Υλικό για ασύγχρονη εξ αποστάσεως εκπαίδευση

e-me

pinakas_anakoinvsevn.jpg

.jpeg

 
111.jpg
 

Laboratory of Special Vocational Education of Agios Dimitrios

final.jpg

EWWR23-Eeeek & 1st Gymnasium of Agios Dimitrios "When Trash becomes Art"

appy.png

Πρόγραμμα κολύμβησης

swimming 2

Ενημέρωση Εκπαιδευτικών

ΟΛΜΕ,   ΕΛΜΕ Ν. ΑΘΗΝΑΣ
ΣΕΕΠΕΑΑ,   ΠΟΣΕΕΠΕΑ,  ΕΝ.Ε.Λ.Ε.Α.

Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων

94491801 105354947824085 4510004630494642176 n

Σχολικά Προγράμματα 2020-2021

    

a.jpg  easy_cook.jpg

168907299_451744279426995_4319178746079446406_n.jpg

European School Radio

  

Εικονική Επιχείρηση

EDUcatering LOGO-SMALL 3s logo  froutoekplikseis logo  

  logo-702x459.jpg  ela_snack.jpg

HUNGRY_MINDS_LOGO.jpg

comenius logo

one-team-logo

School Synergy Snacks

Περισσότερες πληροφορίες για τις δράσεις μας μπορείτε να βρείτε στο ιστολόγιο μας:

https://schoolsynergysnacks.blogspot.gr/

 

Εκπαιδευτικός διαγωνισμός Education Business Awards 2017.  Ασημένιο βραβείο στον τομέα της Νεανικής Επιχειρηματικότητας στο ΕΕΕΕΚ Αγίου Δημητρίου και στο 1ο ΕΠΑΛ Ν.Ιωνίας για το εκπαιδευτικό πρόγραμμα School Synergy Snacks.

Την Κυριακή 19 Μαρτίου 2017 έγινε παρουσίαση του προγράμματος συνεκπαίδευσης με άξονα την Καινοτομία και την Κοινωνική Επιχειρηματικότητα, από ομάδα μαθητών του ΕΕΕΕΚ Αγίου Δημητρίου και του 1ου ΕΠΑΛ Ν.Ιωνίας. Οι μαθητές των δύο σχολείων παρουσίασαν τις δράσεις τους και προώθησαν το προϊόν της μαθητικής τους επιχείρησης School Synergy Snacks στους παρευρισκόμενους. Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν εκπρόσωποι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, στελέχη της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, εκπαιδευτικοί, γονείς, μαθητές κ.α. Ιδιαίτερη χαρά και ικανοποίηση αποτελεί για το σχολείο μας η απασχόληση δύο αποφοίτων μας στον “Παντοκαφενέ". Ευχαριστούμε θερμά τους υπεύθυνους και τους εργαζόμενους της ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ. για την θερμή φιλοξενία της εκδήλωσής μας και για την άψογη εξυπηρέτηση, το Μουσικό Σχολείο Πειραιά που την εμπλούτισε ευχάριστα με την μουσική του καθώς και όλους όσους την τίμησαν με την παρουσία τους.

Την Παρασκευή 10 Φεβρουαρίου 2017, οι 21 συνεργαζόμενοι μαθητές “επιχειρηματίες” από το ΕΕΕΕΚ Αγίου Δημητρίου και το 1ο ΕΠΑΛ Ν. Ιωνίας έλαβαν μέρος στην 11η Πανελλήνια Εμπορική Μαθητική Έκθεση με την εικονική επιχείρηση 3S School Synergy Snacks (Σνακ Σχολικής Συνεργασίας). Η έκθεση έγινε στο Εμπορικό Κέντρο “The Mall Athens” στο Μαρούσι, στο πλαίσιο του εγκεκριμένου εκπαιδευτικού προγράμματος από το Υπουργείο Παιδείας Έρευνας και Θρησκευμάτων, «Εικονική Επιχείρηση» που διοργανώνει το Σωματείο Επιχειρηματικότητας Νέων/Junior Achievement Greece (ΣΕΝ/JA Greece),

Ο εκπαιδευτικός σκοπός της έκθεσης είναι να έρθουν οι μαθητές σε επαφή με το αγοραστικό κοινό και να διαθέσουν προς πώληση τα προϊόντα τους, να παρουσιάσουν τη δουλειά τους, να διαπιστώσουν την ανταπόκριση που έχει η μαθητική τους επιχείρηση και να διαθέσουν τα όποια κέρδη σε φιλανθρωπικούς και κοινωφελείς σκοπούς.

Κατά τη διάρκεια της έκθεσης οι νεαροί “συνεργαζόμενοι επιχειρηματίες” παρουσίασαν τη δημιουργική και επιχειρηματική τους δράση στους συμμαθητές τους από άλλα σχολεία, σε καθηγητές και στους περαστικούς πελάτες τους. Μίλησαν για τα επιχειρηματικά τους σχέδια στους κριτές των περιπτέρων της έκθεσης και παρουσίασαν το προϊόν και τις δράσεις τους σε εκπροσώπους από τα μέσα μαζικής ενημέρωσης.

Το προϊόν της επιχείρησης βρήκε για άλλη μια φορά ιδιαίτερη ανταπόκριση από τους επισκέπτες της έκθεσης λόγω της ποιότητας, της εντυπωσιακής συσκευασίας  του αλλά και της προσιτής του τιμής. Οι μαθητές και των δύο σχολείων ανέλαβαν εξ ολοκλήρου την πώληση και την προώθησή του, μοιράζοντας παράλληλα σχετικό προωθητικό υλικό, καθώς και ερωτηματολόγια διερεύνησης ικανοποίησης των πελατών τους. Τα έσοδα των πωλήσεων θα διατεθούν και φέτος για την ενίσχυση των οικονομικά ασθενών οικογενειών και των δύο σχολείων.

Ιδιαίτερη εντύπωση έκανε το περίπτερο της επιχείρησης, το οποίο επιμελήθηκε μαζί με τους μαθητές του, ο καθηγητής εικαστικών του ΕΕΕΕΚ Αγίου Δημητρίου κ. Γιώργος Σκαβάρας.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της εικονικής επιχείρησης και οι συντονιστές εκπαιδευτικοί του προγράμματος επιθυμούν να εκφράσουν τις θερμές τους ευχαριστίες στον κ. Ηλία Μαμαλάκη και στον αρτοποιό κ. Νίκο Δασκαλάκη για την συμβολή τους στον σχεδιασμό και την παραγωγή της μπάρας δημητριακών καθώς και για την συμμετοχή τους στην παραγωγή του βίντεο προώθησής της.

Ευχαριστούν  επίσης θερμά τους χορηγούς, υποστηρικτές και συνεργάτες τους:

Την εταιρία DIPLARIS για την χορηγία και τον σχεδιασμό της συσκευασίας, τα σούπερ μάρκετ ΣΚΛΑΒΕΝΙΤΗΣ και LIDL, την εταιρία CARPO, την εταιρία ALFA NUT, τους ΜΥΛΟΥΣ ΑΧΑΪΑΣ και τη ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΙΑ ΤΣΙΜΙΝΗ για την προμήθεια πρώτων υλών, την εταιρεία γραφικών τεχνών και ψηφιακών εκτυπώσεων ΕΨΙΛΟΝ για τον σχεδιασμό και την εκτύπωση του έντυπου υλικού, την εταιρεία ΕΝΝΕΑ για τον σχεδιασμό του λογότυπου, την εταιρεία συσκευασίας και εξοπλισμού PREPAC και την εταιρία ΒΑΜΒΑΚΑΣ για την χορηγία επαγγελματικού εξοπλισμού συσκευασίας, την εταιρία τεχνολογίας τροφίμων ESTIA LAB I.K.E. για την επιμέλεια της συσκευασίας, τις εταιρίες IMPRESS, KARDASIS, ΣΟΦΡΩΝΑΣ ΕΠΕ και PACKAGING SERVICES για την χορηγία ειδών συσκευασίας, την εταιρία γραφικών τεχνών ΒΛΑΣΣΟΠΟΥΛΟΣ για την χορηγία στολών, την εταιρία  CITYSIGHTSEEING-ATHENS για την χορηγία δωρεάν εισιτηρίων στα τουριστικά της λεωφορεία και όλους τους υποστηρικτές και συνεργάτες της επιχείρησης και ιδιαίτερα τον Δήμο Αγίου Δημητρίου, τον Δήμο Ν.Ιωνίας και τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του ΕΕΕΕΚ Αγίου Δημητρίου, τον ΠΑΝΤΟΚΑΦΕΝΕ, την εταιρεία METLIFE, το Κέντρο Εθελοντών Μάνατζερ Ελλάδος ΚΕΜΕΛ και την HECATA life and business coaching. Ευχαριστούμε επίσης τους εθελοντές επιχειρησιακούς συμβούλους κ. Ελένη Σκόνδρα και κ.Δημήτρη Μαντάκο για την πολύτιμη συνεργασία τους, το ΙΕΚ ΑΚΜΗ και ιδιαίτερα τον κ. Παναγιώτη Παπαδόπουλο για το μοντάζ και τους οπερατέρ κ. Δημήτρη Λέκκο, κ. Γιάννη Φαφουτάκη και κ. Κωνσταντίνο Πριόβολο για την επιμέλεια παραγωγής του βίντεο προώθησης της επιχείρησης.