Υλικό για ασύγχρονη εξ αποστάσεως εκπαίδευση

e-me

pinakas_anakoinvsevn.jpg

.jpeg

 
111.jpg
 

Laboratory of Special Vocational Education of Agios Dimitrios

final.jpg

EWWR23-Eeeek & 1st Gymnasium of Agios Dimitrios "When Trash becomes Art"

appy.png

Πρόγραμμα κολύμβησης

swimming 2

Ενημέρωση Εκπαιδευτικών

ΟΛΜΕ,   ΕΛΜΕ Ν. ΑΘΗΝΑΣ
ΣΕΕΠΕΑΑ,   ΠΟΣΕΕΠΕΑ,  ΕΝ.Ε.Λ.Ε.Α.

Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων

94491801 105354947824085 4510004630494642176 n

Σχολικά Προγράμματα 2020-2021

    

a.jpg  easy_cook.jpg

168907299_451744279426995_4319178746079446406_n.jpg

European School Radio

  

Εικονική Επιχείρηση

EDUcatering LOGO-SMALL 3s logo  froutoekplikseis logo  

  logo-702x459.jpg  ela_snack.jpg

HUNGRY_MINDS_LOGO.jpg

comenius logo

one-team-logo

Η σημερινή επίσκεψη στο Rock Food στο πλαίσιο της πρακτικής του εργαστηρίου μαγειρικής επικεντρώθηκε στην εμπέδωση διαφορετικών φάσεων της παρασκευής καφέ στην εσπρεσιέρα. Έτσι ο εκπαιδευόμενός είχε την ευκαιρία να εξασκηθεί ξανά και ακόμα περισσότερο στη χρήση του μύλου και του ακροφυσίου προκειμένου για το άλεσμα του καφέ και την παρασκευή αφρόγαλου. Επίσης ασχολήθηκε ξανά με τις αναλογίες καφέ/ζάχαρης και στο τέλος επιμεληθηκε ο ίδιος το υγιεινό του κέρασμα που περιλάμβανε και το καθάρισμα αυγού

Διαφορετική ήταν αυτή τη φορά η εμπειρία της εκπαιδευόμενης του εργαστηρίου κεραμικής του σχολείου μας στο "Εργαστήρι του Πηλού" , καθώς της δόθηκε η ευκαιρία να παρακολουθήσει ένα ολοκληρωμένο εκπαιδευτικό πρόγραμμα κατασκευής κεραμικής μάσκας για παιδιά Δημοτικού. Πέραν της διαδικασίας υποδοχής των παιδιών και παρακολούθησης των διαφανειών που προβλήθηκαν μαζί με τη συζήτηση που διαμορφώθηκε, είδε τα παιδιά να αναπτύσσουν δεξιότητες που η ίδια έχει ήδη κατακτήσει στο σχολικό εργαστήριο, όπως το πλάσιμo, το (ξε)καλούπωμα συν τη σύνθεση των επιμέρους κατασκευών του πηλού, να εφαρμόζονται σε ένα νέο και αλλιώτικο από το οικείο σχολικό περιβάλλον πλαίσιο. Ιδιαίτερη εντύπωση της έκαναν τα ολοκληρωμένα έργα των παιδιών και δήλωσε προθυμία για πιο ενεργητική εμπλοκή στην επόμενη αντίστοιχη συγκυρία.

IMG_20240219_120024.jpg

Η πρακτική του εργαστηρίου μαγειρικής του σχολείου μας στο rock food αυτή την εβδομάδα επικεντρώθηκε στην παρασκευή ζεστών ροφημάτων, καθώς ο ασκούμενός μας με την καθοδήγηση και επίβλεψη της εκπαιδεύτριάς του, παρασκεύασε ελληνικό καφέ, κακάο, εσπρέσο, καπουτσίνο και τσάι. Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στην εμπέδωση των αναλογιών καφέ/ζάχαρης στις ποικίλες διαβαθμίσεις ποσότητας και γλυκύτητας των ροφημάτων (π.χ. διπλός μέτριος), καθώς επίσης στην εξάσκηση τοποθέτησης του κρουπ στην εσπρεσιέρα.

 

Οι μαθητές μας μέσω της πρακτικής τους άσκησης στο σούπερ μάρκετ ΑΒ Shop & Go μαθαίνουν βιωματικά το αντικείμενο εργασίας, ενώ παράλληλα αναπτύσσουν και ήπιες δεξιότητες όπως

· συνεργατικότητα, τόσο μεταξύ τους όσο και με τους υπαλλήλους του καταστήματος

· προσαρμοστικότητα, όταν τους ζητείται να ασχοληθούν με κάτι καινούριο ή διαφορετικό

· οργανωτικότητα και διαχείριση χρόνου ώστε να φέρουν εις πέρας την εργασία που έχουν αναλάβει στη διάρκεια υλοποίησης της πρακτικής άσκησης

· ικανότητα επίλυσης προβλημάτων, όταν προκύπτει κάτι απρόοπτο, π.χ. πέφτει κάποιο προϊόν από το ράφι ή δε θυμούνται πού είναι η σωστή του θέση

Η καλλιέργεια ήπιων δεξιοτήτων έχει πολύ μεγάλη σημασία στην επαγγελματική ανάπτυξη του ατόμου, καθώς αποτελούν χρήσιμα «εργαλεία» για κάθε θέση εργασίας.

Τη Δευτέρα 5/2 ομάδα μαθητών από το εργαστήριο ξυλουργικής του σχολείου μας επισκέφτηκε το ξυλουργείο του κ. Ασλάνογλου στον Άγιο Δημήτριο. Οι μαθητές μας γνώρισαν τον τρόπο λειτουργίας του ξυλουργείου, ήρθαν σε επαφή με τα εργαλεία που χρησιμοποιούνται για την επεξεργασία του ξύλου και εξοικειώθηκαν με την ορολογία και τη χρήση των μηχανημάτων.