Ενημέρωση Εκπαιδευτικών

ΟΛΜΕ,   ΕΛΜΕ Ν. ΑΘΗΝΑΣ
ΣΕΕΠΕΑΑ,   ΠΟΣΕΕΠΕΑ,  ΕΝ.Ε.Λ.Ε.Α.

Εικονική Επιχείρηση

3s logo              froutoekplikseis logo 

European School Radio

  

Ακούστε την εκπομπή των μαθητών μας αφιέρωμα στη δεκαετία του 80... εδώ

comenius logo

one-team-logo

Φυσική Αγωγή

Την Πέμπτη  9 Μαρτίου 2017 οι μαθητές του σχολείου μας συμμετείχαν στο καινοτόμο Πρόγραμμα αθλητικών δραστηριοτήτων, που υλοποιεί η Διεύθυνση Φυσικής Αγωγής στο Δημόσιο Πρότυπο Παιδικό Γυμναστήριο Καισαριανής- Near East , για μαθητές  Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης ΣΜΕΑΕ υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας Έρευνας και Θρησκευμάτων. Πραγματοποιήθηκαν αθλητικές δραστηριότητες ανάμεσα στις οποίες  προασκήσεις Καλαθοσφαίρισης, Χειροσφαίρισης και Ποδόσφαιρου, καθώς και  διάφορα ομαδικά παιχνίδια ψυχοκινητικής.

Το σχολείο μας πήρε  μέρος στο διεθνή διαγωνισμό μαθητικής δημιουργίας  με θέμα «Σχολικός  Αθλητισμός –Συμμετέχω και  μαθαίνω  τα  Ολυμπιακά Ιδεώδη μέσα από τα Ολυμπιακά και τα Παραολυμπιακά  Αθλήματα», που διοργάνωσε το Τμήμα Εκπαιδευτικής Ραδιοτηλεόρασης και η Διεύθυνση Φυσικής Αγωγής του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων και βραβεύτηκε στην κατηγορία «Πολυμέσικη Παρουσίαση» όπου παρουσιάστηκαν τα Παραολυμπιακά Αθλήματα του Boccia και του Goalball από μαθητές του σχολείου μας.

 Πανελλήνιος Διαγωνισμός Μαθητικής Δημιουργίας

Το σχολείο μας πήρε μέρος στην 6η ημερίδα  στίβου που διοργάνωσε ο Πανελλήνιος Σύλλογος Προσαρμοσμένων Δραστηριοτήτων ΑΛΜΑ, σε συνεργασία με το Δήμο Π. Φαλήρου και το Πολιτιστικό και Αθλητικό Κέντρο Π. Φαλήρου.

Το σχολείο μας διοργάνωσε, τη Δευτέρα 3 Οκτωβρίου 2016, στα πλαίσια της 3ης Πανελλήνια Ημέρας Σχολικού Αθλητισμού, δράσεις αθλητικές, εικαστικές, προβολές ταινιών και διαδραστικά παιχνίδια σχετικά με το θεματικό άξονα «Νιώσε τη  χαρά  της  άθλησης  χωρίς το άγχος της  νίκης και το φόβο της αποτυχίας: Αθλητισμός- Δικαίωμα για όλους». Στις δράσεις πήραν μέρος μαθητές του σχολείου μας και μαθητές του Ειδικού Επαγγελματικού Γυμνασίου Αγίου Δημητρίου.

 

Μαθητές από όλα τα εργαστήρια συμμετείχαν σε εκπαιδευτική εκδρομή στο Παναθηναϊκό Στάδιο (Καλλιμάρμαρο), όπου είχαν τη δυνατότητα να ξεναγηθούν σε κάθε γωνιά του Σταδίου. Επίσης, ήρθαν σε επαφή με τον αθλητισμό μέσω των βιωματικών προγραμμάτων Kids’ Athletics. Το πρόγραμμα στο οποίο συμμετείχαν είναι το «Αγαπώ τον Αθλητισμό», το οποίο είναι σχετικό με τα αθλήματα του Βόλεϊ και του Μπάσκετ.