Υλικό για ασύγχρονη εξ αποστάσεως εκπαίδευση

e-me

pinakas_anakoinvsevn.jpg

.jpeg

 
111.jpg
 

Laboratory of Special Vocational Education of Agios Dimitrios

final.jpg

EWWR23-Eeeek & 1st Gymnasium of Agios Dimitrios "When Trash becomes Art"

appy.png

Πρόγραμμα κολύμβησης

swimming 2

Ενημέρωση Εκπαιδευτικών

ΟΛΜΕ,   ΕΛΜΕ Ν. ΑΘΗΝΑΣ
ΣΕΕΠΕΑΑ,   ΠΟΣΕΕΠΕΑ,  ΕΝ.Ε.Λ.Ε.Α.

Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων

94491801 105354947824085 4510004630494642176 n

Σχολικά Προγράμματα 2020-2021

    

a.jpg  easy_cook.jpg

168907299_451744279426995_4319178746079446406_n.jpg

European School Radio

  

Εικονική Επιχείρηση

EDUcatering LOGO-SMALL 3s logo  froutoekplikseis logo  

  logo-702x459.jpg  ela_snack.jpg

HUNGRY_MINDS_LOGO.jpg

comenius logo

one-team-logo

Υδραυλική

Οι μαθητές του εργαστηρίου Υδραυλικής επισκέφτηκαν τις εγκαταστάσεις της ΕΥΔΑΠ στο Γαλάτσι.

Tην Τετάρτη 26 Νοεμβρίου 2014 οι μαθητές του εργαστηρίου υδραυλικής επισκέφτηκαν το Κέντρο Επεξεργασίας Λυμάτων  Ψυτάλλειας και ξεναγήθηκαν στις εγκαταστάσεις του. Είχαν την ευκαιρία να δουν από κοντά τον τρόπο με τον οποίο γίνεται η επεξεργασία και να κατανοήσουν σε σημαντικό βαθμό τους σχετικούς μηχανισμούς. Παράλληλα τους δόθηκε η δυνατότητα να παρακολουθήσουν τη λειτουργία μιας βιομηχανικής μονάδας συναφούς με το αντικείμενό τους και να έρθουν σε επαφή με τους εργαζομένους σε πραγματικές συνθήκες εργασίας.

Την Τετάρτη 2 Απριλίου 2014, στα πλαίσια της παγκόσμιας ημέρας για τον Αυτισμό, πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία το εκπαιδευτικό σεμινάριο κατασκευής συστημάτων ξηράς δόμησης (γυψοσανίδας) και συστημάτων εξωτερικής θερμομόνωσης στο χώρο των εργαστηρίων μας, με την διαδραστική αλληλεπίδραση 10 μαθητών μας με τους εκπαιδευτές της εταιρείας KNAUF ΓΥΨΟΠΟΙΙΑ ΑΒΕΕ.  Η δράση ξεκίνησε με την γνωριμία των μαθητών μας και των εκπαιδευτών τους και την ευγενική χορηγία ενδυματολογικού εξοπλισμού και υλικών από την εταιρεία KNAUF, προκειμένου να πραγματοποιηθεί η δράση. Στη συνέχεια  το εκπαιδευτικό σεμινάριο χωρίστηκε σε δύο σκέλη: (1) τοποθέτηση γυψοσανίδας και (2) τοποθέτηση τσιμεντοσανίδας με θερμομόνωση. Πριν από κάθε στάδιο γινόταν βιντεοπροβολή της κατασκευής, για την καλύτερη προετοιμασία των μαθητών. Οι μαθητές χωρίστηκαν σε δύο ομάδες των 5 ατόμων, στο 1ο στάδιο κατασκευής η μία ομάδα ανέλαβε δράση με τους εκπαιδευτές και η άλλη παρακολουθούσε και στο δεύτερο στάδιο άλλαξαν ρόλους.

Η επιτυχία της συγκεκριμένης δράσης οφείλεται στο μεγάλο ζήλο και το ενδιαφέρον που έδειξαν οι μαθητές μας και επίσης στην αγάπη και το ενδιαφέρον που έδειξαν οι εκπαιδευτές της KNAUF να διδάξουν στους μαθητές του αυτιστικού φάσματος πως μπορούν να κατακτήσουν τις γνώσεις αυτής της τέχνης. Όλοι μας αποκομίσαμε μια γλυκιά γεύση, η οποία όμως δεν αρκεί, γι' αυτό ευχόμαστε να έχει και συνέχεια και κυρίως το εύχονται τα ''παιδιά'' μας.

Τέλος θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε θερμά τόσο την εταιρεία KNAUF ΓΥΨΟΠΟΙΙΑ  ΑΒΕΕ, όσο και τον σύλλογο γονέων και κηδεμόνων του ΕΕΕΕΚ Αγ.Δημητρίου και την Ελληνική Εταιρεία Προστασίας Αυτιστικών Ατόμων (Παράρτημα Πειραιά) για την συμβολή τους στην πραγματοποίηση αυτής και ευχόμαστε μελλοντικής δράσης.

2 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2014
ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΜΕΡΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΚΑΙ ΕΥΑΙΣΘΗΤΟΠΟΙΗΣΗΣ
ΓΙΑ ΤΟΝ Α Υ Τ Ι Σ Μ Ο
ΔΡΑΣΗ , ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ, ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ ,ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΠΟΙΗΣΗ.


Ο σύλλογος γονέων και κηδεμόνων του ΕΕΕΕΚ ΑΓ.ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ  (Ειδικό Επαγγελματικό Εργαστήριο Εκπαίδευσης και Κατάρτισης) μαζί με τη διεύθυνση του ΕΕΕΕΚ και τους εκπαιδευτικούς οργανώνουν την Τετάρτη 2 Απριλίου 2014 εκπαιδευτικό σεμινάριο ,στους χώρους των εργαστηρίων του σχολείου. Το σεμινάριο αφορά την πρακτική άσκηση 10 τελειόφοιτων μαθητών του αυτιστικού φάσματος, στην κατασκευή συστημάτων ξηράς δόμησης (γυψοσανίδας) και συστημάτων εξωτερικής θερμομόνωσης. Διοργανώνεται σε συνεργασία με την ρο εταιρεία ΚΝAUF ΓΥΨΟΠΟΙΙΑ ΑΒΕΕ , η οποία το εντάσσει στο ετήσιο πρόγραμμα εκπαίδευσης τεχνιτών με την ονομασία ΚΝΑUF-ISO SPECIAL. Στόχος του σεμιναρίου είναι η εκπαίδευση των 10 μαθητών του ΕΕΕΕΚ σε σύγχρονα τεχνικά επαγγέλματα. Η εκπαίδευση θα συνεχιστεί με την αρωγή της ΚΝΑUF, θα μετεξελιχθεί σε μαθητεία στις εταιρείες του εμπορικού δικτύου της και φιλοδοξούμε οι 10 αυτοί μαθητές να απορροφηθούν μετά το πέρας της φοίτησης τους.

Πιστεύουμε και στηρίζουμε την πραγματική ειδική μαθητεία με στόχο την επαγγελματική αποκατάσταση των ΑμεΑ. 

Η δράση τελεί υπό την αιγίδα της Ελληνικής Εταιρείας Προστασίας Αυτιστικών Ατόμων (ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΠΕΙΡΑΙΑ)