Ενημέρωση Εκπαιδευτικών

ΟΛΜΕ,   ΕΛΜΕ Ν. ΑΘΗΝΑΣ
ΣΕΕΠΕΑΑ,   ΠΟΣΕΕΠΕΑ,  ΕΝ.Ε.Λ.Ε.Α.

Εικονική Επιχείρηση

3s logo              froutoekplikseis logo 

European School Radio

  

Ακούστε την εκπομπή των μαθητών μας αφιέρωμα στη δεκαετία του 80... εδώ

comenius logo

one-team-logo

Φυσική Αγωγή

Tην Πέμπτη 21 Απριλίου 2016 η ομάδα καλαθοσφαίρισης του σχολείου μας πήρε μέρος σε αγώνες καλαθοσφαίρισης που διοργάνωσε το Ειδικό Επαγγελματικό Γυμνάσιο Αγίου Δημητρίου, και κατέκτησε την 2η θέση.

Στις 15, 16 και 17 Απριλίου 2016 στην Πόρτα Ανοιχτή στην Αργυρούπολη πραγματοποιήθηκε το Καλλιτεχνικό Φεστιβάλ Θεάτρου, Χορού, Μουσικής και Εικαστικών Τεχνών «Εσύ και εγώ μαζί δημιουργούμε ένα θαυμαστό καινούριο κόσμο» που αποτελεί την κορύφωση του προγράμματος ARTABILITY επιβεβαιώνοντας τη βαθιά πίστη της Εταιρείας Προστασίας Σπαστικών, πως όταν στην καλλιτεχνική διαδικασία συνεργάζονται άνθρωποι με και χωρίς αναπηρία, η τέχνη μεταμορφώνεται σε ένα ισχυρό εργαλείο για την άρση κάθε μορφής κοινωνικού αποκλεισμού. Το σχολείο μας συμμετείχε στο φεστιβάλ με μια ξεχωριστή παράσταση χορού.

artability

Την Τετάρτη 6 Απριλίου 2016 το σχολείο μας διοργάνωσε για 6η χρονιά την Ημέρα Άθλησης των Ε.Ε.Ε.Ε.Κ. της Αττικής. Η ημερίδα περιελάμβανε αγώνες καλαθοσφαίρισης 3x3, Boccia και παιχνίδια ψυχοκινητικής. Οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να γνωριστούν να παίξουν και να διασκεδάσουν.

Τα σχολεία που πήραν μέρος είναι:
1. Ε.Ε.Ε.Ε.Κ. Αγίου Δημητρίου
2. 2ο Ε.Ε.Ε.Ε.Κ. Πειραιά «Άνοιξη»
3. Ε.Ε.Ε.Ε.Κ. Αιγάλεω
4. Ε.Ε.Ε.Ε.Κ. Ελευσίνας
5. Ε.Ε.Ε.Ε.Κ. Μαθητών με Προβλήματα Όρασης και Πολλαπλές Αναπηρίες
6. Ε.Ε.Ε.Ε.Κ. Nέου Ηρακλείου
7. Ε.Ε.Ε.Ε.Κ. Νταού Πεντέλης
8. Ε.Ε.Ε.Ε.Κ. Πειραιά
9. Ε.Ε.Γ. Αγίου Δημητρίου

Την Τετάρτη 17 Φεβρουαρίου 2016 επισκέφτηκε το σχολείο μας κλιμάκιο της ομάδας καλαθοσφαίρισης του Αθλητικού Σωματείου Κινητικά Αναπήρων Αμαρουσίου. Η ομάδα έκανε παρουσίαση του Παραολυμπιακού αθλήματος. Παρακολούθησαν μαθητές του σχολείου μας, καθώς και μαθητές από το Ειδικό Επαγγελματικό Γυμνάσιο Αγίου Δημητρίου, το 6ο Γυμνάσιο Αγίου Δημητρίου και το 3ο Γενικό Λύκειο Αγίου Δημητρίου. Οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να αλληλεπιδράσουν με τους αθλητές της Καλαθοσφαίρισης Καθιστών (Wheelchair Basket), να ενημερωθούν για το άθλημα και να παίξουν μαζί τους.

Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε την ομάδα καθώς και τον προπονητή τους κ. Βάιο Γιώρα.

 

Το σχολείο μας παίρνει μέρος στο μαθητικό διαγωνισμό: «Σχολικός Αθλητισμός –Συμμετέχω και μαθαίνω τα Ολυμπιακά Ιδεώδη μέσα από τα Ολυμπιακά και τα Παραολυμπιακά Αθλήματα» που διοργανώνει το Τμήμα εκπαιδευτικής ραδιοτηλεόρασης και η Διεύθυνση Φυσικής Αγωγής του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων και συγκεκριμένα στην κατηγορία: «Ζωγραφιά, Πολυμεσική Παρουσίαση». Η δημιουργία του έργου ζωγραφικής ξεκίνησε τη Δευτέρα 5 Οκτωβρίου 2015 στα πλαίσια των δράσεων για την Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού και ολοκληρώθηκε τον Ιανουάριο του 2016. Οι διαστάσεις του είναι 2m x 4.40m. Συμμετείχαν μαθητές από όλα τα εργαστήρια του σχολείου μας.

sxolikos athlitismos

Υπεύθυνοι Καθηγητές: Ζαγοραίος Ιωάννης ΠΕ08, Παρτσαλάκη Πάολα ΠΕ18.27, Σκαβάρας Γεώργιος ΠΕ08. Καλλιτεχνική Επιμέλεια: Αποσπορίδου Σουζάνα ΠΕ08

Στην κατηγορία πολυμεσική παρουσίαση παρουσιάστηκαν τα Παραολυμπιακά Αθλήματα του Boccia και του Goalball από μαθητές του σχολείου μας.  

Υπεύθυνοι Καθηγητές: Δουλκερίδου Αγάπη ΠΕ11, Μπακογιάννη Ευθυμία ΠΕ11. Ηχογράφηση: Βασιλείου Ευάγγελος ΠΕ21