Ενημέρωση Εκπαιδευτικών

ΟΛΜΕ,   ΕΛΜΕ Ν. ΑΘΗΝΑΣ
ΣΕΕΠΕΑΑ,   ΠΟΣΕΕΠΕΑ,  ΕΝ.Ε.Λ.Ε.Α.

Εικονική Επιχείρηση

EDUcatering LOGO-SMALL

3s logo              froutoekplikseis logo 

European School Radio

  

Ακούστε την εκπομπή των μαθητών μας αφιέρωμα στη δεκαετία του 80... εδώ

comenius logo

one-team-logo

Εκδρομές

Την Τετάρτη 10/4/19 επισκεφθήκαμε με το σχολείο μας το Αττικό Πάρκο. Το Αττικό πάρκο είναι ένα από τα μεγαλύτερα ψυχαγωγικά και εκπαιδευτικά πάρκα για παιδιά και ενήλικες στην Ευρώπη, φιλοξενεί σπάνια είδη απ΄ όλο τον κόσμο. Επισκεφθήκαμε την Αφρικανική Σαβάνα, το Δάσος των Μαϊμούδων, τον Κόσμο των Ερπετών, την Ελληνική Πανίδα, τα αρπακτικά πουλιά. Το πάρκο εκτός από τον ψυχαγωγικό του ρόλο έχει και εκπαιδευτικό, ενημερώνει τα παιδιά και όχι μόνο, γύρω από το ζωικό και φυσικό βασίλειο και την προστασία της πανίδας και του περιβάλλοντος γενικά. Κάναμε έναν όμορφο περίπατο και πικ νικ στη φύση.

Την Παρασκευή 5/4/2019 οι μαθητές του ΕΕΕΕΚ Αγίου Δημητρίου πραγματοποίησαν εκπαιδευτική επίσκεψη στη βιομηχανία γάλακτος της ΔΕΛΤΑ στον Ταύρο. Μετά τη φιλική υποδοχή από τους υπεύθυνους ξεναγήθηκαν και γνώρισαν από κοντά τους χώρους του εργοστασίου, ξεκινώντας από μια ειδικά διαμορφωμένη αίθουσα συνεδριάσεων όπου παρακολούθησαν βίντεο για την ιστορία της γαλακτοβιομηχανίας, τις εγκαταστάσεις της σ΄ όλη την Ελλάδα και τα προϊόντα που παράγει. Στη συνέχεια, φορώντας ειδικές λευκές στολές, επισκέφτηκαν την κύρια μονάδα παραγωγής. Εκεί ενημερώθηκαν για τους βασικούς κανόνες υγιεινής και ασφάλειας που τηρούνται στον χώρο καθώς και για τη διαδικασία καθαρισμού και φιλτραρίσματος του γάλακτος. Παρακολούθησαν από κοντά με υποδειγματική πειθαρχία και μεγάλο ενδιαφέρον τη διαδικασία παραγωγής από το αρχικό έως το τελικό στάδιο της συσκευασίας, όπου το γάλα είναι έτοιμο προς πώληση και εντυπωσιάστηκαν από τις υπερσύγχρονες και τεχνολογικά εξελιγμένες εγκαταστάσεις οι οποίες πληρούν τις προδιαγραφές για την παραγωγή γάλακτος με ποιοτική και γευστική ανωτερότητα. Τέλος, ως αναμνηστικά αυτής της επίσκεψης μοιράστηκαν στα παιδιά χυμοί, γιαούρτια, δωράκια και έντυπα.

Την Τετάρτη  13/3/19 πραγματοποιήθηκε επίσκεψη στη « γαϊδουροχώρα ». Φιλοξενηθήκαμε και ξεναγηθήκαμε στο κτήμα, όπου οι μαθητές μας αρχικά ενημερώθηκαν για την καταγωγή και την προέλευση των γαϊδουριών, τον τρόπο ζωής τους, τον χαρακτήρα τους αλλά και για τις φιλίες που δημιουργούνται, αναπτύσσονται μεταξύ τους. Γνωρίσαμε, ταΐσαμε και περιποιήθηκαμε τους μικρούς τετράποδους φίλους μας και αλληλεπιδράσαμε μαζί τους!!! Αναμένουμε σύντομα να επαναλάβουμε την παιδαγωγική αυτή επίσκεψη το συντομότερο και με άλλους μαθητές του σχολείου μας.

Την Πέμπτη 7/3/19 επισκεφθήκαμε το Ναυτικό Μουσείο της Ελλάδος, το οποίο βρίσκεται στην όμορφη Μαρίνα Ζέας, στην πλατεία όπου δεσπόζει τμήμα του θρυλικού υποβρυχίου Παπανικολής. Το μουσείο είναι πολύ όμορφα διαμορφωμένο κατά περιόδους της Ελληνικής ναυτικής, εμπορικής και πολεμικής ιστορίας. Θαυμάσαμε πολλά εκθέματα από ναυμαχίες, όπως την τορπίλη που χτύπησε την Έλλη στην Τήνο λίγους μήνες πριν την ηρωική 28η  Οκτωβρίου 1940. Είδαμε  και κομμάτι του Θεμιστόκλειου τείχους, διάφορα ιστορικά κειμήλια, χάρτες, εμβλήματα και ό,τι έχει διασωθεί από τη ναυτική μας κληρονομιά.

 

Τη Δεύτερα 14/1/19 πήγαμε εκδρομή στο εργοστάσιο της ΙΟΝ. Φτάσαμε στο χώρο του εργοστασίου και μας οδήγησαν σε μια αίθουσα με δυνατότητα προβολής. Μας μίλησαν  για την ιστορία της σοκολάτας και για το πώς παράγεται. Στη συνέχεια πήγαμε  στον κυρίως χώρο του εργοστασίου, φορέσαμε καπελάκια για να πάμε. Στο χώρο του εργοστασίου είδαμε τα μηχανήματα από το πρώτο μέχρι το τελευταίο στάδιο που συσκευάζεται μια σοκολάτα. Φάγαμε κ λίγες σοκολατίτσες καθώς συσκευαζόντουσαν. Στο τέλος, γυρίσαμε στην αίθουσα όπου είδαμε ένα βίντεο διάρκειας 20 λεπτών για την ιστορία και κυρίως την παραγωγή της σοκολάτας. Στα παιδιά μοίρασαν σοκολάτες που άρεσαν πολύ.