Ενημέρωση Εκπαιδευτικών

ΟΛΜΕ,   ΕΛΜΕ Ν. ΑΘΗΝΑΣ
ΣΕΕΠΕΑΑ,   ΠΟΣΕΕΠΕΑ,  ΕΝ.Ε.Λ.Ε.Α.

Εικονική Επιχείρηση

3s logo              froutoekplikseis logo 

European School Radio

  

Ακούστε την εκπομπή των μαθητών μας αφιέρωμα στη δεκαετία του 80... εδώ

comenius logo

one-team-logo

Στις 25/01/2016 πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία στον χώρο του Ε.Ε.Ε.Ε.Κ. Αγίου Δημητρίου η ομιλία του Ελληνικού Σεξολογικού Ινστιτούτου με τίτλο «Σεξουαλική Διαπαιδαγώγηση Εφήβων και Νέων με Διαταραχές Αυτιστικού Φάσματος και Νοητική Υστέρηση».

Ο διευθυντής του Ελληνικού Σεξολογικού Ινστιτούτου, κ. Παπαθανασίου Ζήσης, έριξε φως στις επικρατούσες στάσεις της σύγχρονης ελληνικής οικογένειας απέναντι στις σχέσεις των δύο φύλων, στην ταυτότητα αυτής τα τελευταία χρόνια καθώς και στην σεξουαλικότητα και πώς αυτή εκφράζεται μέσα σε αυτήν. Η ομιλία συνεχίστηκε με την εισήγηση της ψυχολόγου κ. Πανταζοπούλου Νικολέτας, η οποία αναφέρθηκε κατατοπιστικά στον τρόπο που πρέπει να γίνεται η σεξουαλική διαπαιδαγώγηση των παιδιών τυπικής ανάπτυξης και μη από τους γονείς, στον σεβασμό που οφείλεται να δοθεί στην ανάγκη βίωσης και έκφρασης της σεξουαλικότητας αλλά και τα όρια που πρέπει να μπουν για να προστατεύσουμε την υγιή σεξουαλική έκφραση και συμπεριφορά των παιδιών με απώτερο στόχο την ολόπλευρη ανάπτυξη των πτυχών της ατομικότητας τους.

Οι προβληματισμοί γονέων και εκπαιδευτικών έδωσαν έναυσμα για μια πολύ ενδιαφέρουσα ανταλλαγή απόψεων και σκέψεων που φώτισε πτυχές αυτού του σύνθετου θέματος. Εκτιμούμε πως η επιτυχία της ομιλίας συνοψίζεται στην ευκαιρία που δόθηκε στους γονείς των παιδιών να μοιραστούν και να εκφράσουν ανοιχτά την αγωνία τους, να αντλήσουν πολύτιμες πληροφορίες για το πώς να διαχειριστούν την σεξουαλική έκφραση και συμπεριφορά των παιδιών τους και να γνωρίσουν πού μπορούν να απευθυνθούν για σχετικά ζητήματα, εφόσον το έχουν ανάγκη.