Πέμπτη 5 Φεβρουαρίου, στην αίθουσα εκδηλώσεων του σχολείου. Η εκδήλωση συνδιοργανώθηκε από τον Δήμο Αγίου Δημητρίου, τις Επιτροπές Οργάνωσης της εκστρατείας ECOMOBILITY και FREEMOBILITY και τον Εθελοντικό Οργανισμό για το Αστικό Περιβάλλον ECOCITY.

Παραβρέθηκαν και χαιρέτησαν η Δήμαρχος του Αγίου Δημητρίου Μαρία Ανδρούτσου, η Αντιδήμαρχος Προστασίας Περιβάλλοντος Κατερίνα Ασημοκοπούλου, ο κ. Ζαφειρόπουλος εκ μέρους του Εθελοντικού Οργανισμού ECOCITY, η κ. Τζένη Βαμβακά, σύμβουλος σε θέματα ειδικής αγωγής, ο κ. Βασίλης Χαρόπουλος, εθελοντής σε δράσεις του Δήμου Αγίου Δημητρίου, εκπρόσωποι εθελοντικών και επιστημονικών φορέων, εκπαιδευτικοί και γονείς του ΕΕΕΕΚ Αγίου Δημητρίου και γειτονικών σχολείων.

Τις λιχουδιές του μπουφέ ετοίμασαν οι μαθητές του εργαστηρίου Μαγειρικής. 

Δείτε την παρουσίαση των μαθητών σε powerpoint κάνοντας κλικ εδώ.

Τη Δευτέρα 2 Φεβρουαρίου 2015 πραγματοποιήθηκε στο E.E.E.E.K. Αγίου Δημητρίου η επιμορφωτική συνάντηση με θέμα «Το φαινόμενο της σχολικής βίας και του σχολικού εκφοβισμού».

Υπήρξε μεγάλη συμμετοχή από συναδέλφους πολλών σχολείων της Πρωτοβάθμιας και της Δευτεροβάθμιας Δ’ Αθήνας. Οι ομιλητές, κoς Αδριανός Μουταβελής (Σχολικός Σύμβουλος ΕΑΕ στην 4η Περιφέρεια) και ο κος Παύλος Σαλίχος (ψυχολόγος στο «Χαμόγελο του παιδιού») ανέλυσαν τις αιτίες εμφάνισης του φαινομένου στα σχολεία και πρότειναν τρόπους αντιμετώπισης και διαχείρισης περιστατικών σχολικού εκφοβισμού. Μετά την παρουσίαση των δύο ομιλητών ακολούθησε συζήτηση.