Ενημέρωση Εκπαιδευτικών

ΟΛΜΕ,   ΕΛΜΕ Ν. ΑΘΗΝΑΣ
ΣΕΕΠΕΑΑ,   ΠΟΣΕΕΠΕΑ,  ΕΝ.Ε.Λ.Ε.Α.

European School Radio

  

Ακούστε την εκπομπή των μαθητών μας αφιέρωμα στη γιορτή των ερωτευμένων  εδώ

Εικονική Επιχείρηση

3s logo              froutoekplikseis logo 

comenius logo

one-team-logo

Φυσική Αγωγή

Οι μαθητές του σχολείου μας συμμετείχαν στους αγώνες ποδοσφαίρου Special Olympics που πραγματοποιήθηκαν στο προπονητικό κέντρο της ΠΑΕ Ολυμπιακός στο Ρέντη.

Το σχολείο μας πήρε μέρος στο 17ο τουρνουά Basketball 3 on 3, που διοργάνωσε το Ίδρυμα για το παιδί «Η Παμμακάριστος» στη Ν Μάκρη την Τρίτη 9 Μαΐου 2017.Οι μαθητές μας είχαν τη ευκαιρία να διασκεδάσουν να αθληθούν και αν γνωριστούν με άλλους μαθητές από δομές τη ειδικής αγωγής.

Το σχολείο μας διοργάνωσε για 7η χρoνιά την «Ημέρα Άθλησης» των Ε.Ε.Ε.Ε.Κ της Αττικής, την Τετάρτη 29 Μαρτίου 2017. Η ημερίδα περιλάμβανε αγώνες  ποδοσφαίρου 5x5, καλαθοσφαίριση 3x3 και Boccia.  Τα σχολεία που συμμετείχαν ήταν τα εξής:
Ε.Ε.Ε.Ε.Κ. Αιγάλεω, Ε.Ε.Ε.Ε.Κ. μαθητών με προβλήματα όρασης και πολλαπλές αναπηρίες  Αιγάλεω, Ε.Ε.Ε.Ε.Κ. Πειραιά, 2ο  Ε.Ε.Ε.Ε.Κ.  Πειραιά «Άνοιξη», Ε.Ε.Ε.Ε.Κ. Ελευσίνας, Ε.Ε.Ε.Ε.Κ. Ηρακλείου, Ε.Ε.Ε.Ε.Κ. Νταού Πεντέλης (Ραφήνας), Ε.Ε.Γ. Αγίου Δημητρίου και Ε.Ε.Ε.Ε.Κ.  Αγίου Δημητρίου.

Απονεμηθήκαν έπαινοι σε όλους τους μαθητές. Επίσης δόθηκαν αναμνηστικά  έπαθλα σε όλα τα σχολεία, τα οποία κατασκεύασε το εργαστήριο κεραμικής του σχολείου μας. Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους η κ. Χρυσούλα Ορφανού εκπρόσωπος του Υπουργείου Παιδείας, η κ. Τσανάκα Μαρία και ο κ. Κουλαξίζης Παναγιώτης εκπρόσωποι της Ομάδας Φυσικής Αγωγής της  Δ΄ Αθήνας και η κ. Αγάπη Δουλκερίδου εκπρόσωπος του ΚΕ.Δ.Δ.Υ. Δ΄Αθήνας.

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΑΓΩΝΩΝ

Την Πέμπτη  9 Μαρτίου 2017 οι μαθητές του σχολείου μας συμμετείχαν στο καινοτόμο Πρόγραμμα αθλητικών δραστηριοτήτων, που υλοποιεί η Διεύθυνση Φυσικής Αγωγής στο Δημόσιο Πρότυπο Παιδικό Γυμναστήριο Καισαριανής- Near East , για μαθητές  Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης ΣΜΕΑΕ υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας Έρευνας και Θρησκευμάτων. Πραγματοποιήθηκαν αθλητικές δραστηριότητες ανάμεσα στις οποίες  προασκήσεις Καλαθοσφαίρισης, Χειροσφαίρισης και Ποδόσφαιρου, καθώς και  διάφορα ομαδικά παιχνίδια ψυχοκινητικής.

Το σχολείο μας πήρε  μέρος στο διεθνή διαγωνισμό μαθητικής δημιουργίας  με θέμα «Σχολικός  Αθλητισμός –Συμμετέχω και  μαθαίνω  τα  Ολυμπιακά Ιδεώδη μέσα από τα Ολυμπιακά και τα Παραολυμπιακά  Αθλήματα», που διοργάνωσε το Τμήμα Εκπαιδευτικής Ραδιοτηλεόρασης και η Διεύθυνση Φυσικής Αγωγής του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων και βραβεύτηκε στην κατηγορία «Πολυμέσικη Παρουσίαση» όπου παρουσιάστηκαν τα Παραολυμπιακά Αθλήματα του Boccia και του Goalball από μαθητές του σχολείου μας.

 Πανελλήνιος Διαγωνισμός Μαθητικής Δημιουργίας