Στις 28/05/2014 το Εργαστήριο Μαγειρικής στο πλαίσιο του προγράμματος “Η ελιά και ο πλούτος της” πραγματοποίησε εκπαιδευτική επίσκεψη στο εργοστάσιο “Ελαϊς”. Οι μαθητές αρχικά ξεναγήθηκαν στο μουσειακό χώρο του εργοστασίου όπου και παρακολούθησαν εκπαιδευτικό βίντεο για την ιστορία της ελιάς, την επεξεργασία της, τη διατροφική σημασία της και τη διαδικασία τυποποίησης των προϊόντων της.
Στη συνέχεια φόρεσαν ποδιές και σκουφιά και ξεναγήθηκαν αρχικά στο χώρο του χημείου όπου γίνεται ο έλεγχος και η επεξεργασία δειγμάτων ελαιολάδου. Εκεί είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν με πολύ παραστατικό τρόπο τη διαδικασία ελέγχου της ποιότητας και της οξύτητας του ελαιολάδου που πρόκειται να συσκευαστεί στο εργοστάσιο. Ξεναγήθηκαν στους χώρους συγκέντρωσης και τυποποίησης του ελαιολάδου όπου παρακολούθησαν όλη τη διαδικασία και στο τέλος επισκέφθηκαν τον χώρο αποθήκευσης των τυποποιημένων προϊόντων του εργοστασίου. Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης είχαν την ευκαιρία να δουν τις εργασίες που γίνονται σε κάθε τμήμα ξεχωριστά όπως: παραλαβή, εμφιάλωση, ετικετοποίηση, διαχωρισμό συσκευασιών και αποθήκευση. Η υποδοχή και η ξενάγηση από τον υπεύθυνο εκπαίδευσης κ. Βασιλάκη, τους συνεργάτες και τους υπαλλήλους του ήταν ιδιαίτερα θερμή και τα παιδιά έδειξαν πολύ ενδιαφέρον κάνοντας ερωτήσεις σε όλη τη διάρκεια της επίσκεψης.