Ενημέρωση Εκπαιδευτικών

ΟΛΜΕ,   ΕΛΜΕ Ν. ΑΘΗΝΑΣ
ΣΕΕΠΕΑΑ,   ΠΟΣΕΕΠΕΑ,  ΕΝ.Ε.Λ.Ε.Α.

Εικονική Επιχείρηση

EDUcatering LOGO-SMALL

3s logo              froutoekplikseis logo 

European School Radio

  

Ακούστε την εκπομπή των μαθητών μας αφιέρωμα στη δεκαετία του 80... εδώ

comenius logo

one-team-logo

Εκδρομές

Στις 25 Ιανουαρίου 2018, το σχολείο μας επισκέφτηκε το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο, το μεγαλύτερο της Ελλάδας. Εκεί οι μαθητές μας, είχαν την ευκαιρία να ξεναγηθουν και να δουν από κοντά, μοναδικές συλλογές κι ευρήματα. Κάποια από αυτά ήταν η συλλογή προϊστορικών αρχαιοτήτων, αγγείων και μικροτεχνιας, έργων μεταλλοτεχνιας κι έργων γλυπτικής. Τα παιδιά το απόλαυσαν κι έδειξαν έντονο ενδιαφέρον για τα εκθέματα. 

Στις 11-12-2017 επισκεφθήκαμε τη Βουλή των Ελλήνων. Oι μαθητές ξεναγήθηκαν στους χώρους του Κοινοβουλίου και σε έκθεση αφιερωμένη στον Ιωάννη Καποδίστρια όπου απάντησαν σε ερωτήσεις της ξεναγού. Τα παιδιά είχαν την ευκαιρία να μπουν στην αίθουσα του Κοινοβουλίου και να καθίσουν στα έδρανα των βουλευτών.  Ακόμη πετύχαμε την αλλαγή φρουράς στο Μνημείο του Άγνωστου στρατιώτη μπροστά από τη Βουλή. Στο τέλος κάναμε βόλτα στην Πλατεία Συντάγματος και στον Εθνικό Κήπο.

Στο πλαίσιο του βιωματικού εκπαιδευτικού προγράμματος «Ελιά. Στου λιοτριβιού τις μυρωδιές» οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να βιώσουν τον παραδοσιακό τρόπο εξαγωγής του ελαιόλαδου. Αφού επισκέφτηκαν με ελαιόπανα, ραβδιά και χτένια τον Ελαιώνα του Πάρκου και έμαθαν για την ωφελιμότητα, την καλλιέργεια και τη συγκομιδή του καρπού, πήραν τα γεμάτα με ελιές καλάθια και οδηγήθηκαν σε ένα από τα παραδοσιακά ελαιοτριβεία του Πάρκου. Εκεί τα παιδιά ζωντάνεψαν το λιοτρίβι και συνεργάστηκαν για να βγάλουν το πολύτιμο ελαιόλαδο. Μετά επισκέφτηκαν το εργαστήρι Βρώσιμης Ελιάς για να φτιάξουν ελιές. Τέλος έμαθαν για την Παρασκευή του σαπουνιού από ελαιόλαδο.

 

Στο πλαίσιο της επίσκεψης στο Εργαστήρι Κεραμικής «Δια Πηλού και Σιδηρού» οι μαθητές του Ε.Ε.Ε.Ε.Κ Αγίου Δημητρίου είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα πολιτιστικού περιεχομένου που επικεντρωνόταν στην τέχνη της κεραμικής και αγγειοπλαστικής. Οι μαθητές βρέθηκαν στο χώρο κατασκευής/εργαστήριο κεραμικής και είχαν την ευκαιρία να δουν τον τροχό, τον κεραμικό κλίβανο, το ζυμωτήριο του πηλού και να παρακολουθήσουν την επιτόπια κατασκευή αγγείου από τον αγγειοπλάστη.Ήρθαν σε επαφή με την τέχνη της κεραμικής και την παράδοση κατασκευάζοντας δύο διαφορετικά τεχνήματα από πηλό: ένα αγγείο και μια χελώνα.

Tην Τετάρτη 22 Νοεμβρίου 2017, πραγμματοποιήθηκε εκπαιδευτική επίσκεψη στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Γουλανδρή. Οι μαθητές/τριες ξεναγήθηκαν σε όλα τα τμήματα του Μουσείου. Γνώρισαν ζώα της θάλασσας, όστρακα, θηλαστικά, έντομα, πουλιά κι είχαν την ευκαιρία να κάνουν διάλογο και να εκφράσουν τις απορίες τους.