Υλικό για ασύγχρονη εξ αποστάσεως εκπαίδευση

e-me

pinakas_anakoinvsevn.jpg

.jpeg

 
111.jpg
 

Laboratory of Special Vocational Education of Agios Dimitrios

final.jpg

EWWR23-Eeeek & 1st Gymnasium of Agios Dimitrios "When Trash becomes Art"

appy.png

Πρόγραμμα κολύμβησης

swimming 2

Ενημέρωση Εκπαιδευτικών

ΟΛΜΕ,   ΕΛΜΕ Ν. ΑΘΗΝΑΣ
ΣΕΕΠΕΑΑ,   ΠΟΣΕΕΠΕΑ,  ΕΝ.Ε.Λ.Ε.Α.

Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων

94491801 105354947824085 4510004630494642176 n

Σχολικά Προγράμματα 2020-2021

    

a.jpg  easy_cook.jpg

168907299_451744279426995_4319178746079446406_n.jpg

European School Radio

  

Εικονική Επιχείρηση

EDUcatering LOGO-SMALL 3s logo  froutoekplikseis logo  

  logo-702x459.jpg  ela_snack.jpg

HUNGRY_MINDS_LOGO.jpg

comenius logo

one-team-logo

Επαγγελματική Συμβουλευτική

Με ένα μεγάλο χαμόγελο, η κυρία Μαρία, υπεύθυνη του βιβλιοπωλείου «Τετράγωνο» στον Άγιο Δημήτριο υποδέχτηκε δύο ξεχωριστές μέρες, μαθητές του σχολείου μας για να τους εξηγήσει τον τρόπο λειτουργίας του καταστήματος και να τους μυήσει στα μυστικά του επαγγέλματος. Οι μαθητές μας ξεναγήθηκαν στο βιβλιοπωλείο, έμαθαν πώς λειτουργεί ένα φωτοτυπικό μηχάνημα, πώς γίνονται οι παραγγελίες και οι παραλαβές των βιβλίων και των άλλων προϊόντων και βοήθησαν στην εξυπηρέτηση πελατών του καταστήματος.

 

Πρόοδος σημειώνεται στην πρακτική του εργαστηρίου μαγειρικής του σχολείου μας στο Rock Food, με τον ασκούμενόμας αυτή τη φορά να εκπαιδεύεται σε νέες δραστηριότητες, συγκεκριμένα την παρασκευή κρύου τσαγιού και τη συναρμολόγηση βάσεων για σερβίρισμα καφέ σε πακέτο για take away ή delivery.

Στο πλαίσιο του προγράμματος Αγωγής Σταδιοδρομίας «Προετοιμάζομαι για το μέλλον μου» οι τελειόφοιτοι μαθητές του σχολείου μας υποδέχτηκαν την κυρία Ευγενία Γαβριήλ, εργασιακή σύμβουλο της ΔΥΠΑ σε μια πολύ όμορφη συζήτηση για τεχνικές αναζήτησης εργασίας και πώς η ΔΥΠΑ μπορεί να βοηθήσει σε αυτό. Η συζήτηση εμπλουτίστηκε με τη συμμετοχή ενός απόφοιτου του σχολείου μας, ο οποίος έχει απευθυνθεί σε υπηρεσίες της ΔΥΠΑ και κατέθεσε την προσωπική του εμπειρία. Οι μαθητές μας έλυσαν απορίες σχετικά με τη φοίτηση σε σχολές που ανήκουν στη ΔΥΠΑ, τη διατήρηση του επιδόματος του ΟΠΕΚΑ μετά την πρόσληψη, τη διαδικασία έκδοσης δελτίου ανεργίας και τα οφέλη που μπορούν να αποκομίσουν από μία συνάντηση με εργασιακό σύμβουλο της ΔΥΠΑ.

Η πρακτική στο ξυλουργείο συνεχίζεται και οι κατασκευές των μαθητών μας αρχίζουν να παίρνουν μορφή. Τα κομμάτια ξύλου που έκοψαν την προηγούμενη φορά έπρεπε να ενωθούν κι έτσι οι μαθητές μας έμαθαν για την επιλογή μεγέθους τρυπανιού και βίδας, τη σημασία της σωστής μέτρησης και τη χρήση ηλεκτρικού κατσαβιδιού. Με υπομονή και μεθοδικότητα, υπό τις οδηγίες του κυρίου Ασλάνογλου, άνοιξαν τρύπες, βίδωσαν και ένωσαν τις πλευρές του σκαμπό και του συρταριού αντίστοιχα.

H πρακτική του εργαστηρίου μαγειρικής στο Rock Food εξελίσσεται ομαλά, με τον εκπαιδευόμενό μας να εξασκείται σε δεξιότητες που καλλιεργούνται από την αρχή του προγράμματος, όπως η παρασκευή ροφημάτων και το σερβίρισμα. Επιπρόσθετα αυτή τη φορά είχε την ευκαιρία να ενημερωθεί σχετικά με την ποικιλία των σφολιατοειδών, την επιλογή του τρόπου σερβιρίσματος αυτών κατά περίπτωση, αλλά και την κοπή της πίτσας σε μερίδες με ασφάλεια και ακρίβεια.