Ενημέρωση Εκπαιδευτικών

ΟΛΜΕ,   ΕΛΜΕ Ν. ΑΘΗΝΑΣ
ΣΕΕΠΕΑΑ,   ΠΟΣΕΕΠΕΑ,  ΕΝ.Ε.Λ.Ε.Α.

Εικονική Επιχείρηση

3s logo              froutoekplikseis logo 

European School Radio

  

Ακούστε την εκπομπή των μαθητών μας αφιέρωμα στη γιορτή των ερωτευμένων  εδώ

comenius logo

one-team-logo

Φυσική Αγωγή

Το σχολείο μας πήρε  μέρος στο διεθνή διαγωνισμό μαθητικής δημιουργίας  με θέμα «Σχολικός  Αθλητισμός –Συμμετέχω και  μαθαίνω  τα  Ολυμπιακά Ιδεώδη μέσα από τα Ολυμπιακά και τα Παραολυμπιακά  Αθλήματα», που διοργάνωσε το Τμήμα Εκπαιδευτικής Ραδιοτηλεόρασης και η Διεύθυνση Φυσικής Αγωγής του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων και βραβεύτηκε στην κατηγορία «Πολυμέσικη Παρουσίαση» όπου παρουσιάστηκαν τα Παραολυμπιακά Αθλήματα του Boccia και του Goalball από μαθητές του σχολείου μας.

 Πανελλήνιος Διαγωνισμός Μαθητικής Δημιουργίας

Το σχολείο μας πήρε μέρος στην 6η ημερίδα  στίβου που διοργάνωσε ο Πανελλήνιος Σύλλογος Προσαρμοσμένων Δραστηριοτήτων ΑΛΜΑ, σε συνεργασία με το Δήμο Π. Φαλήρου και το Πολιτιστικό και Αθλητικό Κέντρο Π. Φαλήρου.

Το σχολείο μας διοργάνωσε, τη Δευτέρα 3 Οκτωβρίου 2016, στα πλαίσια της 3ης Πανελλήνια Ημέρας Σχολικού Αθλητισμού, δράσεις αθλητικές, εικαστικές, προβολές ταινιών και διαδραστικά παιχνίδια σχετικά με το θεματικό άξονα «Νιώσε τη  χαρά  της  άθλησης  χωρίς το άγχος της  νίκης και το φόβο της αποτυχίας: Αθλητισμός- Δικαίωμα για όλους». Στις δράσεις πήραν μέρος μαθητές του σχολείου μας και μαθητές του Ειδικού Επαγγελματικού Γυμνασίου Αγίου Δημητρίου.

 

Μαθητές από όλα τα εργαστήρια συμμετείχαν σε εκπαιδευτική εκδρομή στο Παναθηναϊκό Στάδιο (Καλλιμάρμαρο), όπου είχαν τη δυνατότητα να ξεναγηθούν σε κάθε γωνιά του Σταδίου. Επίσης, ήρθαν σε επαφή με τον αθλητισμό μέσω των βιωματικών προγραμμάτων Kids’ Athletics. Το πρόγραμμα στο οποίο συμμετείχαν είναι το «Αγαπώ τον Αθλητισμό», το οποίο είναι σχετικό με τα αθλήματα του Βόλεϊ και του Μπάσκετ.

 

Tην Πέμπτη 21 Απριλίου 2016 η ομάδα καλαθοσφαίρισης του σχολείου μας πήρε μέρος σε αγώνες καλαθοσφαίρισης που διοργάνωσε το Ειδικό Επαγγελματικό Γυμνάσιο Αγίου Δημητρίου, και κατέκτησε την 2η θέση.