Ενημέρωση Εκπαιδευτικών

ΟΛΜΕ,   ΕΛΜΕ Ν. ΑΘΗΝΑΣ
ΣΕΕΠΕΑΑ,   ΠΟΣΕΕΠΕΑ,  ΕΝ.Ε.Λ.Ε.Α.

Εικονική Επιχείρηση

3s logo              froutoekplikseis logo 

European School Radio

  

Ακούστε την εκπομπή των μαθητών μας αφιέρωμα στη δεκαετία του 80... εδώ

comenius logo

one-team-logo

Εκδρομές

Στο πλαίσιο της επίσκεψης στο Εργαστήρι Κεραμικής «Δια Πηλού και Σιδηρού» οι μαθητές του Ε.Ε.Ε.Ε.Κ Αγίου Δημητρίου είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα πολιτιστικού περιεχομένου που επικεντρωνόταν στην τέχνη της κεραμικής και αγγειοπλαστικής. Οι μαθητές βρέθηκαν στο χώρο κατασκευής/εργαστήριο κεραμικής και είχαν την ευκαιρία να δουν τον τροχό, τον κεραμικό κλίβανο, το ζυμωτήριο του πηλού και να παρακολουθήσουν την επιτόπια κατασκευή αγγείου από τον αγγειοπλάστη.Ήρθαν σε επαφή με την τέχνη της κεραμικής και την παράδοση κατασκευάζοντας δύο διαφορετικά τεχνήματα από πηλό: ένα αγγείο και μια χελώνα.

Tην Τετάρτη 22 Νοεμβρίου 2017, πραγμματοποιήθηκε εκπαιδευτική επίσκεψη στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Γουλανδρή. Οι μαθητές/τριες ξεναγήθηκαν σε όλα τα τμήματα του Μουσείου. Γνώρισαν ζώα της θάλασσας, όστρακα, θηλαστικά, έντομα, πουλιά κι είχαν την ευκαιρία να κάνουν διάλογο και να εκφράσουν τις απορίες τους.
 

Την Τρίτη 17/10/2017 πραγματοποιήθηκε εκδρομή στη «Γαϊδουροχώρα» στο Κορωπί. Σε ένα κτήμα 5 στρεμμάτων, με τη βοήθεια της βιωματικής μάθησης και του παιχνιδιού, οι μαθητές/τριες γνώρισαν το γαϊδουράκι και τα ιδιαίτερα χαρίσματά του.  Στο φράχτη της αυλής του στάβλου, είδαν από κοντά τα γαϊδουράκια, έμαθαν την ιστορία του καθενός, τους χαρακτήρες τους και τη θέση τους μέσα στην ομάδα. Στη συνέχεια ήρθε η ώρα της φροντίδας: τα παιδιά έμαθαν να προσεγγίζουν, να κρατάνε και να βουρτσίζουν τα γαϊδουράκια, κυρίως όμως είχαν αρκετή ώρα για χάδια, εξοικείωση και ανάπτυξη σχέσεων εμπιστοσύνης. Τα παιδιά ανακάλυψαν την τρυφερότητα των γαϊδουριών και κατάφεραν να συνεργάζονται μαζί τους με σεβασμό και αγάπη.

Την Παρασκευή 19 Μαΐου 2017 πραγματοποιήσαμε εκπαιδευτική επίσκεψη στο μουσείο Ελληνικής Παιδικής Τέχνης και συμμετείχαμε στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα του Μουσείου “Φροντίζω με Τέχνη”. Η επίσκεψη έγινε στα πλαίσια του προγράμματος “Ενίσχυση Ψυχικής Ανθεκτικότητας”. Οι μαθητές καθοδηγήθηκαν στο να προσεγγίσουν βιωματικά την πολύπλευρη έννοια της φροντίδας μέσα από τα έργα της έκθεσης και να συνειδητοποιήσουν ότι η φροντίδα ξεκινάει από τον εαυτό και επεκτείνεται στο οικογενειακό πλαίσιο, στο αστικό και φυσικό περιβάλλον και στις κοινωνικά ευπαθείς ομάδες.  Η διαδικασία μάθησης μέσω της τέχνης ολοκληρώθηκε με συμμετοχή σε εργαστήρι ζωγραφικής με θέμα τη φροντίδα.

Το σχολείο πραγματοποίησε επίσκεψη στο πάρκο περιβαλλοντικής  ευαισθητοποίησης «Αντώνης Τρίτσης» την Παρασκευή 5 Μάιου 2017. Αρχικά μας υποδέχτηκαν στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο και μας έδωσαν γενικές πληροφορίες για το πάρκο, τη φύση, τα πτηνά καθώς και  οδηγίες για τη διαδρομή που θα ακολουθούσαμε γύρω από τη λίμνη. Ακολουθήσαμε ένα μονοπάτι με συνοδό που μας περιέγραφε και μας έδινε περισσότερες πληροφορίες για τα πτηνά που βλέπαμε μέσα στη λίμνη και έξω από αυτή κατά την πεζοπορία. Η επίσκεψη αυτή έδωσε στους μαθητές την δυνατότητα να έρθουν σε επαφή με τη φύση, να δουν από κοντά και να παρατηρήσουν τα πτηνά που ζουν στη λίμνη στη λίμνη και στο γύρω περιβάλλον.