Υλικό για ασύγχρονη εξ αποστάσεως εκπαίδευση

e-me

pinakas_anakoinvsevn.jpg

.jpeg

 
111.jpg
 

Laboratory of Special Vocational Education of Agios Dimitrios

final.jpg

EWWR23-Eeeek & 1st Gymnasium of Agios Dimitrios "When Trash becomes Art"

appy.png

Πρόγραμμα κολύμβησης

swimming 2

Ενημέρωση Εκπαιδευτικών

ΟΛΜΕ,   ΕΛΜΕ Ν. ΑΘΗΝΑΣ
ΣΕΕΠΕΑΑ,   ΠΟΣΕΕΠΕΑ,  ΕΝ.Ε.Λ.Ε.Α.

Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων

94491801 105354947824085 4510004630494642176 n

Σχολικά Προγράμματα 2020-2021

    

a.jpg  easy_cook.jpg

168907299_451744279426995_4319178746079446406_n.jpg

European School Radio

  

Εικονική Επιχείρηση

EDUcatering LOGO-SMALL 3s logo  froutoekplikseis logo  

  logo-702x459.jpg  ela_snack.jpg

HUNGRY_MINDS_LOGO.jpg

comenius logo

one-team-logo

Η συνεργασία με το Δήμο Αγίου Δημητρίου αποτελεί πλέον παράδοση για το σχολείο μας. Κατόπιν επικοινωνίας με την κ. Μαργαρίτη Χριστίνα, εντεταλμένη του Δήμου σε ΆμεΑ και μεταναστευτικό, δίνεται η δυνατότητα συμμετοχής σε εθελοντική βάση μαθητών και μαθητριών του ΕΕΕΕΚ Αγίου Δημητρίου σε εκδηλώσεις του οικείου Δήμου, στοχεύοντας στην απόκτηση εμπειριών προκειμένου για την προαγωγή της της κοινωνικής και επαγγελματικής τους ένταξης. Σε αυτό το πλαίσιο, στην εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Τετάρτης 6/3/2024 στο χώρο του Δημαρχείου Αγίου Δημητρίου με θέμα τη γυναικεία επιχειρηματικότητα, ένας μαθητής και μια μαθήτριά μας ανταποκρίθηκαν στην πρόσκληση του Δήμου δίνοντας το παρόν και αναλαμβάνοντας αρμοδιότητες υποδοχής του κοινού , όπως διανομή φυλλαδίων με το πρόγραμμα της εκδήλωσης και ταξιθέασης. Αμφότερα δήλωσαν στις εκπαιδευτικούς που υποστήριξαν τη δράση, ικανοποίηση από την εμπειρία και πως θα την επαναλάμβαναν. Αξιοσημείωτο είναι ότι η όλη διαδικασία έλαβε χώρα εκτός σχολικού ωραρίου, γεγονός που συνεπάγεται τη συμβολή των κηδεμόνων των συμμετεχόντων που ανέλαβαν τη μετακίνησή τους προς και από την εκδήλωση, τονίζοντας έτσι τη σημασία της συνεργασίας σχολείου, οικογένειας και ευρύτερης κοινότητας, πάντα με επίκεντρο τα παιδιά επί συνόλου και εκάστου ξεχωριστά.

Η πρακτική της ασκούμενης του εργαστηρίου κεραμικής στο " "Εργαστήρι του Πηλού" αυτή την εβδομάδα περιελάμβανε 2 στάδια. Το πρώτο αφορούσε το σχεδιασμό με μολύβι φορμών πάνω σε μπισκουΐ , προκείμενου για τον μετέπειτα χρωματισμό τους και ολοκλήρωση των έργων.
Στη συνέχεια, η εκπαιδευόμενή μας ενεπλάκη στην πρακτική υποστήριξη του εκπαιδευτικού προγράμματος που έτρεχε εκείνη την ώρα στο εργαστήρι με μαθητές και μαθήτριες των πρώτων τάξεων του Δημοτικού. Στο πλαίσιο αυτό μοίρασε πινέλα και χρώματα στα παιδιά για να ζωγραφίσουν τις κεραμικές μάσκες που είχαν μόλις κατασκευάσει.

Οι μαθητές/τριες που συμμετέχουν στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα ΕΕΕΕΚ Catering του σχολείου μας είχαν την ευκαιρία να εξυπηρετήσουν και να σερβίρουν χειροποίητα εδέσματα και καφέ στο coffee break της ημερίδας "Tεχνητή Νοημοσύνη και Εκπαίδευση" που διοργανώθηκε από την Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση Δ' Αθήνας στον πολυχώρο Γαλαξίας της Νέας Σμύρνης. Μετά την προετοιμασία ημερών από τους/τις εκπαιδευτικούς και τους/τις μαθήτριες του Εργαστηρίου Μαγειρικής στο πλαίσιο της πρακτικής τους άσκησης, το Σάββατο 2 Μαρτίου από νωρίς το πρωί με την πολύτιμη συνεργασία γονέων μαθητών αλλά και αποφοίτων, μαθητών και εκπαιδευτικών ολοκληρώθηκαν οι τελευταίες παρασκευές και όλοι/όλες μαζί βρεθήκαμε στον πολυχώρο εξυπηρετώντας με αγάπη και επαγγελματισμό τους/τις συμμετέχοντες-ουσες της ημερίδας. Ακόμα μία εμπειρία που μας έφερε πιο κοντά στην ομαδικότητα, στην ορατότητα, στη συμπερίληψη! Ευχαριστούμε θερμά τον Σύμβουλο Ειδικής Αγωγής κ. Μιχαηλίδη για την πρότασή του να συμμετάσχουμε και για τη συμβολή του στη συνεργασία μας με τη Δ/νση Π/θμιας Εκπ/σης Δ’ Αθήνας και τον Δήμο Αγίου Δημητρίου.
Υπεύθυνοι δράσης: Ε.Χρυσού, Σ.Κυριακοπούλου, Κ.Φραδέλου, Α.Τιλελή, Ν.Γκαγκαβούζη

 

Το εργαστήριο Γεωπονίας – Τροφίμων – Περιβάλλοντος τη Δευτέρα 5/2/2024 σε συνεργασία με τη ψυχολόγο του σχολείου κυρία Μαρία Τσίλη, παρασκεύασε λεμονάδα με λεμόνια από τον κήπο του σχολείου. Οι μαθητές και οι μαθήτριες που συμμετείχαν στη δράση δημιουργίας σπιτικής λεμονάδας, συσχέτισαν την παραγωγή των λεμονιών με την κατανάλωση. Συνεργάστηκαν πολύ καλά και βέβαια απόλαυσαν τη λεμονάδα που έφτιαξαν!

Ευχαριστούμε την ψυχολόγο μας και τη συνάδελφο ΕΒΠ του εργαστηρίου κυρία Τζοβάννα Νασοπούλου που συμμετείχαν στη Δράση και το εργαστήριο μαγειρικής που μας δάνεισε τα σκεύη για την παρασκευή.