Υλικό για ασύγχρονη εξ αποστάσεως εκπαίδευση

e-me

pinakas_anakoinvsevn.jpg

.jpeg

 
111.jpg
 

Laboratory of Special Vocational Education of Agios Dimitrios

final.jpg

EWWR23-Eeeek & 1st Gymnasium of Agios Dimitrios "When Trash becomes Art"

appy.png

Πρόγραμμα κολύμβησης

swimming 2

Ενημέρωση Εκπαιδευτικών

ΟΛΜΕ,   ΕΛΜΕ Ν. ΑΘΗΝΑΣ
ΣΕΕΠΕΑΑ,   ΠΟΣΕΕΠΕΑ,  ΕΝ.Ε.Λ.Ε.Α.

Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων

94491801 105354947824085 4510004630494642176 n

Σχολικά Προγράμματα 2020-2021

    

a.jpg  easy_cook.jpg

168907299_451744279426995_4319178746079446406_n.jpg

European School Radio

  

Εικονική Επιχείρηση

EDUcatering LOGO-SMALL 3s logo  froutoekplikseis logo  

  logo-702x459.jpg  ela_snack.jpg

HUNGRY_MINDS_LOGO.jpg

comenius logo

one-team-logo

Τα άτομα με αναπτυξιακές διαταραχές και νοητική υστέρηση έχουν αντιμετωπιστεί από την κοινωνία ως ασεξουαλικά ή υπερμετρα σεξουαλικά και ως εκ τούτου έχουν σκόπιμα παραπληροφορηθεί  ή καταπιεστεί σχετικά με την εκφραση της σεξουαλικότητάς τους. Σήμερα γνωρίζουμε ότι η παραπάνω άποψη αποτελεί μύθο. Τα άτομα  με νοητικές και αναπτυξιακές διαταραχές είναι σεξουαλικά όντα, όπως και τα άτομα τυπικής ανάπτυξης και ο αποκλεισμός τους από την ενημέρωση για θέματα σεξουαλικότητας  δεν θα αποτρέψει την έκφραση σεξουαλικών συμπεριφορών.

Ωστόσο, οι γνωστικές δυσκολίες, οι ελλιπείς κοινωνικές δεξιότητες, η δυσκολία στην κατανόηση και την δημιουργία σχέσεων με τους άλλους  και η περιορισμένη πρόσβαση σε μέσα παροχής πληροφοριών καθιστούν δυσκολότερη την κατάλληλη έκφραση της σεξουαλικότητας  τους και την ψυχοσεξουαλική τους ωρίμανση, προβληματίζοντας γονείς και ειδικούς για την σωστή διαχείριση των σεξουαλικών συμπεριφορών των παιδιών αυτών.

Θέματα που αφορούν  την σεξουαλική υγεία, την εξερεύνηση και λειτουγία του σώματος, την έκφραση της σεξουαλικότητας, την αυτοικανοποίηση, την ερωτική συνεύρεση, τα σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα, την αντισύλληψη και τα ιδιωτικά μέρη του σώματος εντάσσονται σταδιακά και κατά περίπτωση στη σεξουαλική διαπαιδαγώγηση, η οποία προϋποθέτει την ενημέρωση και τη συνεργασία γονέων και ειδικών.

Στα πλαίσια της ενημέρωσης γονέων και εκπαιδευτικών σχετικά με την σεξουαλικότητα των ατόμων με αναπτυξιακές διαταραχές και νοητική υστέρηση, το Ελληνικό Σεξολογικό Ινστιτούτο διοργανώνει ομιλία με θέμα τη "Σεξουαλική Διαπαιδαγώγηση των εφήβων και Νέων με Διαταραχές Αυτιστικού Φάσματος και Νοητική Υστέρηση".   

Τα θέματα που θα αναλυθούν περιλαβάνουν:
     - Έννοια της Σεξουαλικότητας
     - Σεξουαλική Ανάπτυξη
     - Σεξουαλικότητα και Σεξουαλική Διαπαιδαγώγηση εφήβων και νεων με ΔΑΦ και Νοητική Υστέρηση

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο Ε.Ε.Ε.Ε.Κ. Αγίου Δημητρίου τη Δευτέρα 25 Ιανουαρίου στις 18:00 και θα έχει διάρκεια 2 ώρες.

ΟΜΙΛΗΤΕΣ:

Ζήσης Παπαθανασίου
Επ. Καθηγητής Γυναικολογίας-Σεξολόγος
Διευθυντής Ελληνικού Σεξολογικού Ινστιτούτου

Νικολέτα Πανταζοπούλου
Ψυχολόγος