Υλικό για ασύγχρονη εξ αποστάσεως εκπαίδευση

e-me

pinakas_anakoinvsevn.jpg

.jpeg

 
111.jpg
 

Laboratory of Special Vocational Education of Agios Dimitrios

final.jpg

EWWR23-Eeeek & 1st Gymnasium of Agios Dimitrios "When Trash becomes Art"

appy.png

Πρόγραμμα κολύμβησης

swimming 2

Ενημέρωση Εκπαιδευτικών

ΟΛΜΕ,   ΕΛΜΕ Ν. ΑΘΗΝΑΣ
ΣΕΕΠΕΑΑ,   ΠΟΣΕΕΠΕΑ,  ΕΝ.Ε.Λ.Ε.Α.

Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων

94491801 105354947824085 4510004630494642176 n

Σχολικά Προγράμματα 2020-2021

    

a.jpg  easy_cook.jpg

168907299_451744279426995_4319178746079446406_n.jpg

European School Radio

  

Εικονική Επιχείρηση

EDUcatering LOGO-SMALL 3s logo  froutoekplikseis logo  

  logo-702x459.jpg  ela_snack.jpg

HUNGRY_MINDS_LOGO.jpg

comenius logo

one-team-logo

Εκδρομές

Απρίλιος 2022
Επίσκεψη τελειόφοιτων στην Κοιν.Σ.Επ 3SSchoolSynergySnacks 

Οι στοχευμένες δράσεις του ΕΕΕΕΚ Αγίου Δημητρίου και η συνεισφορά των υπεύθυνων και των γονέων που κατάφεραν να μεταμορφώσουν ένα πρόγραμμα μαθητικής επιχείρησης του σχολείου σε πραγματική επιχείρηση, δεν έχει προηγούμενο.
Είμαστε ιδιαίτερα συγκινημένοι που οι απόφοιτοί μας και τώρα εργαζόμενοι της Κοιν.Σ.Επ 3SSchoolSynergySnacks ήταν παρόντες κατά την επίσκεψή μας για να μιλήσουν στους πρώην συμμαθητές τους, μέσα από το νέο ρόλο τους, για την εμπειρία, τη δουλειά, τα καθήκοντά τους και τη λειτουργία της επιχείρησης.
Από την πλευρά τους οι τελειόφοιτοι που συμμετέχουν στο πρόγραμμα σταδιοδρομίας,είχαν προετοιμαστεί εντός του σχολείου, μέσω βίντεο, εικόνων και συζήτησης για γνωρίσουν την ιστορία της 3S, να μάθουν για τα προϊόντα και το τι θα πρέπει να προσέχουν σε μία συσκευασία.
Ο Γιώργος και ο Μιχάλης, εργαζόμενοι και απόφοιτοι του ΕΕΕΕΚ Αγίου Δημητρίου ανέλαβαν τη ξενάγηση και την ενημέρωση, εξηγώντας μας κάθε λεπτομέρεια. Οι τελειόφοιτοι ανέλαβαν υπό την καθοδήγηση των εργαζομένων να βοηθούν προκειμένου να συσκευαστούν οι παραγγελίες της ημέρας. Το κλίμα ήταν ιδιαίτερα ευχάριστο καθώς οι συσκευασίες που έφτιαξαν αφορούσαν στα πασχαλινά δώρα που είχαν παραγγείλει οι πελάτες. Μαζί με τις πεντανόστιμες μπάρες της 3S, αναμείχθηκαν οι κορδέλες, τα κόκκινα στολίδια αυγά κι όλα τα υλικά μίας επαγγελματικής συσκευασίας. Φυσικά η ώρα του διαλείμματος εκτός από τα γέλια, είχε κεράσματα από το ΕΕΕΕΚ Catering, του εργαστηρίου Μαγειρικής του σχολείου και τη δοκιμή των τριών γεύσεων από τις μπάρες της 3S για κάθε μαθητή καθώς και το δώρο τους στο τέλος αυτής της φανταστικής ημέρας.
Υπεύθυνες προγράμματος σταδιοδρομίας
Γεωργία Μπουλμέτη, κοινωνική λειτουργός
Έφη Χρυσού, εκπαιδευτικός ΠΕ 80
Δάφνη Τζοβαρίδου, σύμβουλος επαγγελματικού προσανατολισμού

Δείτε μερικά από τα στιγμιότυπα της ημέρα

Collage1.jpg

 

Collage_2.jpg

 

 

Την Παρασκευή 8/4 το ΕΕΕΕΚ «ταξιδεύει» στο πλανητάριο.Δύο ήρωες παίρνουν από το χέρι τα παιδιά και τα οδηγούν σε ένα μοναδικό υπεργαλαξιακό ταξίδι, το οποίο έχει τερματικό σταθμό τον Κρόνο. Σκοπός του ταξιδιού είναι να παρατηρήσουν τη γη , ώστε να εξηγήσουν : Γιατί οι δύο πόλοι της γης έχουν από έξι μήνες μέρα και έξι μήνες νύχτα.
Διαπίστωσαν πως όλο αυτό συμβαίνει , εξαιτίας της κίνησης της γης γύρω από τον ήλιο.Μια παράσταση που προσφέρει γέλιο,γνώση , πολλή φαντασία, ξενοιασιά. Τα παιδιά διασκέδασαν, γέλασαν και ήρθαν σε επαφή με ένα περιβάλλον ιδιαίτερο και φαντασμαγορικό.Τελικά, κατάφεραν να μπουν στον κόσμο των πλανητών και να καταλάβουν ότι υπάρχει ένας μοναδικός δρόμος για μία άλλη διάσταση.

Το ΕΕΕΕΚ Αγίου Δημητρίου πιστό στο όραμά του για την προώθηση ίσων ευκαιριών στην εκπαίδευση και τη σταδιοδρομία των τελειόφοιτων μαθητών/ριων έχει αναπτύξει συνέργειες με πολλούς φορείς της τοπικής και ευρύτερης κοινωνίας, όπως ΚοιΝΣΕπένταξης (ThePowerofaFlower, 3sSchoolSynergySnacksκ.α.), UNICEFGreece, JAGreece, Δήμος Αγίου Δημητρίου κ.α.
Στο πλαίσιο της συνεργασίας μας με την ΚοιΝΣΕπ ένταξης ΤhePowerofaflower ξεκινήσαμε, από το έτος 2020-21, τη σύνδεση μεταξύ σχολείου και εργασίας και την έναρξη συνεργασίας, η οποία στο μέλλον μπορεί να επιφέρει ευκαιρίες απασχόλησης για τους αποφοίτους μας. Πραγματοποιήσαμε διαδικτυακές συναντήσεις με τους εργαζόμενους της ThePowerofaflower, επισκέφθηκαν το σχολείο μας, τους γνωρίσαμε από κοντά και δώσαμε τη δυνατότητα στους μαθητές μας να παρουσιάσουν τη δουλειά τους στο σχολείο, να επικοινωνήσουν με εργαζόμενους, να μάθουν βασικές έννοιες για την εργασία, τις υποχρεώσεις και τα καθήκοντα αναπτύσσοντας κοινωνικές, επικοινωνιακές και επαγγελματικές δεξιότητες καθώς και να προετοιμαστούν για τη μετάβασή τους.
Την Τρίτη 15/3/2022 είχαμε τη μεγάλη χαρά να πραγματοποιήσουμε επίσκεψη στο χώρο της ThePowerofaflower, την οποία είχαμε στερηθεί την προηγούμενη χρονιά λόγω της πανδημίας. Με τη ομάδα 15 τελειόφοιτων μαθητών/ριωναπό όλα τα Εργαστήρια του σχολείου μας επισκεφθήκαμε τον χώρο του κτήματος καθώς και το ανθοπωλείο της ΚοιΝΣΕπ, το οποίο λειτουργεί στο αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος. Οι μαθητές μας δούλεψαν σε ομάδες, σε όλα τα πόστα εργασίας κάτω από την αμέριστη καθοδήγηση και υποστήριξη των υπευθύνων και εργαζόμενων της εταιρείας, έφτιαξαν τη δική τους ανθοδέσμη, απέκτησαν βιωματική εμπειρία στο αντικείμενο της ανθοκομίας, γνώρισαν πώς λειτουργεί το ανθοπωλείο και χάρηκαν τη συνεργασία.
Ευχαριστούμε θερμά για την ανοιχτή αγκαλιά υποδοχής και τις ευκαιρίες που μας δόθηκαν. Η συνεργασία συνεχίζεται…
Δείτε μερικά από τα στιγμιότυπα της επίσκεψης

Στην επίσκεψη μας στον Αρχέλων στη Γλυφάδα, ενημερωθήκαμε για τα είδη των θαλάσσιων χελωνών, τις συνθήκες επιβίωσής τους, τους κυριότερους εχθρούς τους και πως η ρύπανση του περιβάλλοντος και η επέμβαση του ανθρώπου έχει επηρεάσει τη ζωή τους μέσα και έξω από τη θάλασσα. Μάθαμε πως είναι πολύ ευαίσθητες στην ένταση του ήχου και στο φως. Τους αρέσει η ζεστασιά και απολαμβάνουν τη φροντίδα του ανθρώπου όταν την έχουν ανάγκη. Η συνεισφορά των εθελοντών είναι ιδιαίτερα σημαντική καθώς φροντίζουν να υλοποιηθούν όλες οι απαραίτητες συνθήκες ώστε να επιστρέψουν στο φυσικό τους περιβάλλον.
Μας άρεσε πολύ η επίσκεψη στο Αρχέλων γιατί τώρα γνωρίζουμε πώς να συμπεριφερθούμε αν συναντήσουμε μία τραυματισμένη χελώνα ή τη φωλιά της σε κάποια παραλία. Καταλάβαμε πόσο σημαντικό είναι να προσέχουμε και να φροντίζουμε τα ζώα, ώστε να ζουν με ασφάλεια στο φυσικό τους περιβάλλον.

 

Την Δευτέρα 24/2/2020 ομάδα μαθητών του σχολείου μας επισκέφτηκε το εργοστάσιο της ΙΟΝ στην οδό Πειραιώς. Η φιλοξενία μας ήταν πολύ ζεστή και ευχάριστη. Στην αρχή ενημερωθήκαμε για την ιστορία του κακάο και της σοκολάτας καθώς επίσης για τα επιτεύγματα της επιχείρησης ως σήμερα.Μας μοίρασαν καπελάκια, τα οποία μας χάρισαν, και ξεναγηθήκαμε στους χώρους της παραγωγής. Το ενδιαφέρον μας κίνησε η ρομποτική που χρησιμοποιεί το εργοστάσιο και σαφώς η υπέροχη μυρωδιά της σοκολάτας που αναδυόταν από όλη την εγκατάσταση. Προς το τέλος της παραγωγικής διαδικασίας και πριν την συσκευασία είχαμε την ευκαιρία να δοκιμάσουμε 3 είδη φρέσκιας σοκολάτας την οποία ο υπεύθυνος μας χάρισε απλόχερα. Φύγαμε με γλυκά δώρα στα χέρια και με τις πιο όμορφες εντυπώσεις.