Ενημέρωση Εκπαιδευτικών

ΟΛΜΕ,   ΕΛΜΕ Ν. ΑΘΗΝΑΣ
ΣΕΕΠΕΑΑ,   ΠΟΣΕΕΠΕΑ,  ΕΝ.Ε.Λ.Ε.Α.

Εικονική Επιχείρηση

3s logo              froutoekplikseis logo 

European School Radio

  

Ακούστε την εκπομπή των μαθητών μας αφιέρωμα στη δεκαετία του 80... εδώ

comenius logo

one-team-logo

Φυσική Αγωγή

Tην Πέμπτη 3 Δεκεμβρίου 2015 γιορτάστηκε από το σχολείο μας η Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία.


Μία ομάδα μαθητών του σχολείου μας επισκέφτηκε το 13ο Δημοτικό Σχολείο Αγίου Δημητρίου, ενώ μία ομάδα της Στ’ τάξης του Δημοτικού μετακινήθηκε στο σχολείο μας με στόχο τη γνωριμία των μαθητών των δύο σχολείων και την κοινή συμμετοχή τους σε δράσεις συνεκπαίδευσης. Οι μαθητές, αφού χωρίστηκαν σε μικτές ομάδες πήραν μέρος σε αθλητικές δραστηριότητες με θέμα τα Παραολυμπιακά Αθλήματα, σε καλλιτεχνικές δράσεις, στο εργαστήριο Μαγειρικής, καθώς και σε παιχνίδια ευαισθητοποίησης στη διαφορετικότητα.

Tην Τετάρτη 2 Δεκεμβρίου 2015 η ομάδα καλαθοσφαίρισης του σχολείου μας, πήρε μέρος στη 12η Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Καλαθοσφαίρισης και ειδικότερα σε αγώνες επίδειξης 3x3, που διοργάνωσαν τα Special Olympics.

Τη Δευτέρα 30 Νοεμβρίου 2015 πραγματοποιήθηκε προπόνηση και φωτογράφιση των μαθητών του σχολείου μας με τις ομάδες Πετοσφαίρισης του Πανιωνίου στο γήπεδο της ομάδας. Η φωτογράφιση είχε στόχο τη δημιουργία ημερολογίου της ομάδας για το 2016. Οι μαθητές έπαιξαν με τις αθλήτριες, τους αθλητές και τους προπονητές που παραβρέθηκαν στο γήπεδο, ενώ παράλληλα συζήτησαν, έβγαλαν φωτογραφίες και διασκέδασαν μαζί τους.

Ευχαριστούμε τον Πανιώνιο που για άλλη μια φορά, δείχνοντας το κοινωνικό του πρόσωπο, έδωσε αυτή την ευκαιρία στους μαθητές μας να επικοινωνήσουν με τους αθλητές και να περάσουν ένα όμορφο απόγευμα, με απώτερο στόχο την κοινωνική τους ενσωμάτωση.

 

Το σχολείο μας διοργάνωσε τη 2η Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού με θεματικό άξονα: «Σχολικός Αθλητισμός – Συμμετέχω και μαθαίνω τα Ολυμπιακά Ιδεώδη μέσα από τα Ολυμπιακά και τα Παραολυμπιακά Αθλήματα», τη Δευτέρα 05 Οκτωβρίου 2015.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκε ο Υπουργός Παιδείας Νίκος Φίλης ,η Δήμαρχος Αγ. Δημητρίου Μ. Ανδρούτσου, η Δ/ντρια Δ.Ε. Δ' Αθήνας κα Ιατρίδου, ο σύμβουλος Ειδικής Αγώγης Α. Μουταβελής οι διευθυντές των γειτονικών σχολείων και κλιμάκιο της ΕΛΜΕ Νότιας Αθήνας.

Μαζί με τους μαθητές του σχολείου μας στις δραστηριότητες συμμετείχαν και μαθητές του 6ου Γυμνάσιου Αγίου Δημητρίου. Οι μαθητές αφού παρακολούθησαν σχετικό βίντεο με τη θεματική ενότητα πήραν μέρος σε εικαστικές και αθλητικές δραστηριότητες.

Οι μαθητές του σχολείου μας πήραν μέρος και διακρίθηκαν στην ημερίδα κολύμβησης, που διοργάνωσε ο Πανελλήνιος Σύλλογος Προσαρμοσμένων Δραστηριοτήτων ΑΛΜΑ, την Τρίτη 12 Μαΐου 2015,στο Ανοιχτό Κολυμβητήριο Πολιτιστικού και Αθλητικού Κέντρου Παλαιού Φαλήρου.