Ενημέρωση Εκπαιδευτικών

ΟΛΜΕ,   ΕΛΜΕ Ν. ΑΘΗΝΑΣ
ΣΕΕΠΕΑΑ,   ΠΟΣΕΕΠΕΑ,  ΕΝ.Ε.Λ.Ε.Α.

Εικονική Επιχείρηση

3s logo              froutoekplikseis logo 

European School Radio

  

Ακούστε την εκπομπή των μαθητών μας αφιέρωμα στη δεκαετία του 80... εδώ

comenius logo

one-team-logo

Εκδρομές

Την Πέμπτη 27 Απριλίου 2017 επισκεφθήκαμε με ομάδα μαθητώντου σχολείου μας το UTech-Lab του Ευγενίδειου Ιδρύματος. Οι μαθητές παρακολούθησαν τα εκπαιδευτικά προγράμματα "Design and 3D Printing" και "Animation". Εξοικειώθηκαν με την έννοια της σχεδίασης και τρισδιάστατης εκτύπωσης αντικειμένων, καθώς και με τα τεχνικά χαρακτηριστικά του κινούμενου σχεδίου.

Την Τρίτη 4 Απριλίου 2017 πραγματοποιήθηκε εκπαιδευτική εκδρομή στο θέατρο ΑΚΡΟΠΟΛ. Οι μαθητές/-τριες παρακολούθησαν το δραματοποιημένο μυθιστόρημα του Αλέξανδρου Δουμά «Οι Τρεις Σωματοφύλακες». Η συνεχής δράση, τα υπέροχα κουστούμια και τα εξαιρετικά τραγούδια της παράστασης ενθουσίασαν τους μαθητές. Η σημασία της φιλίας στη ζωή του ανθρώπου ήταν το βασικό μήνυμα του έργου και οι μαθητές στην επιστροφή προς το σχολείο τραγουδούσαν «Ένας για Όλους, και Όλοι για Έναν»!

Τη Δευτέρα 3 Απριλίου 2017 πραγματοποιήθηκε εκπαιδευτική επίσκεψη στο κέντρο για τη διάσωση της θαλάσσιας χελώνας «ΑΡΧΕΛΩΝ». Στον ημι-υπαίθριο χώρο του ΑΡΧΕΛΩΝ  η ξενάγηση ξεκίνησε από μια εξέδρα που βλέπει στο χώρο με τις δεξαμενές όπου υπάρχουν οι θαλάσσιες χελώνες. Στη συνέχεια οι μαθητές/-τριες παρατήρησαν το θερμοκήπιο μέσα από ένα μεγάλο παράθυρο. Στον εσωτερικό χώρο του ΑΡΧΕΛΩΝ, παρακολούθησαν μια ταινία σχετική με τις θαλάσσιες χελώνες διάρκειας περίπου 15 λεπτών. Στο τέλος, οι μαθητές/τριες παρατήρησαν τις μακέτες με τις θαλάσσιες χελώνες. Στόχος της επίσκεψης ήταν η ευαισθητοποίηση των μαθητών σε ζητήματα σχετικά με τα προστασία και διάσωση της θαλάσσιας χελώνας, η οποία αποτελεί είδος υπό εξαφάνιση.

 

Την Τρίτη 7/3/2017 πραγματοποιήθηκε εκδρομή στη «Γαιδουροχώρα» στο Κορωπί. Σε ένα κτήμα 5 στρεμμάτων, με τη βοήθεια της βιωματικής μάθησης και του παιχνιδιού, οι μαθητές/τριες γνώρισαν το γαϊδουράκι και τα ιδιαίτερα χαρίσματά του.  Στο φράχτη της αυλής του στάβλου, είδαν από κοντά τα γαϊδουράκια, έμαθαν την ιστορία του καθενός, τους χαρακτήρες τους και τη θέση τους μέσα στην ομάδα. Στη συνέχεια ήρθε η ώρα της φροντίδας: τα παιδιά έμαθαν να προσεγγίζουν, να κρατάνε και να βουρτσίζουν τα γαϊδουράκια. Επίσης πήγαν βόλτα περπατώντας μαζί με τα γαϊδουράκια σε μια σύντομη διαδρομή στη φύση. Κυρίως όμως είχαν αρκετή ώρα για χάδια, εξοικείωση και ανάπτυξη σχέσεων εμπιστοσύνης. Τα παιδιά ανακάλυψαν την τρυφερότητα των γαϊδουριών και κατάφεραν να συνεργάζονται μαζί τους με σεβασμό και αγάπη. Το πρόγραμμα ολοκληρώθηκε είτε με τραγούδια του τόπου μας που έχουν θέμα τους το γαϊδουράκι.

Επίσκεψη των μαθητών στο Μουσείο Τηλεπικοινωνιών του ΟΤΕ.