Υλικό για ασύγχρονη εξ αποστάσεως εκπαίδευση

e-me

pinakas_anakoinvsevn.jpg

.jpeg

 
111.jpg
 

Laboratory of Special Vocational Education of Agios Dimitrios

final.jpg

EWWR23-Eeeek & 1st Gymnasium of Agios Dimitrios "When Trash becomes Art"

appy.png

Πρόγραμμα κολύμβησης

swimming 2

Ενημέρωση Εκπαιδευτικών

ΟΛΜΕ,   ΕΛΜΕ Ν. ΑΘΗΝΑΣ
ΣΕΕΠΕΑΑ,   ΠΟΣΕΕΠΕΑ,  ΕΝ.Ε.Λ.Ε.Α.

Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων

94491801 105354947824085 4510004630494642176 n

Σχολικά Προγράμματα 2020-2021

    

a.jpg  easy_cook.jpg

168907299_451744279426995_4319178746079446406_n.jpg

European School Radio

  

Εικονική Επιχείρηση

EDUcatering LOGO-SMALL 3s logo  froutoekplikseis logo  

  logo-702x459.jpg  ela_snack.jpg

HUNGRY_MINDS_LOGO.jpg

comenius logo

one-team-logo

Κηπουρική

Την Παρασκευή 19 Απριλίου 2024, μαθητές και μαθήτριες των εργαστηρίων Γεωπονίας, Τροφίμων, Περιβάλλοντος και Μαγειρικής του σχολείου μας, επισκέφτηκαν τα Εκπαιδευτήρια Δούκα, στα πλαίσια της ημερίδας που οργάνωσαν με τίτλο “ProudtobeMe”. Η Δράση που συμμετείχαν οι μαθητές και οι μαθήτριες των εργαστηρίων μας με τους μαθητές και τις μαθήτριες της τάξης του IB, αφορούσε την κατασκευή γλαστρών με ανακυκλώσιμα υλικά. Ήταν μια όμορφη μέρα με δράση συμπερίληψης μεταξύ των μαθητών και των μαθητριών των δυο σχολείων. Ευχαριστούμε τα εκπαιδευτήρια Δούκα και τις εκπαιδευτικούς ΠέννυΠανουτσοπούλου και Μαρίνα Πασχαλίδου για την εγκάρδια φιλοξενία!
Ευχαριστούμε πολύ τους συναδέλφουςΠέλη Δελημάρκου και Γιώργο Θεοφίληγια την πολύτιμη βοήθεια τους στην υλοποίηση της επίσκεψης.
Στη Δράση συμμετείχαν οι εκπαιδευτικοί: ΚατερίναΤζανέλλου, Αλέξανδρος Τσελεπιδάκης, Έφη Χρυσού.

 

Στις 17 Απριλίου 2024, στα πλαίσια του Περιβαλλοντικού Προγράμματος με τίτλο «ΤΑ ΠΟΥΛΙΑ, ΟΙ ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΤΟΥ ΚΗΠΟΥ ΜΑΣ!» που υλοποιείται φέτος στο εργαστήριο Γεωπονίας, Τροφίμων, Περιβάλλοντος, επισκέφτηκαν το σχολείο μας η κυρία Ευγενία Πανώριου και η κυρία Λίλα Σιμιτζή από την Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρεία. Οι μαθητές μας ξενάγησαν τις επισκέπτριες μας στον κήπο του σχολείου, παρουσίασαν την ταΐστρα που έχουμε φτιάξει και την ποτίστρα για τα πουλιά που επισκέπτονται τον κήπο μας και παίξαμε παιχνίδια κατηγοριοποίησης των πτηνών.
Μας έφεραν δώρο ένα ωραίο παιχνίδι για τα άγρια πουλιά και έναν οδηγό με δραστηριότητες για περιβαλλοντικά παιχνίδια. Και τα παιδιά σκέφτηκαν να χαρίσουν στις νέες μας φίλες ένα γλαστράκι που έφτιαξαν με συσκευασίες τροφίμων.
Ήταν μια ευχάριστη μέρα και δώσαμε υπόσχεση ότι θα ξαναβρεθεί η ευκαιρία να συναντηθούμε πάλι στο σχολείο μας για μια νέα δράση.
Ευχαριστούμε πολύ τις συναδέλφους ΕΒΠ Ιφιγένεια Αγγελοπούλου,Πέλη Δελημάρκου, Τζοβάνα Νασσοπούλου που βοήθησαν στις κατασκευές για να γίνουν οι γλάστρες.
Στη δράση συμμετείχαν οι μαθητές:
Αλέξανδρος Β.
Αριστείδης Λ.
Γιάννης Βλ.
Γιάννης Βου.
Νικόλας Σ.
Σπύρος Κ.
Και οι εκπαιδευτικοί:
Χρήστος Μαραζίδης
Κατερίνα Τζανέλλου
Γιώργος Τσολακίδης

Το εργαστήριο Γεωπονίας – Τροφίμων – Περιβάλλοντος τη Δευτέρα 5/2/2024 σε συνεργασία με τη ψυχολόγο του σχολείου κυρία Μαρία Τσίλη, παρασκεύασε λεμονάδα με λεμόνια από τον κήπο του σχολείου. Οι μαθητές και οι μαθήτριες που συμμετείχαν στη δράση δημιουργίας σπιτικής λεμονάδας, συσχέτισαν την παραγωγή των λεμονιών με την κατανάλωση. Συνεργάστηκαν πολύ καλά και βέβαια απόλαυσαν τη λεμονάδα που έφτιαξαν!

Ευχαριστούμε την ψυχολόγο μας και τη συνάδελφο ΕΒΠ του εργαστηρίου κυρία Τζοβάννα Νασοπούλου που συμμετείχαν στη Δράση και το εργαστήριο μαγειρικής που μας δάνεισε τα σκεύη για την παρασκευή.

 

Στο εργαστήριο Γεωπονίας, Τροφίμων, Περιβάλλοντος κάνουμε μια Δράση φέτος, φτιάχνουμε παιχνίδια. Στο πλαίσιο της Δράσης και αφού συζητήσαμε με τα παιδιά για τη Μεσογειακή Διατροφή, σκεφτήκαμε να κατασκευάσουμε ένα παιχνίδι για την υγιεινή διατροφή. Με τη βοήθεια των συναδέλφων ΕΒΠ Πέλης Δελιμάρκου που ζωγράφησε το παιχνίδι και έγραψε τα στιχάκια για κάθε τρόφιμο και Ιφιγένειας Αγγελοπούλου που βοήθησε με ενδιαφέρον στη ζωγραφική, καταφέραμε να παίξουμε το παιχνίδι!
Ευχαριστούμε τις συναδέλφους Δάφνη Τζοβαρίδου επαγγελματική σύμβουλο και τη Μαρία Τσίλη ψυχολόγο, που συμμετείχαν στο παιχνίδι με τους μαθητές και τις μαθήτριες μας.

Στο εργαστήριο Γεωπονίας – Τροφίμων – Περιβάλλοντος την Παρασκευή 23/2/2024 πήραμε την πρώτη μας παραγωγή σε μαρούλια, κρεμμυδάκια και ραπανάκια. Οι μαθητές και οι μαθήτριες φύτεψαν τα λαχανικά στον κήπο και με χαρά έφτιαξαν την πρώτη σαλάτα!