Ενημέρωση Εκπαιδευτικών

ΟΛΜΕ,   ΕΛΜΕ Ν. ΑΘΗΝΑΣ
ΣΕΕΠΕΑΑ,   ΠΟΣΕΕΠΕΑ,  ΕΝ.Ε.Λ.Ε.Α.

Εικονική Επιχείρηση

EDUcatering LOGO-SMALL

3s logo              froutoekplikseis logo 

European School Radio

  

Ακούστε την εκπομπή των μαθητών μας αφιέρωμα στη δεκαετία του 80... εδώ

comenius logo

one-team-logo

Μαγειρική

Στις 27 Φεβρουαρίου 2014 οι μαθητές του εργαστηρίου Μαγειρικής είχαν τη ευκαιρία να συνεργαστούν με έναν επαγγελματία του χώρου της μαζικής εστίασης τον κ. Αδάμ. Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του, οι μαθητές εκπαιδεύτηκαν με βιωματικό τρόπο σε θέματα που αφορούν τη μαζική εστίαση και σε συνεργασία μαζί του, αφού προετοίμασαν εξ ολοκλήρου ένα μπουφέ για την αποκριάτικη γιορτή του σχολείου σέρβιραν τους συμμαθητές τους με ιδιαίτερο ενθουσιασμό. Η συμμετοχή και το ενδιαφέρον όλων των μαθητών καθ’ όλη τη διάρκεια του εκπαιδευτικού προγράμματος ήταν εντυπωσιακή.

Ευχαριστούμε θερμά τον κύριο Αδάμ για την εποικοδομητική συνεργασία του.

trof«Η Τροφούπολη αποτελεί μια ολοκληρωμένη επιστημονική ιδέα, που έχει ως στόχο να ενημερώσει και να ευαισθητοποιήσει παιδιά και γονείς σε θέματα που αφορούν την υγιή τους ανάπτυξη, μέσα από μια σειρά εκπαιδευτικών αλλά και ψυχαγωγικών δραστηριοτήτων. Έχοντας ως πρότυπο τη Μεσογειακή διατροφή, η Τροφούπολη προσπαθεί εύστοχα να εξοικειώσει τα παιδιά αλλά και τους γονείς για τη σωστή επιλογή των τροφών, την θρεπτική αξία των συστατικών αλλά και την συμβολή της υγιεινής διατροφής στη σωστή ανάπτυξη και διάπλαση του παιδικού οργανισμού.

Η ιδέα της Τροφούπολης παρέχει στα παιδιά διαρκή εκπαίδευση και ψυχαγωγία μέσα από ένα ειδικά διαμορφωμένο χώρο (Διατροφότοπο), όπου τα παιδιά παίζοντας με ειδικά εκπαιδευτικά παιχνίδια, εκπαιδεύονται και ενημερώνονται, λαμβάνουν ψυχολογική υποστήριξη και συμβουλές, από εξειδικευμένο προσωπικό για θέματα ή προβλήματα που σχετίζονται με τις διατροφικές τους συνήθειες».

 Η Τροφούπολη είναι ένας όμορφος και χαρούμενος χώρος όπου συνδυάζεται η γνώση με το παιχνίδι την ψυχαγωγία και την άσκηση. Τα παιδιά μαθαίνουν για τις διάφορες διατροφικές ομάδες (φρούτα, λαχανικά, γαλακτοκομικά, όσπρια, ψάρια κτλ) και τα θρεπτικά συστατικά των τροφών( πρωτεΐνες, υδατάνθρακες, λίπη, βιταμίνες, μέταλλα) μέσα από διασκεδαστικές δοκιμασίες. Εξασκούν την παρατηρητικότητα, την ισορροπία, τη λεπτή κινητικότητα, το σημάδι κ.α.

Η διαδρομή για την Τροφούπολη ήταν σύντομη (μόλις 10 λεπτά από το σχολείο). Είχαμε πολύ καλή συνεργασία με ανθρώπους φιλικούς και φιλόξενους και τα παιδιά έφυγαν ευχαριστημένα με ένα δωράκι (μια τσαντούλα με το περιοδικό της τροφούπολης, όπου περιλαμβάνονται θέματα διατροφής σε μορφή κόμικς με τους ήρωες διατροφούληδες και αυτοκόλλητα).

Δείτε φωτογραφίες ΕΔΩ.

Την Πέμπτη 7 Νοεμβρίου 2013 πραγματοποιήσαμε την εκπαιδευτική μας επίσκεψη στο Κρεοπωλείο ΑΓΝΟ ΜΑΡΚΕΤ.  Οι μαθητές αφού φόρεσαν ποδιές, σκουφιά και γάντια, ξεναγήθηκαν αρχικά στο χώρο του καταστήματος όπου γίνεται η πώληση των προϊόντων. Εκεί είχαν την ευκαιρία να δουν όλα τα είδη του κρέατος, τον διαχωρισμό τους στις βιτρίνες του καταστήματος και να παρακολουθήσουν τον τρόπο διάθεσής τους στους πελάτες  του. Ξεναγήθηκαν  επίσης στους χώρους παραλαβής, αποθήκευσης και επεξεργασίας των κρεάτων. Είδαν τις εργασίες που γίνονται σε κάθε τμήμα ξεχωριστά και στο τέλος συμμετείχαν στην συσκευασία των δικών τους λουκάνικων με μεγάλο ενθουσιασμό! Η υποδοχή και η ξενάγηση από τον  ιδιοκτήτη της επιχείρησης  κ. Βασίλη Καλαμπόκη, τους συνεργάτες και τους υπαλλήλους του ήταν ιδιαίτερα θερμή και τα παιδιά έδειξαν πολύ ενδιαφέρον καθ’ όλη τη διάρκεια της επίσκεψης. Τους ευχαριστούμε όλους θερμά.

Οι μαθητές του εργαστηρίου Μαγειρικής φτιάχνουν χριστουγεννιάτικα γλυκά για το παζάρι του σχολείου.