Υλικό για ασύγχρονη εξ αποστάσεως εκπαίδευση

e-me

pinakas_anakoinvsevn.jpg

.jpeg

 
111.jpg
 

Laboratory of Special Vocational Education of Agios Dimitrios

final.jpg

EWWR23-Eeeek & 1st Gymnasium of Agios Dimitrios "When Trash becomes Art"

appy.png

Πρόγραμμα κολύμβησης

swimming 2

Ενημέρωση Εκπαιδευτικών

ΟΛΜΕ,   ΕΛΜΕ Ν. ΑΘΗΝΑΣ
ΣΕΕΠΕΑΑ,   ΠΟΣΕΕΠΕΑ,  ΕΝ.Ε.Λ.Ε.Α.

Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων

94491801 105354947824085 4510004630494642176 n

Σχολικά Προγράμματα 2020-2021

    

a.jpg  easy_cook.jpg

168907299_451744279426995_4319178746079446406_n.jpg

European School Radio

  

Εικονική Επιχείρηση

EDUcatering LOGO-SMALL 3s logo  froutoekplikseis logo  

  logo-702x459.jpg  ela_snack.jpg

HUNGRY_MINDS_LOGO.jpg

comenius logo

one-team-logo

Η πρακτική του εργαστηρίου μαγειρικής στο rock food συνεχίζεται δυναμικά με τον εκπαιδευόμενο μας να εμπλέκεται σε όλο και περισσότερες δραστηριότητες, στις οποίες σταδιακά αποκτά μεγαλύτερη άμεση μέσω της εξάσκησης. Έτσι, σε μια μόνο επίσκεψη, ο ασκούμενός μας συμμετείχε στην παρασκευή ζεστών και κρύων  ροφημάτων, την προετοιμασία σάντουιτς, το σέρβις και την καθαριότητα του χώρου.

 

Ο καιρός ανοίγει και δεν θα μπορούσαμε να λείπουμε από τις δραστηριότητες που συνδυάζουν ήλιο και παιχνίδι !!! Μαζί με τους μαθητές του σχολείου μας επισκεφτήκαμε το πάρκο οικογένειας που βρίσκεται σε απόσταση αναπνοής από το σχολειο μας. Τα παιδιά διασκέδασαν στο προστατευμένο πάρκο και χάρηκαν στιγμές ανεμελιάς και φιλίας !! Είναι μια επιλογή που συνδιάζει την κοινωνικοποίηση των μαθητών, τις άνθηση των κοινωνικών τους δεξιοτήτων αλλά και την προσαρμογή σε νέα περιβάλλοντα εξερευνώντας και παίζοντας !!!

 

Πρώτη μέρα πρακτικής άσκησης στο ξυλουργείο και οι μαθητές μας συζήτησαν με τον κ. Ασλάνογλου τις διαδικασίες που θα ακολουθήσουν για την κατασκευή ενός ξύλινου σκαμπό και ενός συρταριού. Σχεδίασαν τα αντικείμενα στο μπλοκάκι τους, μέτρησαν τις διαστάσεις τους, έκοψαν τα ξύλα στο μηχάνημα και έμαθαν χρήσιμες πληροφορίες σχετικά με τις προδιαγραφές κατασκευής τραπεζιών και καρεκλών.

 

Τον τελευταίο μήνα και λόγω της Αποκριάς και της Καθαρής Δευτέρας, οι μαθητές του εργαστηρίου Ξυλουργικής του σχολείου μας σχεδίασαν και κατασκεύασαν ξύλινους, διακοσμητικούς χαρταετούς.

Οι μαθητές που συμμετείχαν, με την βοήθεια των καθηγητών τους, έκοψαν και χρωμάτισαν τους χαρταετούς με χρώματα της επιλογής τους (μαρκαδόροι ή ακρυλικά χρώματα). Χρησιμοποίησαν σπάγκο και χρωματιστά νήματα, για να φτιάξουν τις ουρές των χαρταετών τους.

Λίγες μέρες πριν από την Καθαρή Δευτέρα, ο κάθε μαθητής πήρε τον χαρταετό που κατασκεύασε, για να έχει ένα ενθύμιο από το σχολείο. Στο τέλος, οι συμμετέχοντες παρουσίασαν τα έργα τους… με ένα video, για να ευχηθούν Καλή Σαρακοστή σε όλους!

Οι οδηγίες κατασκευής (σε μορφή video), το βίντεο της παρουσίασης αλλά και κάποια ηλεκτρονικά παιχνίδια σχετικά με την κατασκευή και τα στάδια της ενοποιήθηκαν σε ένα διαδραστικό ηλεκτρονικό βιβλίο. Έτσι, κάθε μαθητής μπορεί να βλέπει τα video αλλά και να εξασκηθεί σε χρόνο που αυτός επιθυμεί.
Το ηλεκτρονικό βιβλίο φιλοξενείται στην εκπαιδευτική πλατφόρμα του e-me και μπορεί κανείς να το ανοίξει με το διπλανό QR code, σε κινητό, τάμπλετ ή υπολογιστή που έχει πρόσβαση στο διαδίκτυο.

Οι εκπαιδευτικοί
Θεοδώρα Γεωργιάδου (ΠΕ89.02)
Παναγιώτης Κ. Μυρογιάννης (ΠΕ89.02)

 

qr_code.jpg

Στο πλαίσιο του προγράμματος Αγωγής Σταδιοδρομίας «Προετοιμάζομαι για το μέλλον μου», υποδεχτήκαμε με χαρά στο σχολείο παλιούς μας μαθητές και μαθήτριες σε μια πολύ ενδιαφέρουσα και εποικοδομητική συνάντηση με τους φετινούς μας τελειόφοιτους. Καθεμία και καθένας τους, μετέφερε τη δική του εμπειρία από την πορεία της εκπαιδευτικής κι επαγγελματικής του ζωής μετά την αποφοίτηση. Απογευματινά σχολεία, πρωινά κέντρα απασχόλησης, σεμινάρια, περιστασιακές δουλειές ή πιο σταθερές, διαφορετικά ωράρια και βάρδιες, όλα ακούστηκαν, συζητήθηκαν και επεξηγήθηκαν με τους μαθητές μας να δείχνουν πολύ έντονο ενδιαφέρον και να ζητούν να μάθουν περισσότερες λεπτομέρειες. Σωτηρία, Φωτεινή, Απόλλωνα, Δημήτρη, Χρήστο, Γιώργο, Μιχάλη, σας ευχαριστούμε θερμά για την παρουσία σας και σας ευχόμαστε καλή συνέχεια σε ό,τι έχετε επιλέξει να κάνετε!