Ενημέρωση Εκπαιδευτικών

ΟΛΜΕ,   ΕΛΜΕ Ν. ΑΘΗΝΑΣ
ΣΕΕΠΕΑΑ,   ΠΟΣΕΕΠΕΑ,  ΕΝ.Ε.Λ.Ε.Α.

Εικονική Επιχείρηση

3s logo              froutoekplikseis logo 

European School Radio

  

Ακούστε την εκπομπή των μαθητών μας αφιέρωμα στη γιορτή των ερωτευμένων  εδώ

comenius logo

one-team-logo

Εκδηλώσεις

Την Δευτέρα 12-02-2018 επισκέφτηκαν το σχολείο μας μαθητές της Β΄ Τάξης του Γενικού Λυκείου Κερατέας. Οι μαθητές και οι συνοδοί εκπαιδευτικοί ξεναγήθηκαν στις εγκαταστάσεις του σχολείου μας, ενημερωθήκαν για την λειτουργία και τις δράσεις μας και πήραν μέρος στο παραδοσιακό  μας «Γαϊτανάκι» μαζί με μαθητές του σχολείου μας.

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε στις 29-1-2018, στον χώρο του σχολείου, η πρώτη επίσημη εκδήλωση του εκπαιδευτικού προγράμματος Αγωγής Σταδιοδρομίας, ΕΕΕΕΚ Catering, με τη συμμετοχή των μαθητών των τμημάτων ΣΤ1, ΣΤ2 και Γ1 του εργαστηρίου Μαγειρικής. Οι μαθητές προετοίμασαν τα εδέσματα και οργάνωσαν την εκδήλωση με την υποστήριξη των εκπαιδευτικών τους. Ευχαριστούμε θερμά την εταιρία ΕPSILON PRINT για τον σχεδιασμό του λογότυπου, τη χορηγία της σε έντυπο υλικό και διαφημιστικά μπλουζάκια καθώς και την εταιρία CHEF HOUSE για την προσφορά της σε ποδιές και σκούφους μαγειρικής.

 

Την Παρασκευή 08-11-2017 φιλοξενήσαμε στο σχολείο μας την κινητή μονάδα θεάτρου για παιδιά από το Θέατρο του Νέου Κόσμου  όπου παρουσίασε την παράσταση Πινόκιο, μια παράσταση βασισμένη στο ομώνυμο παραμύθι του Κάρλο Κολόντι σε σκηνοθεσία Παντελή Δεντάκη. Η ομάδα αυτή συνεχίζει τη δράση της «Θέατρο Αλληλεγγύης για παιδιά», με την κινητή μονάδα θεάτρου για 16η χρονιά και δίνει δωρεάν παραστάσεις σε νοσοκομεία, ιδρύματα, προσφυγικούς καταυλισμούς, ειδικά σχολεία και όπου μπορεί να βρίσκονται ευαίσθητες ομάδες παιδιών. Ο Πινόκιο, το παραμύθι του Κάλο Κολόντι πρεσβεύει αξίες όπως,  ειλικρίνεια, αγάπη, ανιδιοτέλεια, θάρρος, την όρεξη για ζωή και περιπέτεια. Είναι μια ιστορία γνωστή σε κάθε παιδί, απ’ όποια χώρα, απ’ όποιον τόπο κι αν έρχεται. Έτσι η παράσταση μπορεί να επικοινωνήσει με κάθε μικρό θεατή, ξεπερνώντας το εμπόδιο της γλώσσας, αφού στηρίζεται στον αυτοσχεδιασμό και τη δύναμη της δράσης, της εικόνας και της μουσικής.
 
 

Την Παρασκευή 22 Δεκεμβρίου 2017 έγινε στο αμφιθέατρο του σχολείου μας  χριστουγεννιάτικη εκδήλωση με πολλή μουσική, χορό και λιχουδιές τις οποίες ετοίμασαν οι μαθητές του εργαστηριού Μαγειρικής-Ζαχαροπλαστικής.

Την Τετάρτη 29 Νοεμβρίου, το σχολείο μας συμμετείχε στην εκδήλωση για την Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Καλαθοσφαίρισης σε συνεργασία με τα Special Olympics Hellas στο Κολέγιο Αθηνών.