Ενημέρωση Εκπαιδευτικών

ΟΛΜΕ,   ΕΛΜΕ Ν. ΑΘΗΝΑΣ
ΣΕΕΠΕΑΑ,   ΠΟΣΕΕΠΕΑ,  ΕΝ.Ε.Λ.Ε.Α.

Εικονική Επιχείρηση

3s logo              froutoekplikseis logo 

European School Radio

  

Ακούστε την εκπομπή των μαθητών μας αφιέρωμα στη γιορτή των ερωτευμένων  εδώ

comenius logo

one-team-logo

Μαγειρική

Σας παρουσιάζουμε το μενού του ΕΕΕΕΚ catering και περιμένουμε τις παραγγελίες σας για τις εκδηλώσεις σας στο χώρο του σχολείου μας.

Ευχαριστούμε θερμά την μαγείρισσα της Ιταλικής Τρατορίας Maltagliati για την επίδειξη παρασκευής φρέσκων ζυμαρικών στον χώρο του εργαστηρίου Μαγειρικής. 
Οι μαθητές των τμημάτων της Πρακτικής Άσκησης των εργαστηρίων Μαγειρικής και Κηπουρικής συνεργάστηκαν για να συλλέξουν τα λεμόνια από τον κήπο του σχολείου και στη συνέχεια να φτιάξουν τη συνταγή για Λικέρ Λεμόνι ( Limoncello) στο εργαστήριο Μαγειρικής.
 
Μαζεύτηκαν στον κήπο του σχολείου, αναγνώρισαν και φύτεψαν στις γλάστρες τους μυρωδικά (μαϊντανό, άνιθο και δυόσμο) για να τα χρησιμοποιήσουν οι μαθητές της Μαγειρικής στις συνταγές τους.

 

 

Το εργαστήριο Μαγειρικής διοργανώνει για τη φετινή χρονιά, τη λειτουργία υπηρεσίας Τροφοδοσίας/Catering στο πλαίσιο της πρακτικής άσκησης των μαθητών του. Η υπηρεσία αφορά το προσωπικό του σχολείου που για οποιοδήποτε λόγο επιθυμεί να κεράσει εδέσματα εντός του σχολικού χώρου. Θα δίνεται η δυνατότητα στους μαθητές να λαμβάνουν τις παραγγελίες, να παρασκευάζουν τα εδέσματα και στη συνέχεια να τα σερβίρουν. Για το σκοπό αυτό, οι τελειόφοιτοι μαθητές του εργαστηρίου διεξάγουν έρευνα για να καταλήξουν στα πιο δημοφιλή εδέσματα και να οργανώσουν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο την υπηρεσία τους. Όταν ολοκληρωθεί θα επεξεργαστούν τα δεδομένα με τους εκπαιδευτικούς Πληροφορικής και Μαθηματικών και σύντομα θα ανακοινώσουν τα αποτελέσματα.

Τη φετινή σχολική χρονιά ξεκίνησε μια σπουδαία συνεργασία μεταξύ της Κοινωνικής Υπηρεσίας και συγκεκριμένα της δομής του Κοινωνικού Συσσιτίου του Δήμου Αγίου Δημητρίου και του ΕΕΕΕΚ Αγίου Δημητρίου. Καθ’ όλη τη διάρκεια της χρονιάς οι τελειόφοιτοι μαθητές του Εργαστηρίου Μαγειρικής ανέλαβαν να ετοιμάζουν, να συσκευάζουν και να παραδίδουν το επιδόρπιο που δίνεται στους ωφελούμενους πολίτες του Κοινωνικού Συσσιτίου κάθε Παρασκευή. 

Η συνεργασία αυτή του Δήμου με το ΕΕΕΕΚ πραγματοποιείται στο πλαίσιο της ένταξης των ατόμων με αναπηρία στην τοπική κοινωνία, της εμπλοκής τους στη ζωή της πόλης, υποστηρίζοντας παράλληλα ευπαθείς οικονομικά κοινωνικές ομάδες.Ευχαριστούμε θερμά τον Δήμο Αγίου Δημητρίου για την θερμή υποστήριξή του στο εκπαιδευτικό έργο μας.