Υλικό για ασύγχρονη εξ αποστάσεως εκπαίδευση

e-me

Πρόγραμμα κολύμβησης

swimming 2

Ενημέρωση Εκπαιδευτικών

ΟΛΜΕ,   ΕΛΜΕ Ν. ΑΘΗΝΑΣ
ΣΕΕΠΕΑΑ,   ΠΟΣΕΕΠΕΑ,  ΕΝ.Ε.Λ.Ε.Α.

Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων

94491801 105354947824085 4510004630494642176 n

Εικονική Επιχείρηση

EDUcatering LOGO-SMALL 3s logo  froutoekplikseis logo 

European School Radio

  

comenius logo

one-team-logo

Κηπουρική

Οι μαθητές του εργαστηρίου της Κηπουρικής δημιούργησαν έναν αρωματικό κήπο με φυτά, τα οποία χορηγήθηκαν από το Δήμο Αγίου Δημητρίου.

Αυτήν την εποχή ο κήπος μας εδώ στο ΕΕΕΕΚ Αγίου Δημητρίου είναι ένας μικρός παράδεισος! Ένας μικρός ελαιώνας, πορτοκαλιές, μανταρινιές, λεμονιές, βότανα, διάφορα παχύφυτα και όχι μόνο, κοσμούν τον κήπο μας, που με πολύ μεγάλη αγάπη και φροντίδα επιμελείται το εργαστήριο της κηπουρικής!

Τη Δευτέρα 24 Οκτωβρίου 2016, μαθητές από όλα τα εργαστήρια του σχολείου μας, επισκέφτηκαν μαζί με τους συνοδούς εκπαιδευτικούς τους το Πολιτιστικό Πάρκο Λαυρίου, όπου έλαβαν μέρος στο βιωματικό εκπαιδευτικό πρόγραμμα “Τρυγοπάτι”. Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής τους στο πάρκο, οι  μαθητές είχαν την ευκαιρία να δουν την διαδικασία οινοποίησης, από τη συλλογή των σταφυλιών μέχρι την εμφιάλωση του κρασιού σε  μπουκάλια μέσα από μια σειρά βιωματικών δράσεων. Στη συνέχεια επισκέφτηκαν τους αμπελώνες, τρύγησαν τα ώριμα σταφύλια και τα μετέφεραν με τα καλάθια τους στα πέτρινα πατητήρια του πάρκου. Εκεί έριξαν τη σοδειά τους και αφού έβγαλαν τα παπούτσια τους ολοκλήρωσαν την επίσκεψή τους με το πάτημα των σταφυλιών για τη συλλογή του μούστου. Στο τέλος της επίσκεψης,  οι μαθητές επισκέφτηκαν και την έκθεση δεινοσαύρων που φιλοξενούσε το Πολιτιστικό Πάρκο.

Μετά από έναν ολοκληρωμένο κύκλο παραγωγής και ανάπτυξης φυτών, οι μαθητές του εργαστηρίου Κηπουρικής απόλαυσαν τους καρπούς της προσπάθειάς τους. Το ξεκίνημα έγινε με ανάπτυξη φυτών από τον σπόρο σε σπορείο που έφτιαξαν οι μαθητές και στη συνέχεια έγινε μεταφύτευση σε γλαστράκι. Όταν ο κήπος του σχολείου καλλιεργήθηκε και οι καιρικές συνθήκες το επέτρεψαν, έγινε η μεταφορά των φυτών στον κήπο. Εκεί οι μαθητές εφάρμοσαν όλες τις καλλιεργητικές φροντίδες που απαιτούνται, έως και την συγκομιδή.