Υλικό για ασύγχρονη εξ αποστάσεως εκπαίδευση

e-me

pinakas_anakoinvsevn.jpg

.jpeg

 
111.jpg
 

Laboratory of Special Vocational Education of Agios Dimitrios

final.jpg

EWWR23-Eeeek & 1st Gymnasium of Agios Dimitrios "When Trash becomes Art"

appy.png

Πρόγραμμα κολύμβησης

swimming 2

Ενημέρωση Εκπαιδευτικών

ΟΛΜΕ,   ΕΛΜΕ Ν. ΑΘΗΝΑΣ
ΣΕΕΠΕΑΑ,   ΠΟΣΕΕΠΕΑ,  ΕΝ.Ε.Λ.Ε.Α.

Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων

94491801 105354947824085 4510004630494642176 n

Σχολικά Προγράμματα 2020-2021

    

a.jpg  easy_cook.jpg

168907299_451744279426995_4319178746079446406_n.jpg

European School Radio

  

Εικονική Επιχείρηση

EDUcatering LOGO-SMALL 3s logo  froutoekplikseis logo  

  logo-702x459.jpg  ela_snack.jpg

HUNGRY_MINDS_LOGO.jpg

comenius logo

one-team-logo

Οι μαθητές του Εργαστηρίου Μαγειρικής συμμετέχουν ενεργά στην προετοιμασία, παρασκευή και συσκευασία των γλυκών για το κοινωνικό συσσίτιο 100 ωφελουμένων πολιτών του δήμου Αγίου Δημητρίου. Με τον τρόπο αυτό, οι μαθητές μας μαθαίνουν να λειτουργούν κάτω από απαιτητικές συνθήκες και να εξοπλίζονται με τις απαραίτητες θεωρητικές και εργαστηριακές γνώσεις για να τις εφαρμόσουν αργότερα σε πραγματικές συνθήκες εργασίας.
Για το μήνα Νοέμβριο έχουν παρασκευάσει : Κέϊκ σοκολάτας, μηλόπιτα, ρολάκια κανέλας με σάλτσα καραμέλας και παραδοσιακό μωσαϊκό

Οι επιβλέποντες καθηγητές του προγράμματος
Καραγιάννης Φώτιος ΠΕ8804 και Ζουλιάτης Κων/νος ΠΕ80

 

 

 

Μαθητές των εργαστηρίων Μαγειρικής και Κηπουρικής ενώσαν τις δυνάμεις τους για να δημιουργήσουν εκλεκτά προϊόντα με πρώτες ύλες από τον κήπο του σχολείου. Πρώτη συνταγή: μαρμελάδα μανταρίνι. Ξεκίνησαν τη διαδικασία με τη συγκομιδή των μανταρινιών υπό την καθοδήγηση των μαθητών της Κηπουρικής, συνέχισαν στον χώρο του εργαστηρίου Μαγειρικής με την επεξεργασία των καρπών (αποφλοίωση, απομάκρυνση κουκουτσιών), την παρασκευή της μαρμελάδας και ολοκλήρωσαν το έργο τους με την εμφιάλωση του προϊόντος. Επόμενες συνταγές: γλυκό του κουταλιού λεμόνι - πορτοκάλι, συμπυκνωμένος χυμός πορτοκάλι, λικέρ λεμόνι!!!

 

Την Δευτέρα 24/2/2020 ομάδα μαθητών του σχολείου μας επισκέφτηκε το εργοστάσιο της ΙΟΝ στην οδό Πειραιώς. Η φιλοξενία μας ήταν πολύ ζεστή και ευχάριστη. Στην αρχή ενημερωθήκαμε για την ιστορία του κακάο και της σοκολάτας καθώς επίσης για τα επιτεύγματα της επιχείρησης ως σήμερα.Μας μοίρασαν καπελάκια, τα οποία μας χάρισαν, και ξεναγηθήκαμε στους χώρους της παραγωγής. Το ενδιαφέρον μας κίνησε η ρομποτική που χρησιμοποιεί το εργοστάσιο και σαφώς η υπέροχη μυρωδιά της σοκολάτας που αναδυόταν από όλη την εγκατάσταση. Προς το τέλος της παραγωγικής διαδικασίας και πριν την συσκευασία είχαμε την ευκαιρία να δοκιμάσουμε 3 είδη φρέσκιας σοκολάτας την οποία ο υπεύθυνος μας χάρισε απλόχερα. Φύγαμε με γλυκά δώρα στα χέρια και με τις πιο όμορφες εντυπώσεις.