Ενημέρωση Εκπαιδευτικών

ΟΛΜΕ,   ΕΛΜΕ Ν. ΑΘΗΝΑΣ
ΣΕΕΠΕΑΑ,   ΠΟΣΕΕΠΕΑ,  ΕΝ.Ε.Λ.Ε.Α.

Εικονική Επιχείρηση

3s logo              froutoekplikseis logo 

European School Radio

  

Ακούστε την εκπομπή των μαθητών μας αφιέρωμα στη δεκαετία του 80... εδώ

comenius logo

one-team-logo

Κεραμική

Για δεύτερη χρονιά φέτος, στο εργαστήριο της Κεραμικής πραγματοποιήθηκε στις 25/11/2016 δράση όπου γονείς και μαθητές έφτιαξαν μαζί χριστουγεννιάτικα στολίδια από πηλό. Η δράση αυτή είχε ως στόχο να γνωρίσουν από κοντά το χώρο του εργαστηρίου της κεραμικής και των εργασιών του, να δουλέψουν δημιουργικά με τα παιδιά τους, να συνεργαστούν με τους εκπαιδευτικούς και να συμμετέχουν σε ενέργειες του σχολείου. Οι γονείς είναι αναπόσπαστο κομμάτι του σχολείου μας και η γόνιμη συνεργασία μας είναι σημαντικό στοιχείο της εκπαιδευτικής διαδικασίας. Διαπιστώσαμε για ακόμα μια φορά ότι γονείς και μαθητές απόλαυσαν τη διαδικασία, ενθουσιάστηκαν με τη συνεργασία και αφοσιώθηκαν με χαρά στη δημιουργική δραστηριότητα. Τα μονοπάτια της τέχνης αποτελούν ένα εξαιρετικό μέσο έκφρασης και συνύπαρξης.

Στο εργαστήριο κεραμικής επιλέξαμε το "Φιλί" του Gustav Klimt για να φτιάξουμε το δικό μας αντίγραφο. Ζωγραφίσαμε το φόντο, κάναμε κολάζ με εικόνες, φελλούς, μπαχαρικά και όσπρια και....να το. Η ομάδα το ονόμασε :"Το πρώτο μας φιλί"....για φέτος.

klimt

Στο εργαστήριο κεραμικής, το Δέντρο της ζωής ζωγραφίστηκε και  γέμισε μπαχαρικά από τα χέρια των μαθητών. Τι νοστιμιά θα είχε άλλωστε η ζωή χωρίς τα καρυκεύματα?

Οι μαθητές και οι καθηγητές του εργαστηρίου Κεραμικής εργάζονται πυρετωδώς για το Πασχαλινό παζάρι του σχολείου.

Τη Δευτέρα 25/01/2016 μαθητές από τα εργαστήρια Μαγειρικής,Κηπουρικής,Ξυλουργικής και Κεραμικής, επισκέφτηκαν μαζί με τους συνοδούς εκπαιδευτικούς τους, το εργαστήρι κεραμικής 'Δια Πηλού και Σιδήρου'.Τα παιδιά παρακολούθησαν με ιδιαίτερο ενδιαφέρον τον αγγειοπλάστη να δημιουργεί και διασκέδασαν με το κουκλοθέατρο. Τέλος συμμετείχαν στην κατασκευή μικρών αντικειμένων από πηλό τα οποία πήραν μαζί τους για να τα ολοκληρώσουν στο σχολείο.