Υλικό για ασύγχρονη εξ αποστάσεως εκπαίδευση

e-me

pinakas_anakoinvsevn.jpg

.jpeg

 
111.jpg
 

Laboratory of Special Vocational Education of Agios Dimitrios

final.jpg

EWWR23-Eeeek & 1st Gymnasium of Agios Dimitrios "When Trash becomes Art"

appy.png

Πρόγραμμα κολύμβησης

swimming 2

Ενημέρωση Εκπαιδευτικών

ΟΛΜΕ,   ΕΛΜΕ Ν. ΑΘΗΝΑΣ
ΣΕΕΠΕΑΑ,   ΠΟΣΕΕΠΕΑ,  ΕΝ.Ε.Λ.Ε.Α.

Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων

94491801 105354947824085 4510004630494642176 n

Σχολικά Προγράμματα 2020-2021

    

a.jpg  easy_cook.jpg

168907299_451744279426995_4319178746079446406_n.jpg

European School Radio

  

Εικονική Επιχείρηση

EDUcatering LOGO-SMALL 3s logo  froutoekplikseis logo  

  logo-702x459.jpg  ela_snack.jpg

HUNGRY_MINDS_LOGO.jpg

comenius logo

one-team-logo

Κηπουρική

Το εργαστήριο Γεωπονίας – Τροφίμων – Περιβάλλοντος τη Δευτέρα 5/2/2024 σε συνεργασία με τη ψυχολόγο του σχολείου κυρία Μαρία Τσίλη, παρασκεύασε λεμονάδα με λεμόνια από τον κήπο του σχολείου. Οι μαθητές και οι μαθήτριες που συμμετείχαν στη δράση δημιουργίας σπιτικής λεμονάδας, συσχέτισαν την παραγωγή των λεμονιών με την κατανάλωση. Συνεργάστηκαν πολύ καλά και βέβαια απόλαυσαν τη λεμονάδα που έφτιαξαν!

Ευχαριστούμε την ψυχολόγο μας και τη συνάδελφο ΕΒΠ του εργαστηρίου κυρία Τζοβάννα Νασοπούλου που συμμετείχαν στη Δράση και το εργαστήριο μαγειρικής που μας δάνεισε τα σκεύη για την παρασκευή.

 

Στο εργαστήριο Γεωπονίας – Τροφίμων – Περιβάλλοντος την Παρασκευή 23/2/2024 πήραμε την πρώτη μας παραγωγή σε μαρούλια, κρεμμυδάκια και ραπανάκια. Οι μαθητές και οι μαθήτριες φύτεψαν τα λαχανικά στον κήπο και με χαρά έφτιαξαν την πρώτη σαλάτα!

 

Στις 6/2/2024 το εργαστήριο Γεωπονίας-Τροφίμων-Περιβάλλοντος του σχολείου μας, σε συνεργασία με το ΙΒ1 τμήμα των εκπαιδευτηρίων Δούκα, οργάνωσαν μια βιωματική Δράση στον κήπο του σχολείου. Η Δράση αφορούσε την φύτευση πατατόσπορου. Οι μαθητές και οι μαθήτριες που επισκέφτηκαν το εργαστήριο μας, ενημερώθηκαν για το σχολείο μας, για τα εργαστήρια που λειτουργούν, ενώ έδειξαν ενδιαφέρον για τις επαγγελματικές προοπτικές των αποφοίτων μας. Στις συζητήσεις που έγιναν μεταξύ των μαθητών και των μαθητριών των δυο σχολείων τονίστηκε η αναγκαιότητα συμπεριληπτικών δράσεων ώστε να αναπτυχθούν συνεργασίες περιβαλλοντικού ενδιαφέροντος και κοινωνικής συναναστροφής.
Οι μαθητές και οι μαθήτριες του ΙΒ1 έφεραν στο εργαστήριο μας δώρο ένα χορτοκοπτικό μηχάνημα. Τους ευχαριστούμε θερμά για το ενδιαφέρον και την αγάπη τους! Ευχαριστούμε πολύ την καθηγήτρια τους κυρία Πέννυ Πανουτσοπούλου που είχε την ιδέα της δράσης και με την οποία οργανώσαμε την επίσκεψη. Φεύγοντας ευχηθήκαμε όλοι να ξαναβρεθούμε σε μια καινούρια δράση! Τους νέους φίλους μας αποχαιρετήσαμε με μια διμορφοθήκη που μεταφυτεύσαμε μαζί και με πολλή χαρά που τους γνωρίσαμε!

Με αφορμή την παγκόσμια ημέρα δικαιωμάτων των παιδιών οι μαθητές και οι μαθήτριες του εργαστηρίου της κηπουρικής στο μάθημα της γλώσσας και της κοινωνικής και πολιτικής αγωγής μιλήσαμε για τις ανάγκες τις δικές μας αλλά και των άλλων παιδιών. Τα παιδιά συζήτησαν, επεξεργάστηκαν φύλλα εργασίας και τέλος εργάστηκαν ομαδικά για να συνθέσουν τις απόψεις τους!

Αφού μάζεψαν τις ελιές από τον κήπο του σχολείου μας, οι μαθητές/τριες μας τις ξεδιάλυναν και στη συνέχεια τις έβαλαν σε βάζα με νερό, το οποίο θα αλλάζουν σε καθημερινή βάση για τις επόμενες εβδομάδες.