Υλικό για ασύγχρονη εξ αποστάσεως εκπαίδευση

e-me

pinakas_anakoinvsevn.jpg

.jpeg

 
111.jpg
 

Laboratory of Special Vocational Education of Agios Dimitrios

final.jpg

EWWR23-Eeeek & 1st Gymnasium of Agios Dimitrios "When Trash becomes Art"

appy.png

Πρόγραμμα κολύμβησης

swimming 2

Ενημέρωση Εκπαιδευτικών

ΟΛΜΕ,   ΕΛΜΕ Ν. ΑΘΗΝΑΣ
ΣΕΕΠΕΑΑ,   ΠΟΣΕΕΠΕΑ,  ΕΝ.Ε.Λ.Ε.Α.

Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων

94491801 105354947824085 4510004630494642176 n

Σχολικά Προγράμματα 2020-2021

    

a.jpg  easy_cook.jpg

168907299_451744279426995_4319178746079446406_n.jpg

European School Radio

  

Εικονική Επιχείρηση

EDUcatering LOGO-SMALL 3s logo  froutoekplikseis logo  

  logo-702x459.jpg  ela_snack.jpg

HUNGRY_MINDS_LOGO.jpg

comenius logo

one-team-logo

Η πρακτική του εργαστηρίου κεραμικής στο "εργαστήρι του Πηλού" συνεχίζεται , με την εκπαιδευόμενή μας να εμπλέκεται αυτή την εβδομάδα σε δύο διαφορετικές κατασκευές. Η πρώτη αφορούσε πέρασμα κεραμικής χάντρας από ειδική κλωστή προκειμένου για τη διαμόρφωση βραχιολιού.
Η δεύτερη τη χρήση κουπ-πατ για το σχηματισμό κεραμικών φορμών που φινιρίστηκαν και τρυπήθηκαν με προοπτική την κατασκευή μελωδού.

 

Στην πρακτική του εργαστηρίου μαγειρικής στο Rock Food έφτασε η στιγμή για τον ασκούμενό μας να εκπαιδευτεί στην παρασκευή καφέδων. Στο συγκεκριμένο πλαίσιο είχε την πρώτη του επαφή με την εσπρεσιέρα, ενώ με την καθοδήγηση και επίβλεψη της εκπαιδεύτριάς του έφτιαξε και ελληνικό καφέ.

 

Σχεδόν από την αρχή του νέου έτους, η πρακτική του τμήματος μαγειρικής στο Rock Food πέρασε σε επόμενο επίπεδο. Έτσι, ο εκπαιδευόμενός μας προόδευσε ως ως την παρασκευή χυμών, σνακ αλλά και το σέρβις. Ειδικότερα όσον αφορά στους χυμούς, πέρασε από τον φυσικό πορτοκάλι στον φυσικό ανάμεικτο . Ως προς τα σάντουιτς εξελίχθηκε από το απλό τετράγωνο τοστ στο γέμισμα μπαγκέτας με τα υλικά επιλογής (άλειμα, τοποθέτηση τεμαχίων τυριού και αλλαντικού, συμπλήρωση με φρέσκα λαχανικά) και το ψήσιμο αυτής. Τέλος, σχετικά με το σέρβις, προχώρησε από το καθάρισμα τραπεζιών στο σερβίρισμα ροφημάτων και σνακ σε πελατες, χωρίς ή με δίσκο

Με το νέο ημερολογιακό έτος δρομολογήθηκε η έναρξη της πρακτικής άσκησης στο "Εργαστήρι που Πηλού" που διατηρεί χρόνια συνεργασίας με το σχολείο μας και ειδικότερα το εργαστήριο κεραμικής. Στο πλαίσιο αυτής της εξέλιξης μια τελειόφοιτη μαθήτρια ξεκίνησε να επισκέπτεται, συνοδεία πάντα προσωπικού του σχολείου, σε εβδομαδιαία βάση το εργαστήρι του πηλού, όπου μέχρι στιγμής είχε την ευκαιρία να παρατηρήσει το χώρο, τον εξοπλισμό, μέσα και υλικά, ολοκληρωμένα κεραμικά αντικείμενα, καθώς επίσης και μέρος βιωματικού εργαστηρίου που έλαβε χώρα με τη συμμετοχή μιας τάξης δημοτικού σχολείου που επισκέφθηκε το εργαστήρι τη δεδομένη χρονική στιγμή.

Επιπρόσθετα, της δόθηκε η δυνατότητα να πλέξει ένα βραχιολάκι από κλωστές και να το χαρίσει στην υπεύθυνη του χώρου, ως δείγμα της προσωπικής της ερασιτεχνικής απασχόλησης. Η προοπτική είναι να εντάξει κεραμικά στοιχεία στα έργα της, να εμπλακεί στην παρασκευή κεραμικών αντικεικένων της επιλογής της, να συμμετέχει στη διακόσμηση κεραμικών αντικειμένων και να υποστηρίζει τη λειτουργία θεματικών βιωματικών εργαστηρίων για παιδιά δημοτικού , όπως π.χ. κατασκευή μάσκας που είναι προγραμματισμένο για το προσεχές διάστημα

 

Με τους μαθητές του εργαστηρίου Μαγειρικής επισκεφτήκαμε το Kids Cooking Club, την πρώτη Σχολή Μαγειρικής για Παιδιά στην Ελλάδα και την Ευρώπη. Οι υπεύθυνοι της σχολής υποδέχθηκαν τα παιδιά σε έναν σε έναν φροντισμένο και ασφαλή χώρο εξοπλισμένο με όλα τα μαγειρικά σκεύη και τις πρώτες ύλες, όπου τα παιδιά έφτιαξαν ατομικά γεμιστά λαδόψωμα. Το πρόγραμμα είχε ως στόχο οι μαθητές μας να μάθουν να δημιουργούν τη συγκεκριμένη συνταγή με πρωτογενής πρώτες ύλες, προσαρμοσμένες στις γευστικές τους συνήθειες, ώστε να μάθουν βιωματικά μέσα από την μαγειρική,τη σωστή και την ισορροπημένη θρέψη.