Υλικό για ασύγχρονη εξ αποστάσεως εκπαίδευση

e-me

Πρόγραμμα κολύμβησης

swimming 2

Ενημέρωση Εκπαιδευτικών

ΟΛΜΕ,   ΕΛΜΕ Ν. ΑΘΗΝΑΣ
ΣΕΕΠΕΑΑ,   ΠΟΣΕΕΠΕΑ,  ΕΝ.Ε.Λ.Ε.Α.

Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων

94491801 105354947824085 4510004630494642176 n

Σχολικά Προγράμματα 2020-2021

    

a.jpg  easy_cook.jpg

168907299_451744279426995_4319178746079446406_n.jpg

European School Radio

  

Εικονική Επιχείρηση

EDUcatering LOGO-SMALL 3s logo  froutoekplikseis logo  

comenius logo

one-team-logo

Εικονική Επιχείρηση Educatering

Την Παρασκευή 01 Mαρτίου 2019, το Ε.Ε.Ε.ΕΚ Αγίου Δημητρίου έλαβε μέρος για τέταρτη χρονιά στην 13η Πανελλήνια Εμπορική Μαθητική Έκθεση με την εικονική επιχείρηση ΕDUcatering. Το αντικείμενο της επιχείρησης ήταν η παρασκευή ελληνικών παραδοσιακών εδεσμάτων για τη διοργάνωση εκδηλώσεων μαζικής εστίασης και η σύνδεσή τους με στοιχεία του κάθε τόπου (κουζίνα, ιστορία, λαογραφία κλ.π.) αξιοποιώντας την έξυπνή τους συσκευασία με τη χρήση bar code. 

Η έκθεση έγινε στο Εμπορικό Κέντρο “The Mall Athens” στο Μαρούσι, στο πλαίσιο του εγκεκριμένου εκπαιδευτικού προγράμματος από το Υπουργείο Παιδείας Έρευνας και Θρησκευμάτων, «Εικονική Επιχείρηση» που διοργανώνει το Σωματείο Επιχειρηματικότητας Νέων/Junior Achievement Greece (ΣΕΝ/JA Greece) που για πρώτη φορά φέτος έχει τεθεί υπό την Αιγίδα της Α.Ε. του Προέδρου της Δημοκρατίας κυρίου Προκοπίου Παυλοπούλου. Οι Μαθητικές Εμπορικές Εκθέσεις του προγράμματος «Εικονική Επιχείρηση 2019» τη φετινή χρονιά ήταν πανηγυρικές καθώς εορτάζονται τα 100 χρόνια του παγκόσμιου οργανισμού Junior Achivement Worldwide, παράρτημα του οποίου είναι το Σωματείο Επιχειρηματικότητας Νέων/Junior Achievement Greece.

Ο εκπαιδευτικός σκοπός της έκθεσης είναι να έρθουν οι μαθητές σε επαφή με το αγοραστικό τους κοινό, να προωθήσουν τα προϊόντα τους, να παρουσιάσουν τη δουλειά τους, να διαπιστώσουν την ανταπόκριση που έχει η μαθητική τους επιχείρηση και να διαθέσουν τα όποια κέρδη σε φιλανθρωπικούς και κοινωφελείς σκοπούς. Κατά τη διάρκεια της έκθεσης οι νεαροί “μαθητές επιχειρηματίες” παρουσίασαν με μεγάλη επιτυχία τη δημιουργική και επιχειρηματική τους δράση σε συμμαθητές τους από άλλα σχολεία, σε καθηγητές και σε περαστικούς πελάτες. Μίλησαν με ενθουσιασμό για την εμπειρία τους και παρουσίασαν τα προϊόντα και τις δράσεις τους στους κριτές των περιπτέρων και στο κοινό της έκθεσης. 

Τα προϊόντα της επιχείρησης βρήκαν για άλλη μια φορά ιδιαίτερη ανταπόκριση από τους επισκέπτες της έκθεσης λόγω της ποιότητας και της εντυπωσιακής συσκευασίας  τους. Οι μαθητές ανέλαβαν την προώθησή των προϊόντων τους μοιράζοντας διαφημιστικό έντυπο υλικό, παρουσιάζοντας παράλληλα και ένα καινοτόμο εκπαιδευτικό κουίζ που είχαν δημιουργήσει στο εργαστήριο Πληροφορικής, επιδιώκοντας να δώσουν έμφαση στον εκπαιδευτικό χαρακτήρα της επιχείρησης. Ιδιαίτερη εντύπωση έκανε το περίπτερο της επιχείρησης, το οποίο επιμελήθηκε μαζί με τους μαθητές του ο καθηγητής εικαστικών του ΕΕΕΕΚ Αγίου Δημητρίου κ. Γιώργος Σκαβάρας. Στην επιτυχημένη παρουσίαση των εδεσμάτων της μαθητικής επιχείρησης συνέβαλαν επίσης μαθητές και εκπαιδευτικοί του εργαστηρίου Υδραυλικής με τη δημιουργία πρωτότυπης διακοσμητικής κατασκευής από χαλκοσωλήνες. 

Η διοίκηση του σχολείου, οι μαθητές που απαρτίζουν το Διοικητικό Συμβούλιο της εικονικής επιχείρησης και οι συντονιστές εκπαιδευτικοί του προγράμματος κα. Χρυσού Ε. (Εκπαιδευτικός Μαγειρικής), κα. Τσιόπελα Δ.(Εκπαιδευτικος Πληροφορικής), κ. Σερέτης Κ. (Εκπαιδευτικός Κοινωνικής Αγωγής) κα. Μπουλμέτη Γ. (Κοινωνική Λειτουργός), εκφράζουν τις θερμές τους ευχαριστίες στον επιχειρησιακό σύμβουλο κ. Γιώργο Μπουλούκο για την υποστήριξη και την πολύτιμη συνεργασία του σε όλη τη διάρκεια διεξαγωγής του προγράμματος καθώς και στους πολύτιμους χορηγούς, υποστηρικτές και συνεργάτες τους:  Τα σούπερ μάρκετ ΣΚΛΑΒΕΝΙΤΗΣ, τους ΜΥΛΟΥΣ ΑΧΑΪΑΣ και τη ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΙΑ ΤΣΙΜΙΝΗ για την προμήθεια πρώτων υλών, την εταιρεία γραφικών τεχνών και ψηφιακών εκτυπώσεων EPSILON PRINT για τον σχεδιασμό και την εκτύπωση του έντυπου υλικού και τον σχεδιασμό του λογότυπου, την εταιρία Ε-EXOPLISMOS για την χορηγία της συσκευασίας, την εταιρία υδραυλικών υλικών ΛΑΤΣΗ Γ. για τη χορηγία υλικών για την διακοσμητική κατασκευή παρουσίασης των εδεσμάτων, την εταιρία  CHEF HOUSE  για την χορηγία στολών και την βιοτεχνία κεντημάτων ΝΙΚΟΛΑΪΔΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ  για τον σχεδιασμό του λογότυπου στις στολές των μαθητών

Την Παρασκευή 01 Mαρτίου 2019, το Ε.Ε.Ε.ΕΚ Αγίου Δημητρίου έλαβε μέρος για τέταρτη χρονιά στην 13η Πανελλήνια Εμπορική Μαθητική Έκθεση με την εικονική επιχείρηση ΕDUcatering. Το αντικείμενο της επιχείρησης ήταν η παρασκευή ελληνικών παραδοσιακών εδεσμάτων για τη διοργάνωση εκδηλώσεων μαζικής εστίασης και η σύνδεσή τους με στοιχεία του κάθε τόπου (κουζίνα, ιστορία, λαογραφία κλ.π.) αξιοποιώντας την έξυπνή τους συσκευασία με τη χρήση bar code.

Η έκθεση έγινε στο Εμπορικό Κέντρο “The Mall Athens” στο Μαρούσι, στο πλαίσιο του εγκεκριμένου εκπαιδευτικού προγράμματος από το Υπουργείο Παιδείας Έρευνας και Θρησκευμάτων, «Εικονική Επιχείρηση» που διοργανώνει το Σωματείο Επιχειρηματικότητας Νέων/Junior Achievement Greece (ΣΕΝ/JA Greece) που για πρώτη φορά φέτος έχει τεθεί υπό την Αιγίδα της Α.Ε. του Προέδρου της Δημοκρατίας κυρίου Προκοπίου Παυλοπούλου. Οι Μαθητικές Εμπορικές Εκθέσεις του προγράμματος «Εικονική Επιχείρηση 2019» τη φετινή χρονιά ήταν πανηγυρικές καθώς εορτάζονται τα 100 χρόνια του παγκόσμιου οργανισμού Junior Achivement Worldwide, παράρτημα του οποίου είναι το Σωματείο Επιχειρηματικότητας Νέων/Junior Achievement Greece.

Ο εκπαιδευτικός σκοπός της έκθεσης είναι να έρθουν οι μαθητές σε επαφή με το αγοραστικό τους κοινό, να προωθήσουν τα προϊόντα τους, να παρουσιάσουν τη δουλειά τους, να διαπιστώσουν την ανταπόκριση που έχει η μαθητική τους επιχείρηση και να διαθέσουν τα όποια κέρδη σε φιλανθρωπικούς και κοινωφελείς σκοπούς.

Κατά τη διάρκεια της έκθεσης οι νεαροί “μαθητές επιχειρηματίες” παρουσίασαν με μεγάλη επιτυχία τη δημιουργική και επιχειρηματική τους δράση σε συμμαθητές τους από άλλα σχολεία, σε καθηγητές και σε περαστικούς πελάτες. Μίλησαν με ενθουσιασμό για την εμπειρία τους και παρουσίασαν τα προϊόντα και τις δράσεις τους στους κριτές των περιπτέρων και στο κοινό της έκθεσης.

Τα προϊόντα της επιχείρησης βρήκαν για άλλη μια φορά ιδιαίτερη ανταπόκριση από τους επισκέπτες της έκθεσης λόγω της ποιότητας και της εντυπωσιακής συσκευασίας  τους. Οι μαθητές ανέλαβαν την προώθησή των προϊόντων τους μοιράζοντας διαφημιστικό έντυπο υλικό, παρουσιάζοντας παράλληλα και ένα καινοτόμο εκπαιδευτικό κουίζ που είχαν δημιουργήσει στο εργαστήριο Πληροφορικής, επιδιώκοντας να δώσουν έμφαση στον εκπαιδευτικό χαρακτήρα της επιχείρησης.

Ιδιαίτερη εντύπωση έκανε το περίπτερο της επιχείρησης, το οποίο επιμελήθηκε μαζί με τους μαθητές του ο καθηγητής εικαστικών του ΕΕΕΕΚ Αγίου Δημητρίου κ. Γιώργος Σκαβάρας. Στην επιτυχημένη παρουσίαση των εδεσμάτων της μαθητικής επιχείρησης συνέβαλαν επίσης μαθητές και εκπαιδευτικοί του εργαστηρίου Υδραυλικής με τη δημιουργία πρωτότυπης διακοσμητικής κατασκευής από χαλκοσωλήνες.

Η διοίκηση του σχολείου, οι μαθητές που απαρτίζουν το Διοικητικό Συμβούλιο της εικονικής επιχείρησης και οι συντονιστές εκπαιδευτικοί του προγράμματος κα. Χρυσού Ε. (Εκπαιδευτικός Μαγειρικής), κα. Τσιόπελα Δ.(Εκπαιδευτικος Πληροφορικής), κ. Σερέτης Κ. (Εκπαιδευτικός Κοινωνικής Αγωγής) κα. Μπουλμέτη Γ. (Κοινωνική Λειτουργός),

invitation mall2019

 

αφισα εκθεσης

αφισα εκθεσης 2

Deltio-Paraggelias EDUcatering

 

fylladio mprosta

fylladio piso

Για τέταρτη χρονιά, το Εργαστήριο Μαγειρικής του σχολείου μας σε συνεργασία με το ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΝΕΩΝ υλοποιεί ένα πρόγραμμα Εικονικής Επιχείρησης. Το όνομα της νέας επιχείρησης είναι το “ΕDUcatering”. H εικονική επιχείρηση EDUcatering αποτελεί ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα που απευθύνεται κυρίως στους τελειόφοιτους μαθητές του εργαστηρίου, στο πλαίσιο της πρακτικής τους άσκησης, με στόχο την απόκτηση κοινωνικών και προ επαγγελματικών δεξιοτήτων και τη σύνδεσή τους με την εργασιακή και κοινωνική πραγματικότητα. Το αντικείμενο της επιχείρησης είναι η παρασκευή εδεσμάτων καλύπτοντας όλα τα γεωγραφικά διαμερίσματα της Ελλάδας, η σύνδεσή τους με στοιχεία του κάθε τόπου (κουζίνα, ιστορία, λαογραφία κλ.π.) αξιοποιώντας την έξυπνή τους συσκευασία, η διοργάνωση εκδηλώσεων μαζικής εστίασης και το σερβίρισμα των εδεσμάτων. Κατά τη διάρκεια διεξαγωγής του προγράμματος το ΕΕΕΕΚ Αγίου Δημητρίου θα επικοινωνήσει τις δράσεις του προγράμματος και θα συνεργαστεί με ειδικά σχολεία από όλη την Ελλάδα με τη χρήση νέων τεχνολογιών.


Υπεύθυνοι του προγράμματος: κ. Ευστρατία Χρυσού-εκπαιδευτικός Μαγειρικής, κ.Κωνσταντίνος Σερέτης-εκπαιδευτικός Κοινωνικής Αγωγής κ. Δήμητρα Τσιόπελα-εκπαιδευτικός Πληροφορικής, κ. Γεωργία Μπουλμέτη-Κοινωνική Λειτουργός, κ. Γιώργος Σκαβάρας- Εκπαιδευτικός Καλλιτεχνικών.

Εθελοντής επιχειρησιακός σύμβουλος του προγράμματος: κ. Γιώργος Μπουλούκος.