Ενημέρωση Εκπαιδευτικών

ΟΛΜΕ,   ΕΛΜΕ Ν. ΑΘΗΝΑΣ
ΣΕΕΠΕΑΑ,   ΠΟΣΕΕΠΕΑ,  ΕΝ.Ε.Λ.Ε.Α.

Εικονική Επιχείρηση

3s logo              froutoekplikseis logo 

European School Radio

  

Ακούστε την εκπομπή των μαθητών μας αφιέρωμα στη δεκαετία του 80... εδώ

comenius logo

one-team-logo

Εκδρομές

Το σχολείο μας επισκέφτηκε το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο στις 15 Φεβρουαρίου 2018 και πήρε μέρος στο  πρόγραμμα «Παιχνίδι στην Αρχαία Ελλάδα». Οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να παίξουν με παιχνίδια της αρχαιότητας και να περιηγηθούν στο μουσείο.

Την Τετάρτη 07-02-2018 το σχολείο μας πραγματοποίησε επίσκεψη στο Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης. Οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να ξεναγηθούν στην έκθεση και να συμμετάσχουν σε εργαστήριο ζωγραφικής και κεραμικής με θέμα "Η καθημερινότητα στην Αρχαία Ελλάδα"

Στις 25 Ιανουαρίου 2018, το σχολείο μας επισκέφτηκε το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο, το μεγαλύτερο της Ελλάδας. Εκεί οι μαθητές μας, είχαν την ευκαιρία να ξεναγηθουν και να δουν από κοντά, μοναδικές συλλογές κι ευρήματα. Κάποια από αυτά ήταν η συλλογή προϊστορικών αρχαιοτήτων, αγγείων και μικροτεχνιας, έργων μεταλλοτεχνιας κι έργων γλυπτικής. Τα παιδιά το απόλαυσαν κι έδειξαν έντονο ενδιαφέρον για τα εκθέματα. 

Στις 11-12-2017 επισκεφθήκαμε τη Βουλή των Ελλήνων. Oι μαθητές ξεναγήθηκαν στους χώρους του Κοινοβουλίου και σε έκθεση αφιερωμένη στον Ιωάννη Καποδίστρια όπου απάντησαν σε ερωτήσεις της ξεναγού. Τα παιδιά είχαν την ευκαιρία να μπουν στην αίθουσα του Κοινοβουλίου και να καθίσουν στα έδρανα των βουλευτών.  Ακόμη πετύχαμε την αλλαγή φρουράς στο Μνημείο του Άγνωστου στρατιώτη μπροστά από τη Βουλή. Στο τέλος κάναμε βόλτα στην Πλατεία Συντάγματος και στον Εθνικό Κήπο.

Στο πλαίσιο του βιωματικού εκπαιδευτικού προγράμματος «Ελιά. Στου λιοτριβιού τις μυρωδιές» οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να βιώσουν τον παραδοσιακό τρόπο εξαγωγής του ελαιόλαδου. Αφού επισκέφτηκαν με ελαιόπανα, ραβδιά και χτένια τον Ελαιώνα του Πάρκου και έμαθαν για την ωφελιμότητα, την καλλιέργεια και τη συγκομιδή του καρπού, πήραν τα γεμάτα με ελιές καλάθια και οδηγήθηκαν σε ένα από τα παραδοσιακά ελαιοτριβεία του Πάρκου. Εκεί τα παιδιά ζωντάνεψαν το λιοτρίβι και συνεργάστηκαν για να βγάλουν το πολύτιμο ελαιόλαδο. Μετά επισκέφτηκαν το εργαστήρι Βρώσιμης Ελιάς για να φτιάξουν ελιές. Τέλος έμαθαν για την Παρασκευή του σαπουνιού από ελαιόλαδο.