Υλικό για ασύγχρονη εξ αποστάσεως εκπαίδευση

e-me

pinakas_anakoinvsevn.jpg

.jpeg

 
111.jpg
 

Laboratory of Special Vocational Education of Agios Dimitrios

final.jpg

EWWR23-Eeeek & 1st Gymnasium of Agios Dimitrios "When Trash becomes Art"

appy.png

Πρόγραμμα κολύμβησης

swimming 2

Ενημέρωση Εκπαιδευτικών

ΟΛΜΕ,   ΕΛΜΕ Ν. ΑΘΗΝΑΣ
ΣΕΕΠΕΑΑ,   ΠΟΣΕΕΠΕΑ,  ΕΝ.Ε.Λ.Ε.Α.

Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων

94491801 105354947824085 4510004630494642176 n

Σχολικά Προγράμματα 2020-2021

    

a.jpg  easy_cook.jpg

168907299_451744279426995_4319178746079446406_n.jpg

European School Radio

  

Εικονική Επιχείρηση

EDUcatering LOGO-SMALL 3s logo  froutoekplikseis logo  

  logo-702x459.jpg  ela_snack.jpg

HUNGRY_MINDS_LOGO.jpg

comenius logo

one-team-logo

Εικονική Επιχείρηση REUZ

Η πρώτη συνάντηση της ομάδας REUZ με τον Inspirational Mentor Peter Economides και την εκπρόσωπο τύπου του Junior Achievement Greece Μαρία Γιαννέτου είναι γεγονός! Oι μαθητές του ΕΕΕΕΚ Αγίου Δημητρίου και του 6ου Γυμνασίου Αγίου Δημητρίου συμμετείχαν με ιδιαίτερο ενθουσιασμό, παρουσίασαν τις ιδέες τους και εκδήλωσαν τη μεγάλη χαρά τους για το ξεκίνημα της συνεργασίας τους!

 

 

Το Εργαστήριο Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης Αγίου Δημητρίου σε συνεργασία με τον Δήμο Αγίου Δημητρίου, το Γραφείο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης και τη μη κερδοσκοπική οργάνωση Νo Waste 21, συμμετείχαμε όλοι μαζί στην Ευρωπαϊκή εβδομάδα μείωσης αποβλήτων 2021.

Προσκαλέσαμε τα σχολεία του Δήμου Αγίου Δημητρίου να δράσουν για να διαμορφώσουμε μαζί κυκλικές κοινότητες με στόχο τη μετάβαση προς βιώσιμα πρότυπα κατανάλωσης και παραγωγής ώστε να επιτευχθούν στόχοι μηδενικών αποβλήτων.
Οι μαθητές μας επισκέφτηκαν τα γειτονικά σχολεία τυπικής εκπαίδευσης, ανάρτησαν αφίσες και ενημέρωσαν τους μαθητές για τις περιβαλλοντικές δράσεις τους.
Οργανώσαμε βιωματικές δράσεις ευαισθητοποίησης και ενημέρωσης με αντικείμενο την επαναχρησιμοποίηση υλικών που προέρχονται από παλιά, χρησιμοποιημένα μαγειρικά σκεύη και την τελική μεταποίησή τους σε χρηστικά αντικείμενα όπως φωτιστικά, κορνίζες, κρεμάστρες, γλάστρες κ.α. οι οποίες παρουσιάστηκαν από τους μαθητές του ΕΕΕΕΚ μέσω της ψηφιακής πλατφόρμας webex. Οι δράσεις περιελάμβαναν θεματικά σκετς και παραστάσεις καραγκιόζη, βίντεο, τραγούδια και διάφορα περιβαλλοντικά δρώμενα στο πλαίσιο της πράσινης επιχειρηματικότητας με κοινωνικό προσανατολισμό.
Στις εβδομαδιαίες παρουσιάσεις 22/11/21-26/11/21 συμμετείχαν σχολεία απ' όλες τις βαθμίδες εκπαίδευσης, στελέχη της εκπαίδευσης και εκπρόσωποι της Τοπικής αυτοδιοίκησης.
Τοποθετήσαμε στα συνεργαζόμενα σχολεία ειδικούς κάδους συλλογής για την επαναχρησιμοποίηση οικιακών σκευών και εργαλείων με σκοπό την ενθάρρυνση όλων των ομάδων-στόχων να ενημερωθούν και να συνδράμουν στην μείωση της άσκοπης κατανάλωσης εστιάζοντας στο να δώσουν δεύτερη ευκαιρία στα παλιά τους οικιακά σκεύη και εργαλεία.
Πιστεύουμε ότι μικρές, τοπικές, δίκαιες, και χωρίς αποκλεισμούς κυκλικές κοινότητες μπορούν να παίξουν μεγάλο ρόλο στην ώθηση της Ευρώπης προς ένα βιώσιμο μέλλον.

 

Επαναχρησιμοποίησε! – Δες τα σκεύη σου αλλιώς!

ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΓΙΑ ΤΗ ΜΕΙΩΣΗ ΤΩΝ ΑΠΟΒΛΗΤΩΝ – EWWR • 20-28/11/21

ΕΠΑΝΑΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΕ – ΔΕΣ ΤΑ ΣΚΕΥΗ ΣΟΥ ΑΛΛΙΩΣ

♻️Στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας για τη Μείωση των Αποβλήτων, το Εργαστήριο Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης Αγίου Δημητρίου προσκαλεί τα σχολεία του Δήμου Αγίου Δημητρίου να δράσουν για να διαμορφώσουν μαζί κυκλικές κοινότητες με στόχο την πρόληψη της παραγωγής απορριμμάτων.

✅Η Ευρωπαϊκή Εβδομάδα για τη Μείωση των Αποβλήτων (EWWR) είναι η μεγαλύτερη εκστρατεία για την ευαισθητοποίηση σχετικά με την πρόληψη των αποβλήτων στην Ευρώπη.

♻️Με την υποστήριξη του Δήμου Αγίου Δημητρίου και του Γραφείου Περιβαλλοντικής εκπαίδευσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δ’ Αθήνας, φιλοδοξούμε να δημιουργήσουμε μια κοινότητα ευαισθητοποίησης με βάση την προσέγγιση της κυκλικής οικονομίας με σκοπό τη μετάβαση προς βιώσιμα πρότυπα κατανάλωσης και παραγωγής ώστε να επιτευχθούν στόχοι μηδενικών αποβλήτων.

✅Οργανώνουμε δράσεις ευαισθητοποίησης και ενημέρωσης που έχουν ως αντικείμενο την επαναχρησιμοποίηση υλικών που προέρχονται από παλιά, χρησιμοποιημένα μαγειρικά σκεύη ή εργαλεία και την τελική μεταποίησή τους σε χρηστικά αντικείμενα όπως κορνίζες, φωτιστικά, κρεμάστρες, ρολόγια, γλάστρες κ.ά.

♻️Με το σύνθημα “Δες τα σκεύη σου αλλιώς” τονίζεται η αξία και τα οφέλη της επαναχρησιμοποίησης, δίνοντας παράλληλα έμφαση στον κοινωνικό χαρακτήρα της δράσης αποσκοπώντας στην υποστήριξη ευπαθών μαθητικών ομάδων.

✅Οι ενδιαφερόμενοι/ες θα έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν βιωματικές δράσεις στο πλαίσιο της πράσινης επιχειρηματικότητας με κοινωνικό προσανατολισμό οι οποίες θα παρουσιαστούν από μαθητές του ειδικού σχολείου μέσω της ψηφιακής πλατφόρμας webex για το διάστημα 22-26/11/21.

♻️Την ίδια περίοδο θα τοποθετηθούν στα συνεργαζόμενα σχολεία ειδικοί κάδοι συλλογής (με την υποστήριξη της No Waste 21) για την επαναχρησιμοποίηση οικιακών σκευών και εργαλείων, ενώ θα ακολουθήσει προώθηση των δράσεων στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης με σκοπό την ενθάρρυνση όλων των ομάδων-στόχων να ενημερωθούν και να συνδράμουν στην μείωση της άσκοπης κατανάλωσης, εστιάζοντας στο να δώσουν δεύτερη ζωή στα ήδη υπάρχοντα προϊόντα.

✅Πιστεύουμε ότι μικρές, τοπικές, δίκαιες, και χωρίς αποκλεισμούς κυκλικές κοινότητες μπορούν να παίξουν μεγάλο ρόλο στην ώθηση της Ευρώπης προς ένα βιώσιμο μέλλον.

ευρωπαικη εβδομαδα αποβλήτων reuz