Ενημέρωση Εκπαιδευτικών

ΟΛΜΕ,   ΕΛΜΕ Ν. ΑΘΗΝΑΣ
ΣΕΕΠΕΑΑ,   ΠΟΣΕΕΠΕΑ,  ΕΝ.Ε.Λ.Ε.Α.

Εικονική Επιχείρηση

3s logo              froutoekplikseis logo 

European School Radio

  

Ακούστε την εκπομπή των μαθητών μας αφιέρωμα στη δεκαετία του 80... εδώ

comenius logo

one-team-logo

Κεραμική

Οι μαθητές του Εργαστηρίου Κεραμικής της Χριστίνας Μίχα  συνεργάστηκαν για να κατασκευάσουν μια επιγραφή για το αρτοποιείο του κ. Δασκαλάκη. Ο κ. Δασκαλάκης έχει βοηθήσει σημαντικά το σχολείο μας με δωρεές, μαθήματα μαγειρικής καθώς και πρακτική εξάσκηση των μαθητών του εργαστηρίου Μαγειρικής στο φούρνο του.

Οι παρακάτω λαμπάδες και κάρτες δημιουργήθηκαν από τα παιδιά του εργαστηρίου Κεραμικής (των καθηγητών Μίχα και Γούτσια) για το πασχαλινό παζάρι του σχολείου.

Αφορμή να δουλέψουμε το ψηφιδωτό ήταν να γνωρίσουν τα παιδιά τις δυνατότητές τους και κατ' επέκταση τον ευατό τους, μέσα από την παράδοση του ψηφιδωτού με θέμα "τα Δελφίνια", από την τοιχογραφία της Μινωικής Κρήτης.

Ένα θέμα που είναι κοντά στα παιδιά και συνδέεται αφενός με τη γνώση και τη σοφία και αφετέρου με μύθους και ιστορίες της εποχής. Επίσης, είναι θέμα που αφορά τη διακόσμηση σπιτιών και νομισμάτων.

Τα παιδιά γνώρισαν το ψηφιδωτό με την άμεση μέθοδο η οποία τα βοήθησε να αναπτύξουν τις νοητικές και απτικές τους ικανότητες. Η δε συνεργασία του Εικαστικού τμήματος (Χρ. Μίχα και Σ. Χαλκίδη) με το εργαστήριο Κεραμικής (Π. Παρτσαλάκη) τους δίδαξε τη συνεργασία με στόχο τη δημιουργία.

Συμμετείχαν οι μαθητές της Α', Β', Γ', Ραπτικής, Α', Β', Γ', Ε' Μαγειρικής , Ε', Δ' Ξυλουργικής, Α' Κεραμικής, Δ', Ε' Κηπουρικής.

Μάρτιος 20013.

Ο μουσικός κos Χρήστος Κλαδάς διασκέδασε με τους μαθητές των εργαστηρίων κεραμικής και ραπτικής, στην παρουσίαση του βιβλίου του "Μια χώρα μουσική"
H αίθουσα μουσικής γέμισε αφήγηση μουσικές και γέλια.

Την 1η Απριλίου 2013 επισκέφτηκαν το σχολείο οι μαθητές του νηπιαγωγείου Δελφινάκια από την Καστέλα. Οι μικροί επισκέπτες χωρίστηκαν σε ομάδες και συνεργάστηκαν με τους μαθητές μας. Στο εργαστήρι κεραμικής έφτιαξαν πασχαλινά αυγά από πηλό, το εργαστήρι μαγειρικής ζύμωσαν κουλουράκια, στο εργαστήρι ξυλουργικής κατασκεύασαν  ένα ξυλόφωνο και στο κηπουρικό φύτεψαν σποράκια σε γλάστρες.