Ενημέρωση Εκπαιδευτικών

ΟΛΜΕ,   ΕΛΜΕ Ν. ΑΘΗΝΑΣ
ΣΕΕΠΕΑΑ,   ΠΟΣΕΕΠΕΑ,  ΕΝ.Ε.Λ.Ε.Α.

Εικονική Επιχείρηση

3s logo              froutoekplikseis logo 

European School Radio

  

Ακούστε την εκπομπή των μαθητών μας αφιέρωμα στη γιορτή των ερωτευμένων  εδώ

comenius logo

one-team-logo

Εκδρομές

Την Τρίτη 7/3/2017 πραγματοποιήθηκε εκδρομή στη «Γαιδουροχώρα» στο Κορωπί. Σε ένα κτήμα 5 στρεμμάτων, με τη βοήθεια της βιωματικής μάθησης και του παιχνιδιού, οι μαθητές/τριες γνώρισαν το γαϊδουράκι και τα ιδιαίτερα χαρίσματά του.  Στο φράχτη της αυλής του στάβλου, είδαν από κοντά τα γαϊδουράκια, έμαθαν την ιστορία του καθενός, τους χαρακτήρες τους και τη θέση τους μέσα στην ομάδα. Στη συνέχεια ήρθε η ώρα της φροντίδας: τα παιδιά έμαθαν να προσεγγίζουν, να κρατάνε και να βουρτσίζουν τα γαϊδουράκια. Επίσης πήγαν βόλτα περπατώντας μαζί με τα γαϊδουράκια σε μια σύντομη διαδρομή στη φύση. Κυρίως όμως είχαν αρκετή ώρα για χάδια, εξοικείωση και ανάπτυξη σχέσεων εμπιστοσύνης. Τα παιδιά ανακάλυψαν την τρυφερότητα των γαϊδουριών και κατάφεραν να συνεργάζονται μαζί τους με σεβασμό και αγάπη. Το πρόγραμμα ολοκληρώθηκε είτε με τραγούδια του τόπου μας που έχουν θέμα τους το γαϊδουράκι.

Επίσκεψη των μαθητών στο Μουσείο Τηλεπικοινωνιών του ΟΤΕ.

Την Τετάρτη 7 Δεκεμβρίου 2016 πραγματοποιήθηκε εκδρομή στο εκπαιδευτικό κέντρο της Action Aid «Ένας Κόσμος Άνω Κάτω».  Στην εκδρομή συμμετείχαν μαθητές/-τριες από όλα τα εργαστήρια του σχολείου μας. Στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο προσομοίωσης αεροπλάνου, οι μαθητές ξεκίνησαν ένα συναρπαστικό και φανταστικό ταξίδι  με προορισμό την κοινότητα Μπάμα της Κένυα. Κατά τη διάρκεια του ταξιδιού  έγινε προβολή video. Όταν το αεροπλάνο προσγειώθηκε, οι μαθητές κατέβηκαν στην Κένυα. Εκεί ανακάλυψαν με την όραση και την αφή τις ανάγκες της κοινότητας Μπάμα.  Άκουσαν την εξιστόρηση πραγματικών ιστοριών των ανθρώπων που ζουν εκεί και κατανόησαν  τις έννοιες «παγκόσμια φτώχεια», «δικαίωμα στο φαγητό και στο νερό». Στόχος του προγράμματος ήταν η ευαισθητοποίηση των μαθητών σε ζητήματα σχετικά με τα Ανθρώπινα Δικαιώματα.

Την Πέμπτη 10 Νοεμβρίου 2016 πραγματοποιήθηκε εκπαιδευτική εκδρομή στο Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής Αγίου Δημητρίου. Στην εκδρομή συμμετείχαν μαθητές/-τριες από τα εργαστήρια Μαγειρικής, Ξυλουργικής και Υδραυλικής του σχολείου μας. Εκεί οι μαθητές/-τριες ενημερώθηκαν για τον Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας (Κ.Ο.Κ.) και για τα σήματα. Στη συνέχεια, ορισμένοι μαθητές έκαναν ποδήλατο φορώντας τον απαραίτητο εξοπλισμό, ενώ οι υπόλοιποι περπάτησαν στα δρομάκια του πάρκου, παρατήρησαν τα σήματα οδικής κυκλοφορίας και εφάρμοσαν στην πράξη τους κανόνες του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.